Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ: Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Από τον οικονομολόγο Λιότσιο Σ.Βασίλη

“Όταν το 1898 μπήκαμε σε διεθνή επιτήρηση (μετά την πτώχευση του 1892 και τον καταστρεπτικό πόλεμο του 1897) οι μεγάλες δυνάμεις -που άσκησαν την επιτήρηση – το πρώτο πράγμα που επέβαλλαν ήταν η απαγόρευση στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας μας να κόψει νόμισμα. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Εκεί λοιπόν βρίσκεται η λύση και τώρα :

  • ΑΠΟΛΥΤΗ (ο νοών νοείτω) απαλλαγή από τους εξαγορασμένους πολιτικούς .
  • Κατάσχεση όλων των χρημάτων που βρίσκονται στις “Ελληνικές” τράπεζες .
  • ΚΟΠΗ ΝΕΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ,νομιμοποίησή του στη συνέχεια ώστε να γίνει επίσημο νόμισμα και να πάψει η “δαμόκλειος σπάθη” της στάσης πληρωμών,
  • έξοδος από την Ε.Ε και καταγγελία σε επίπεδο αρχηγού κράτους ότι η Ε.Ε το Δ.Ν.Τ, η Ε.Κ.Τ ., η Παγκ.Τράπεζα, δεν είναι τίποτε άλλο από παραμάγαζα της FED και του διεθνούς ιδιωτικού τραπεζικού λόμπι .
Η ζημία που θα προκύψει γι’ αυτούς θα είναι πολλαπλάσια και στην πραγματικότητα σε μας δεν θα συμβεί ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!! (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα). Αντίθετα αν (που σίγουρα θα συμβεί) ένα έστω κράτος μας ακολουθήσει, θα αλλάξει σελίδα ο πλανήτης μας με την κυριαρχία και κοπή λαϊκών άτοκων νομισμάτων (βλέπε greenback του Λίνκολν) που δε θα δημιουργούν νομοτελειακά αναπαραγόμενο χρέος.
Είμαι καθηγητής οικονομικών και σας δηλώνω με σιγουριά πως ο μεγαλύτερος σύμμαχος του συστήματος είναι η ΑΓΝΩΣΙΑ και μετά οι εξαγορασμένες κυβερνήσεις! Πολύ λίγοι (τουλάχιστον από τα άρθρα που διαβάζω καθημερινά) γνωρίζουν τι είναι χρήμα (!;) και γιατί υπάρχει τόκος… Φανταστείτε (!) Αν ξέρανε τι είναι χρήμα, πως πολλαπλασιάζεται, από ποιους και γιατί επιβάλλεται τόκος θα είχαν τρελαθεί, θα ήταν στους δρόμους !
Το χρήμα δεν είναι τίποτε άλλα παρά το μέσο για την επίτευξη σκοπών! Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!! Ακούω τη φράση: “…ναι αλλά αυτοί θέλουν πίσω τα λεφτά τους και …τέτοια”. Χέστηκαν για τα ζωγραφισμένα χαρτιά. Αυτά έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να τα κόβουν και να τα πολλαπλασιάζουν οι ίδιοι και μπορούν να το κάνουν ό,τι ώρα θέλουν. Γι αυτούς το χρήμα είναι απλά ο μοχλός, το όπλο που με την αυξομείωσή του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ κρίσεις και κατακλέβουν προϊόντα και ύλες.
  • Ποιος ξέρει ότι παραχωρήσαμε στους ιδιώτες (ουσιαστικά από το 1913 επί Willson) το αποκλειστικό δικαίωμα να κόβουν χρήμα;
  • Ποιος ξέρει ότι η ΕΚΤ η FED το ΔΝΤ κλπ είναι ιδιωτικά καρτέλ χρήματος;
  • Ποιος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν όλα τα κράτη να έχουν δημόσιο χρέος και να χρωστούν και σε ποιον;
  • Ποιοι άνθρωποι είναι πάνω από τα κράτη και τα δανείζουν ζωγραφισμένα χαρτιά με τόκο;
  • Πως είναι δυνατόν η ΕΚΤ (η αρμόδια να κόβει χρήμα) να χρειάζεται, λέει,να δανειστεί από τις αγορές – από τους ιδιώτες δηλαδή (!!;;)- με τόκο, για να στηρίξει τις οικονομίες των νοτίων χωρών και γι’ αυτό δεν το κάνει;
  • Ποιος τα καταλαβαίνει αυτά;
Βλέπετε;
Τα λένε ξεκάθαρα, αλλά κανένας δεν τα καταλαβαίνει, γιατί φρόντισαν πιο νωρίς να δημιουργήσουν μέσω της παιδείας αδιάφορους και άσχετους περί τα οικονομικά πολίτες. Στο σχολείο αφαιρέθηκε από το μάθημα της οικονομίας, το οποίο εντέχνως διώκεται, όλη η μακροοικονομία. Η ύλη δηλαδή που αναφέρεται στο ΑΕΠ, στο τραπεζικό σύστημα, στον πληθωρισμό κλπ. Δηλαδή ο νέος των 18, που σε λίγο θα ψηφίσει, δεν θα ξέρει τι θα ακούει και καταλαβαίνετε με τι έρμα θα ψηφίζει…


  • ΥΓ: Κάτι πάντως δεν πάει καλά για τους τραπεζίτες, κάτι φοβούνται αν κρίνω από τους “πρακτορίσκους” που σε κάθε blog επιστρατεύουν για να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, μην απαντάτε στον κάθε τέτοιο πρακτορίσκο (η εγκληματική ορθογραφία αποδεικνύει ότι τα κείμενα είναι μεταφρασμένα με systran από τα Αμερικανικά στα Ελληνικά) (αναφέρεται στο σχόλιο του “David”). Μην απαντάτε λοιπόν γιατί θα μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο ερωταπαντήσεων με ανθρώπους που είτε είναι άσχετοι είτε βαλτοί. Η γνώση πρέπει να κάνει προέλαση!
  • ΥΓ 2: ΚΟΠΗ ΛΑΪΚΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣ Η ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ .ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ GUSP (Giorge US.Papandreou) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ!
  • ΥΓ 3: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΔΙΔΕΙ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Πηγή
Το είδα στο  kostasxan.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ !!!

    Δείτε όλοι το ZEITGEIST ADDENDUM για να καταλάβετε την απάτη που έχουν στήσει στις πλάτες όλου του κοσμάκη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη δεξιά στήλη στο Θαλαμοφύλακα έχει link στο money masters, money as dept, και πολλά ακόμη βίντεο που πρέπει όλοι να δούμε.

    Για όλα υπάρχουν και σύνδεσμοι direct download...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟλυ σωστος!!!
    Χαιρομαι βλεποντας την προσπαθεια σας να μαθετε στον κοσμο τα βασικα!που οπως γραψατε επρεπε να διδασκονται απο το σχολειο.
    πολυ καλη προσπαθεια!!!

    Ηλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Πολλοί άνθρωποι και μάλιστα μεγάλης ηλικίας δεν μπαίνουν στο διαδίκτο και πιστεύουν ότι τους σερβίρει η τηλεόραση.Αυτοί οι άνθρωποι όμως ψηφίζουν. Και όσο κι αν δεν το θέλουν εν τούτοις κάνουν λάθος. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μαθευτούν όλα αυτά σε όλη την Ελλάδα. Εμείς τους γνωστούς μας τους πληροφορούμε και μπορώ να πώ ότι δυσκολευόμαστε και να τους πείσουμε. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τρόπος είναι όλοι εμείς να αποφασίσουμε επιτέλους να μιλάμε μεταξύ μας.

    Να πιάσουμε τους γέρους, και όποιον δεν έχει επαφή με το διαδίκτυο και να τους δείξουμε τα βίντεο που αποδεικνύουν το τι συμβαίνει.

    Ο καθένας από εμάς πρέπει να γίνει στρατιώτης για την Ελλάδα.

    Να ξυπνήσουμε όσο πιο πολλούς μπορούμε.

    Οσο θα γινόμαστε περισσότεροι, τόσο θα ξυπνάει ο κόσμος με εκθετικό ρυθμό.

    Η ΓΝΩΣΗ είναι το κλειδί.

    Εντός και εκτός διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα γενικά συμφωνώ με τον κ. Λιότσο.Το χρήμα αντιπροσωπεύει την αξία των αγαθών που ήδη υπάρχουν.Ως εδώ καλά, αλλά ποιός τους πιστεύει?
    Μας πουλούν χρωματισμένα χαρτιά όπως κάναν οι άποικοι στους ιθαγενείς με τα στρας. Εγώ ο ιθαγενής τους δίνω σιτάρι ή εργασία και αυτοί με πληρώνουν με χαρτιά που είναι αμφίβολο ποιά πραγματική αξία αντιπροσωπεύουν. Για μένα πραγματικό νόμισμα είναι αυτό που στηρίζεται στην εργατοώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. em, Κααταλαβαίνεις καλέ μου φίλε, όταν υποστηρίζω γιατί δεν πρέπει ούτε μπορεί να ψηφίζει ο οιοσδήποτε;
    Πίστεψέ με, πώς ο αρθρογράφος της ανωτέρω αναρτήσεως, είναι από τούς λίγους οικονομολόγους (τους οποίους σε γενικές γραμμές δεν τούς έχω καθόλου σε εκτίμηση), πού γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι λέει, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, οι οποίοι είτε μας κοροϊδεύουν, είτε είναι άσχετοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος "απαλλαγής"... ο εν κράτος εν κράτει αντιπραγματισμός αγαθών και υπηρεσιών (κάτι σαν τρουέκε-prosumidores αλλά επί το ελληνικότερον).
    Αυτό απαιτεί μία επικοινωνία (δουλειά των εντίμων ιστολογίων!) πολιτών που διαθέτουν χρήσιμα αγαθά ή χρήσιμες προς διάθεση υπηρεσίες. Όμως το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η επι "υγιούς" οικονομικής και ιδεολογικής βάσεως συγκρότηση πολιτικής κίνησης με πραγματικά ακαπέλωτους ορίζοντες σε μια εποχή απίθανης πολιτικής ρευστότητας που θα επιταθή συν τω χρόνω και άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου