Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

GIORGO (AND FAMILY) GO HOME!

Πλησιάζουν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, εκλογές που καλώς ή κακώς έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Οι μεν – οι υποστηριχτές του «νέου πατριωτισμού», του Μνημονίου και της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής – θέλουν να υποστούν τις μικρότερες δυνατές απώλειες, δεδομένης της λαίλαπας που μαστίζει τον τόπο και το λαό. Από την άλλη, βρισκόμαστε όλοι εμείς, οι απλοί καθημερινοί Έλληνες που ανεχτήκαμε ποικιλοτρόπως το σάπιο αυτό πολιτικό σύστημα, ένα σύστημα που έχει σαπίσει εδώ και πολλά χρόνια και συντηρείται με «τεχνητή υποστήριξη», που δεν είναι άλλη από το δικό μας κλείσιμο των ματιών μπροστά στα ασύστολα ψεύδη και την καλποθηρία που επιδίδονται οι υπάλληλοί του...

Σήμερα διαβάζοντας την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και πιο συγκεκριμένα το κύριο άρθρο της, που το υπογράφει ο γνωστός «αμερόληπτος και αντικειμενικός» δημοσιογράφος – μυθιστοριογράφος (;) Γιώργος Παπαχρήστος, μού τράβηξε την προσοχή η παρακάτω παράγραφος:

«Γιώργο, προχώρα»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έχει µόλις τελειώσει την οµιλία του – νωρίτερα είχε αναφερθεί στην έκτακτη οικονοµική ενίσχυση που θα δώσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους. Κατευθυνόμενος προς την έξοδο, ο κόσµος τον πλησιάζει και του σφίγγει το χέρι. Μια γιαγιά όµως δεν αρκείται απλώς στη χειραψία:

«Γιώργο, προχώρα» του λέει. Και προσθέτει µε ενθουσιασµό: «Και τη σύνταξή µου όλη πάρε Γιώργο. Προχώρα».

Ο προηγούµενος που το είχε πει... αγνοείται.

Το σάλτο του Πρωθυπουργού

Ο όρος stage diving είναι συναυλιακός. Είναι η βουτιά που κάνουν οι τραγουδιστές – συνήθως ροκ συγκροτηµάτων – από τη σκηνή προς το κοινό. Κάτι παρόµοιο έκανε χθες και ο Πρωθυπουργός. Εχει µόλις ολοκληρώσει την οµιλία του. Το κοινό στο «θέατρο πολιτών» τον χειροκροτεί. Και τότε ο Πρωθυπουργός, αντί να κατέβει από το πλάι της σκηνής, από τις σκάλες δηλαδή, επιλέγει να κάνει ένα µικρό σάλτο. Οχι, οι θεατές δεν έπαθαν τίποτα διότι υπήρχε µια µικρή απόσταση ανάµεσα στη σκηνή και στα καθίσµατα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε;

Προσωπικά πιστεύω ότι δε θέλει, αλλά λέει τα ακόλουθα:

1. Παρά το προσωπείο του ανόητου που έχει ενδυθεί – άθελά του – και υπερασπίζεται – ηθελημένα θα προσθέσω εγώ – ο Γιωργάκης, εν τούτοις αποδεικνύεται «μάγκας» γιατί καταφέρνει να επιβιώνει σε συνθήκες που οποιοσδήποτε άλλος θα είχε ήδη φύγει νύχτα…

2. Ο Γιωργάκης και η οικογένειά του, συνεπικουρούμενοι από τα φασιστικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και τους αμόρφωτους και χαμηλοτάτου επιπέδου bloggers που έχει στην υπηρεσία του (οι περισσότεροι από τους οποίους όπως άλλωστε ακούγεται ευρέως, βρίσκονται στο λεγόμενο payroll της Ιπποκράτους) πουλάνε «σοσιαλιστικά» φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ενώ τελικά όπως αποδεικνύεται από τη ροή των γεγονότων, η οικογένεια και ο ίδιος ο «Πρωθυπουργός» φαίνεται να γνώριζαν τα πάντα από την αρχή, πολύ πριν γίνουν κυβέρνηση, παραταύτα συνέχισαν μέσω της συνεχούς προπαγάνδας να πουλάνε ψεύτικες ελπίδες στον αφελή κόσμο για θέματα που ξεκινούσαν από το ασφαλιστικό και την οικονομία και έφταναν μέχρι τη λαθρομετανάστευση και τα εθνικά ζητήματα…

3. Ξεκινώντας από το αμίμητο και αξέχαστο «Λεφτά Υπάρχουν» και την εμφανή ανικανότητά του στη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (debate) να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πού τελικά θα βρει τα λεφτά, φτάσαμε στο σόου με τα δίπατα παπούτσια μιας κυρίας Μπιρμπίλη, τις δηλώσεις ενός τύπου «πολλά βαρύ και όχι» με το όνομα Χρυσοχοΐδης – που τάχα θα έβαζε σε τάξη τη δημόσια ασφάλεια, τα σόου με το Υπουργικό Συμβούλιο και την πραγματικά αδράνεια των πρώτων μηνών, αδράνεια που θα ζήλευε και ο χειρότερος τεμπέλης του κόσμου. Και πάλι, ο «Σωτήρας» της «διεφθαρμένης Ελλάδας», με τους «τεμπέληδες και ράθυμους» κατοίκους, παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του, χωρίς κανένας να θέλει και να επιδιώκει να τον κουνήσει από εκεί…

4. Μετά λοιπόν την αδράνεια, λίγο πολύ η ιστορία είναι γνωστή: ο Καραγκιόζης – Πρωθυπουργός (με όλο το σεβασμό που έχω προς τη λαϊκή φιγούρα): Μειώσεις Μισθών και Επιδομάτων στην αρχή, Λαθρονόμος, αδράνεια, ταξίδια ψυχαγωγίας με τη φαμίλια και με έξοδα του «ράθυμου ελληνικού λαού», σόου στο Καστελόριζο με άναμμα κεριού και προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο, Μνημόνιο, ΔΝΤ, πρόσκαιρη λαϊκή αντίδραση και μακάβριος θάνατος (αλήθεια ακόμα να βρεθούν οι ένοχοι;) για 4 άτομα στη Marfin, ασφαλιστικό, αντίδραση των φορτηγατζήδων, υπερπολυτελείς διακοπές μακράς διαρκείας εως ότου φτάνουμε στο σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές…

Σήμερα λοιπόν, ο Μεγάλος Κωπηλάτης, αφού έχει επιβιώσει από όλα αυτά και αφού μόλις πριν από λίγες ώρες αποχαιρέτησε ως άλλη «χανούμισσα» το Μέγα «Σουλτάνο» Ερντογάν, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει από τον εθνικό μας πλούτο και τα εθνικά μας θέματα, συνεχίζοντας να βαφτίσει την άθλια πολιτική των αφεντικών του ως «νέο πατριωτισμό», ενώ παράλληλα βγάζει τη γλώσσα περιπαιχτικά σε όλους εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες λέγοντας: «Είστε πολύ μακάκες τελικά, αφού ανέχεστε όχι μόνο εμένα, αλλά και όλη μου την οικογένεια και αυτά τα σούργελα που το παίζουν υπουργοί και διαφωνούντες…»

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε το παρόν, ενδεχομένως, όντας απογοητευμένοι, να σκέφτεστε να μην πάτε να ψηφίσετε. Το ίδιο φαντάζομαι κάνατε και πέρσι τον Οκτώβριο, την αποφράδα εκείνη ημέρα, επιτρέποντας στο χειρότερο μεταπολιτευτικό «ηγέτη» να καταστεί Πρωθυπουργός, απλά και μόνο επειδή υποκύψατε στις Σειρήνες των διαπλεκομένων, δε σηκωθήκατε από τον καναπέ σας και δεν πήγατε να πράξετε το καθήκον σας ως οφείλατε!

Αλήθεια, όλοι εσείς αγαπημένοι μου Νεοέλληνες που βγάζετε το χειρότερό σας εαυτό στο δρόμο, όταν κάποιος σας κλείσει ή παραβιάσει την προτεραιότητά σας, που χτυπιέστε στα γήπεδα και οργανώνετε πορείες υποστήριξης των ομάδων σας, θα συνεχίσετε να ανέχεστε για πολύ έναν άνθρωπο όχι απλά μειωμένης, αλλά αρνητικής πνευματικής ικανότητας να σας κοροϊδεύει και να σας εξευτελίζει κατάμουτρα; Θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε την ασταμάτητη λαθρομετανάστευση, τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής σας, το συνεχές κλέψιμο και την αποεθνικοποίηση της πατρίδας σας και της παιδείας των παιδιών σας από κάποιες τυχάρπαστες κυράτσες αμφιβόλου παιδείας και ηθικής; Θα συνεχίσετε να θέλετε να σας εκπροσωπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένας Χαρτογιακάς «Μπούλης» καρπαζοεισπράκτορας μηδενικών ηθικών αντιστάσεων; Θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε το θέατρο μεταξύ «Αριστερού» και «Μοντέρνου» ΠΑΣΟΚ, τη χλεύη από κάποιους γελοίους τυπάκους της τηλεόρασης και των ραδιοφώνων, που σας φλομώνουν καθημερινά με ψέματα και «βαθυστόχαστες αναλύσεις», την ίδια στιγμή που το πιο σημαντικό βιβλίο που έχουν ανοίξει στη ζωή τους είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος του σπιτιού τους;

Πιστέψτε στη δύναμη της ψήφου σας και πάμε όλοι μαζί δυνατά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου να τους πούμε κατάμουτρα: GIORGO AND FAMILY GO HOME!


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2010

Πλούταρχος

Το είδα στην eglimatikotita

2 σχόλια:

  1. JEFREY (ΓΙΩΡΓΑΚΗ) Σήμερα σ'εχω! Βγαίνεις να μου μιλήσεις και το επιζητάς με κάθε (διακαναλικό) τρόπο. Μα επιτέλους -έστω και για λιγο- Σ'ΕΧΩ!
    Ζητάς να μου μιλήσεις μα εγώ -εστω και για λίγο- έχω το telecontrol. Θα αλλάξω κανάλι, θα κλείσω την ΤV. Γιατί όταν έπρεπε να μου μιλήσεις και να ζητήσεις την έγκρισή μου εσύ ΜΕ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ σήμερα 25/10 έστω και για λίγο Σ'ΕΧΩ! Θα σε ΑΓΝΟΗΣΩ όπως ακριβώς με ΑΓΝΟΗΣΕΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ!
    Θα κλείσω τα αυτιά μου όπως τα έκλεισες ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΑΠΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 163 ΨΗΦΩΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    Θα σε κοροιδέψω όπως ακριβώς έκανες όταν πήρες από την ΕΡΗΜΗ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΑ 600 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΑ σε μια σύνταξη 600 Ευρώ με το ΕΚΑΣ.
    Θα περιμένω να δώ το MASTER CHEF αλλά εσένα θα σε αγνοήσω όπως με ΑΓΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ 15% ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ.
    Εκανα το λάθος και σε ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές πεπεισμένος ότι θα πάς την Ελλάδα ενα βήμα μπροστά ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
    Θα σε ΒΥΘΙΣΩ και εγώ στην λήθη των πολιτικών περιτωμάτων με ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" γιατί ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΝΙΘΕΤΑ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ JEFREY ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ!

    Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html#ixzz13JqUoKMU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΩΣ ΕΞΗΣ

    ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ ΤΗΝ ...ΤΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου