Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΦΟΥΚΑΡΑΣ...

Από τον Θωμά Σλάμαρη

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τους φοροφυγάδες και πως θα εισπραχθούν οι φόροι τους.Δηλαδή για όσους δεν έχουν πληρώσει  φόρους που χρωστάνε. Όμως  όσοι ήδη χρωστάνε δεν είναι φοροφυγάδες γιατί αυτοί έχουν δηλώσει εισοδήματα ή πωλήσεις από τις οποίες προκύπτει ΦΠΑ για πληρωμή. Εξαιρούνται όσοι τους έχουν καταλογιστεί πρόστιμα από πλαστά τιμολόγια και μη έκδοση αποδείξεων άρα για συνειδητή φοροδιαφυγή. Όμως σε αυτούς τους δίνει ο νόμος πλέον απόλυτο συγχωροχάρτι για το παρελθον και έτσι τα ξεχνάμε όλα. Οι υπόλοιποι είναι οι «φοροφουκαράδες»...
. Δηλαδή αυτοί που δηλώνουν κανονικά εισοδήματα και πωλήσεις αλλά δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους.Αυτοί είναι ειλικρινείς. Και τι κάνει η κυβέρνηση με τους ειλικρινείς? Τους λέει να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία με δόσεις και μείωση των μελλοντικών προσαυξήσεων. Δεν τους ρωτάει όμως αν έχουν να πληρώσουν τη δόση! Δεν τους ρωτάει αν έχουν κέρδος έστω τη δόση που τους ζητάει ! Γιατί αν τα έσοδά τους δεν είναι παραπάνω από τα έξοδά τους πως θα πληρώσουν τη μηνιαία δόση που τους ζητάνε? Άρα και το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα και οι ίδιοι θα βουλιάξουν ακόμα πιο μέσα στα χρέη.

Αυτοί είναι οι φοροφουκαράδες. Οι φοροφυγάδες έχουν κάνει την «μπάζα» τους. Έχουν γλυτώσει πολλά λεφτά από αποδείξεις που δεν έκοβαν χρόνια και τώρα τους τα συγχωρούν όλα με λίγα λεφτα ( που τα έχουν βεβαια) μέσω περαίωσης και τα διαγράφουμε όλα. Για μια ακόμη φορά είναι οι έξυπνοι και οι νόμιμοι είναι οι βλάκες, οι φοροφουκαράδες. 

Αυτά για να ξέρετε ότι δεν κυνηγάνε τους πραγματικούς φοροφυγάδες.Κυνηγάνε μονο τους νόμιμους και ανίκανους να πληρώσουν τους φόρους τους.

Για να υπάρξει λύση θα πρέπει να σταματήσει το παζάρι : τόσο με απόδειξη και τόσο χωρίς απόδειξη. Οσο η κρίση εντείνεται δεν θα έχει κανένας λόγο να ζητά απόδειξη αφού δεν θα έχει φορολογητέο εισόδημα οπότε δεν θα τον ενδαφέρει και η μείωση του. Άρα θα έχει αντίθετα κίνητρο να μην πάρει απόδειξη για να έχει καλύτερη τιμή! Δηλαδή η κρίση οδηγει στην φοροδιαφυγή!
Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει φόρους και εισοδήματα.

Και ακόμα περιμένουμε τον αναπτυξιακό νόμο , ένα χρόνο και πλεον μετά.

Καλή τύχη σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου