Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ - ΣΔΟΕ : 1-0


Το πρωί, πήγαν δύο άτομα του ΣΔΟΕ, για έλεγχο σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ Αργοστολίου.
Ο έλεγχος προχωρούσε κανονικά, όταν εμφανίστηκαν 4-5 άτομα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να αποχωρήσει και να σταματήσει τον έλεγχο...


Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και ζήτησαν προστασία. Ήρθε ένα περιπολικό με τον διοικητή Ασφαλείας, αλλά στο μεταξύ είχαν μαζευτεί πάνω από 50 άτομα.
Οι πρώτοι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και κατεύθασε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό με τον διοικητή της Τροχαίας.
Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν στο υπουργείο τον κ. Λέκκα, Γ.Γ. του υπουργείου και όλοι τον άκουσαν να λέει στο τηλέφωνο:

"Δεν με ενδιαφέρει, αν θα φάτε ξύλο. Nα κάμετε έλεγχο".

Περίπου αυτά επανέλαβε στον επικεφαλής αστυνομικό και στον επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε να απομακρύνει τους συγκεντρωθέντες. Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε, τηλεφωνικά, προς τον επιχειρηματία και ο διοικητής της Αστυνομίας.
Φυσικά, οι εκκλήσεις του επιχειρηματία δεν εισακούστηκαν και ο κόσμος, επαγγελματίες από τις γύρω επιχειρήσεις άρχισαν να αγριεύουν.
Μπήκαν στα γραφεία της επιχείρησης, όπου ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπό την προστασία της αστυνομίας και άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπάνε πόρτες , παράθυρα, κάνοντας φασαρία και απαιτώντας από το ΣΔΟΕ να φύγει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ΣΔΟΕ αποχώρησε, με τη συνοδεία της αστυνομίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή το ithacanet.gr έχει βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση, τον Ιανουάριο,  ενημερώνουμε τον πληθυσμό και τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει το "Δόγμα του Σοκ" και τις επόμενες μέρες θα εξαπολύσει άπειρα κλιμάκια ελέγχου κατά των επιχειρήσεων της Κεφαλλονιάς.
Το Γενάρη, όταν μια ομάδα 50 ατόμων επέδωσε ψήφισμα συνέλευσης κεφαλλήνων πολιτών , με το οποίο δήλωναν πως οι εισπραχτικές υπηρεσίες "είναι ανεπιθύμητες, γιατί τα χρήματα του λαού δεν πάνε σε δημόσια αγαθά, αλλά για την εξόφληση των τοκογλύφων", η κυβέρνηση των τραπεζιτών εξαπέλυσε 20ημερη απόβαση ελεγκτικών συνεργείων, σε μια στιγμή που στην αγορά δεν κυκλοφορούσε τίποτα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει τα διδάγματα των πολιτικών του "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ", υλοποιεί πραχτικές αντιποίνων, με μοναδικό στόχο να υποτάξει το φρόνημα και να εξουδετερώσει την αγανάκτηση.
Θυμίζει τις πραχτικές της κατοχής, όταν οι Γερμανοί έκαιγαν χωριά και εκτελούσαν ομήρους, επειδή κάποιοι "γρατσούνισαν" κάποιο γερμανό του στρατού κατοχής.

Είναι καιρός να πάρουμε τα μέτρα μας, ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση και τις νεοταξικές μεθόδους της.

ΥΓ. Η "νέα τάξη πραγμάτων" δεν είναι και τόσο "νέα". Ο πρώτος που την οραματίστηκε ήταν ο Χίτλερ και τα διδάγματα του εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο. (Δείτε το πολύ διδακτικό βιβλίο της Ναόμι Κλάιν "Το Δόγμα του Σοκ").
Το ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του είναι άξιοι συνεχιστές.

http://www.ithacanet.gr

6 σχόλια:

  1. Αν καταρεύσει η χώρα θα σωθεί η Κεφαλονιά;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστοχη ερώτηση.

    Η ερώτηση είναι "Μήπως αν κάνει όλη η Ελλάδα αυτό που έκανε η Κεφαλονιά καταλάβουν οι δοσίλογοι και οι Τρόϊκα ότι δεν θα γεμίζει τις τσέπες του το τραπεζικό καρτέλ και τα λαμόγια από τη φορολογία των πολιτών";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως ο Γιάννης έχει δίκιο; μήπως δεν έχουμε μόνο λαμογια πολιτικούς αλλά και πολίτες; Τι θα πει δεν άφησαν το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο; Τελικά το σύστημα καταρρέει επειδή έχουμε προδότες πολιτικούς ή και ηλίθιους Ελληνες; Είστε με τα καλά σας; Αν πλήρωναν οι μεγάλες επιχειρήσεις τους στοιχειώδης φόρους τους δεν θα είμασταν εδώ που είμαστε. Όχι και να πούμε ότι οι φοροφυγάδες είναι και αγωνιστές κατά του συστήματος. Για συνέλθετε επιτέλους... Άλλο πράγμα κερατέα άλλο ιδιωτική επιχείρηση που δεν πληρώνει φόρους και δεν αφήνει το ΣΔΟΕ να κάνει τη δουλειά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε φίλε μου,

    Πρώτα από όλα, επειδή έχω πάει στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, πίστεψε με, η μεγαλύτερη επιχείρηση της ΒΙΠΕ Αργοστολίου δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας μικρής βιοτεχνίας της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

    Αρα μιλάμε για επίθεση σε μικρομεσσαίους και όχι σύλληψη των μεγαλοφοροφυγάδων που βούλιαξαν τη χώρα μην πληρώνοντας φόρους και ΦΠΑ.

    Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο, ότι με το οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί, αρκετές επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο.

    Αν όλα αυτά συνέβαιναν επειδή οι επιχειρηματίες ήταν ανίκανοι ή επειδή υπάρχει μια πραγματική κρίση, τότε θα δεχόμουν να κλείσουν οι επιχειρήσεις αυτές.

    Οταν όμως όλα αυτά συμβαίνουν επειδή μια κυβέρνηση προδοτών που μας έλεγε ψέμματα ότι λεφτά υπάρχουν και ότι το ΔΝΤ καταστρέφει τις χώρες την ίδια στιγμή που συνομιλούσαν κρυφά με το ΔΝΤ, μια κυβέρνηση μαριονετών που δημιούργησε μια τεχνητή κρίση, που νομοθέτησε μεγάλη παρασκευή νόμο με τον οποίο όλα τα λεφτά από τους φόρους θα πηγαίνουν όχι σε δημόσιες δαπάνες αλλά στο τραπεζικό καρτέλ, ακόμη κι αν τα νοσοκομεία μας δε έχουν φάρμακα, τότε ναι, οι πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν δικαίωμα να τους πετάξουν στη θάλασσα και συγχώρεσε με, τους θαυμάζω γι αυτό.

    Αν κόπτεσαι τόσο πολύ για την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας στη χώρα, έλα να βγούμε στο δρόμο στις 22 Μαϊου, να πετάξουμε τους βρωμιάρηδες πολιτικούς στη θάλασσα και να φτιάξουμε μια Ελλάδα που η μη πληρωμή των φόρων θα θεωρείται απαράδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ρε Em ΣΩΣΤΟΣ!!Κακως εκαναν ομως,επρεπε να λιωσουνε στο ξυλο κ τους εφοριακους κ τους μπατσους κ να τους απλωσουν σα χταποδια στον ηλιο υστερα.Φωναξανε τους μπατσους οι παλιοπισωγεμιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην Κεφαλονιά!!!!!!!
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου