Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Εχθές και σήμερα δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή. Εχθές οδηγούσα από Θεσσαλονίκη και σήμερα είμαι από το πρωϊ στην πλατεία Συντάγματος.  Το τι έγινε εδώ, μάλλον το πληροφορηθήκατε από το διαδίκτυο.  Αυτό που ίσως δεν πληροφορηθήκατε είναι ότι σήμερα, ήταν εδώ ένας άνθρωπος από τα Χανιά της Κρήτης (!), ένας άνθρωπος από την Πάρο (!) και μία γλυκήτατη κυρία 65 ετών από την Πάτρα που ήρθε με τον γαμπρό της και έμειναν μαζί μας μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα (!)



Θεωρώ πολύ μεγάλη νίκη το γεγονός ότι το κάλεσμα των 300 κατάφερε να φέρει στο Σϋνταγμα περίπου 200 άτομα την πρώτη κιόλας μέρα. Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία και όλοι οι εθελοντές φαίνονται αποφασισμένοι. Εχουμε συμπληρώσει ήδη τις βάρδιες της εβδομάδας και είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να μείνουμε στην πλατεία 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας.

Δε θα μπορέσω να αναρτήσω πολλά πράγματα από εδώ.

Αλλωστε, δε νομίζω ότι χρειάζεται. Υπάρχουν τόσα άλλα ιστολόγια που καταγράφουν τις βρωμιές τους, που ένα λιγότερο δε θα αποτελέσει σοβαρή απώλεια.

Στο σύνταγμα, σήμερα ξεκίνησε κάτι. Κάτι διαφορετικό. Κάτι που ξεκίνησαν απλοί πολίτες και όχι κάποιο κόμμα ή συνδικαλιστική οργάνωση.

Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στην κοροϊδία.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

9 σχόλια:

  1. καλημερα! ενα ξεχωριστο μπραβο σε εσενα που κατεβηκες απο Θεσσαλονικη,ενα ακομη στους κυριους απο την Κρητη και την Παρο και στην κυρια απο την Πατρα!ενα μεγαλο μπραβο σε ολους!δεν σε ξερω , δεν ξερω κανεναν σας αλλα ειμαι ΜΑΖΙ σας!σε ευχαριστω,σας ευχαριστω για αυτο που κανετε για μενα και για ολους μας!να προσεχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ παιδιά συνεχίστε έτσι γερά! Ζηλεύω που δεν μπορώ ακόμα να συμμετέχω και γω σας παρακολουθώ όμως ανελλιπώς από χτές και προσπαθώ όσο γίνετε να το διαδώσω! ΄Ας κάνουμε λοιπόν όλοι το ίδιο όσοι από μας είναι μακρια...Καλό κουράγιο, καλή δύναμη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ απ' όλους εμάς που μείναμε εκτός λόγω απόστασης και οικογενειακών υποχρεώσεων, εύχομαι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά στο μέλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασες και εκείνον το συμπαθέστατο τύπο που ήρθε από ένα χωριό της Αιτωλίας και μοίρασε και ένα πολύ συγκινητικό και καλογραμμένο φυλλάδιο. Μάλιστα το είδα εχθές το βράδυ αναρτημένο και σε ένα μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπολύσεις, συνταξιοδοτήσεις, εθελουσία στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών με τον ιδιωτικό • Κλείσιμο δημ. οργανισμών, πλήρης πώληση για ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, νερά, τυχερά παιχνίδια…. Πρόκειται για το έσχατο βήμα εθνικού ξεπουλήματος από μία κυβέρνηση Εθνικής Προδοσίας.

    Από μόνη της, η ιδιωτικοποίηση των νερών, συνιστά πράξη εγκληματική, καθώς όλοι οι νοήμονες άνθρωποι αυτού του κόσμου ξέρουν πώς όποιος ελέγχει το νερό και τη διατροφή, ελέγχει τον πληθυσμό. Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας προκειμένου πολυεθνικές όπως η Μονσάντο να αποκτήσουν τον έλεγχο όλης της διατροφικής αλυσίδας των χωρών αυτών: γενετικός έλεγχος των σπόρων, των ασθενειών των καλλιεργειών, του νερού που διοχετεύεται στην αγροτική παραγωγή και του πόσιμου νερού -όπου κανείς δεν ελέγχει τα χημικά με τα οποία “εμπλουτίζεται”…

    Είναι ξεκάθαρο πια, ότι στόχος της εγκληματικής αυτής κυβέρνησης η οποία έχει υποκύψει σε εκβιασμούς – πιθανόν και σε απειλές οικονομικών δολοφόνων- είναι να μετατρέψει τους Ελληνες σε σκλάβους (δεν πρόκειται για ομηρία) των πολυεθνικών συμφερόντων. Πρόκειται για μια απόπειρα άμεσης κατάλυσης της δημοκρατίας, καταστροφής του Ελληνικού πολιτισμού και γενοκτονίας των Ελλήνων.

    Οσοι απο μας, προτιμούν να πεινάσουν παρά να παραδώσουν την πατρίδα τους σε ξένα χέρια, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον ξεσηκωμό. Να πέσει η μειοδοτική κυβέρνηση, να κλείσουν τα σύνορα, να απελαθούν όλοι οι εκπρόσωποι της τρόικας, των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων και των hedge funds. Να δημιουργηθεί προσωρινή κυβέρνηση, να γίνει δημοσκόπηση για να αποφασίσουν οι Ελληνες αν θέλουν να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωζώνη, να κηρυχθεί επίσημα η πτώχευση, να γίνει ειδικό δικαστήριο για τη συνταγματική νομιμότητα του μνημονίου και να δικαστούν όλοι το υπέγραψαν, να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί άμεσα η βουλευτική ασυλία και η παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να δικαστούν από έκτακτα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A)
    From HEIL GAP
    (δια την μετάφραση από ¡Democracia Real YA! ) http://democraciarealya.es/?page_id=814 )
    Η Διακήρυξη του Ισπανικού Μάη του 2011
    φωτογραφία από το διαδίκτυο
    http://2.bp.blogspot.com/-oIaB8Tbqh8s/TdO8BVKIUZI/AAAAAAAAZjo/GCOJs4akf8k/s1600/d.real+ya.jpg
    Είμαστε απλοί άνθρωποι.
    Είμαστε σαν εσάς: τους καθημερινούς ανθρώπους, που σηκώνονται κάθε πρωί για να σπουδάσουμε, να εργαστούμε ή να βρούμε δουλειά, άνθρωποι που έχουμε οικογένεια και φίλους.
    Οι άνθρωποι, που κάθε ημέρα δουλεύουμε σκληρά για να παράσχουμε ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
    Μερικοί από μας τους θεωρούμε εαυτούς μας προοδευτικούς, άλλοι συντηρητικούς.
    Μερικοί από εμάς πιστεύουμε στο Θεό, μερικοί όχι.
    Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτικοί, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και θυμωμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αφήνοντας μας αβοήθητους, και διχως φωνή.

    Αυτή η κατάσταση έχει εξελιχτεί έτσι ώστε να αποκαλείται , η «ομαλότητα», μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα.
    Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε.
    Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ο χρόνος για την από κοινού οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας
    Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε σθεναρά ότι:
    • Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, δια την βιωσιμότητα την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.
    • Αυτά είναι αναφαίρετες αλήθειες που πρέπει να τηρούνται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
    • Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν δια αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελεί ένα εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
    • Η δημοκρατία ανήκει στο λαό (δήμος άτομα =, κράτος = κυβέρνηση) (demos = people, krátos = government) το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση ασκείται από όλους μας.
    • Ωστόσο, στην Ισπανία, οι περισσότεροι από την καθεστηκυία πολιτική τάξη ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να μας ακούσουν .
    • Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω της άμεσων διαύλων που θα προσφέρουν το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία, και ΟΧΙ να πλουτίζουν και να ευημερούν εις βάρος μας, μεριμνώντας μόνο για τη δικτατορία των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων και για την κατοχή της εξουσίας , μέσω ενός δικομματισμού από τους ακλόνητους κομματικούς οργανισμούς PP & PSOE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. b)

    Σημείωση από HEIL GAP
    ( The Spanish Socialist Workers' Party ) (Spanish: Partido Socialista Obrero Español )
    ( PP ) : ( The Popular Party ) ( ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ )
    Μια ενδεικτική φωτογραφία από το διαδίκτυο
    http://www.pacma.es/img/posts/med/201104/P01-24001.jpg
    • Σφοδρή επιθυμία για την εξουσία και τη συσσώρευση πλούτου, μόνο σε λίγους, Δημιουργούν ανισότητα, την ένταση και την αδικία, η οποία οδηγεί Οι πεπαλαιωμένες και αφύσικη οικονομική καυσίμων μοντέλο της κοινωνικής μηχανής σε έναν αυξανόμενο κύκλο που η ίδια καταναλώνει με τον εμπλουτισμό λίγους και στέλνει στη φτώχεια τα υπόλοιπα. Until the collapse. Μ στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε.

    • Το ξεπερασμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο που τροφοδοτεί τον κοινωνικό μηχανισμό σε έναν αυξανόμενο στροβίλισμα που ΑΥΤΟ- ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ μέσα από τον πλουτισμού των ολίγων και στέλνοντας στη φτώχεια τους υπολοίπους .
    • Μέχρι την κατάρρευση.
    • Η θέληση και το σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος όχι την επάρκεια και την ευημερία της κοινωνίας.
    • Σπατάλη πόρων, την καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυστυχισμένους καταναλωτές.
    • Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας.
    • Είμαστε ανώνυμα, αλλά χωρίς εμας τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε στον κόσμο.
    • If as a society we learn to not trust our future to an abstract economy, which never returns benefits for the most, we can eliminate the abuse that we are all suffering.
    • Αν ως κοινωνία έχουμε μάθει να μην εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε μια αφηρημένη οικονομία, από την οποία οι περισσότεροι δεν είδαμε όφελος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις από τα οποίες ΟΛΟΙ υποφέρουν.
    • Χρειαζόμαστε μία ΗΘΙΚΗ επανάσταση. .
    • ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .
    • Είμαστε άνθρωποι, ΟΧΙ προϊόντα.
    • Δεν είμαι ένα προϊόν εξ αυτών που διατίθενται προς αγορά .
    • Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
    Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξω
    • Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
    • Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε ,
    • Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
    • Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.

    = = = = = = = =
    Υ.Γ. από τον HEIL GAP (or mind the GAP)
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ .
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ , ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΑΗ
    HEIL GAP ( or mind the GAP)

    Μια ακομη φωτογραφία από το διαδίκτυο
    http://www.boingboing.net/2011/05/17/300559476.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο Μυτιληνη...μακαρι να μπορουσα να ημουν κι εγω εκει...ΜΑΖΙ ΣΑΣ.πιστευω οτι ο καθε σωστος Ελληνας ειναι μαζι σας και συμπαραστεκεται στον αγωνα και στις αγωνιες μας σαν λαος....προσεχετε τα "καπελωματα" και τους ρουφιανους.ευχομαι οι 300 συντομα να γινουν 3000000 ,ενα τσουναμι που θα ξαναφερει την Ελλαδα στους Ελληνες... καλο αγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παρακάτω κείμενο ίσως βοηθήσει στη προσπάθειά σας:
    Δημοψηφίσματα με Πρωτοβουλία Πολιτών
    Στο κείμενο αυτό περιγράφεται ένας τρόπος διενέργειας
    δημοψηφίσματος από τους πολίτες που μπορεί εύκολα να επεκταθεί εκτός της πλατείας Συντάγματος. Προϋπόθεση για αυτό είναι η επωνυμία των πολιτών που μετέχουν. Εάν δέν υπάρχει επωνυμία, τότε η όλη προσπάθεια καταλήγει σε αδιέξοδο ή καπέλωμα.
    http://feronymos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου