Σάββατο 14 Μαΐου 2011

YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ...

Προσφατα   διαβασα ενα κειμενο στο περιοδικο focus,το οποιο ανελυε οτι η χωρα μας, η ΕΛΛΑΔΑ μας, μπορει να καλλιεργησει τα παντα και να παραγει κρεας και γαλα για ολο τον λαο..Μπορουμε, λεει στο περιοδικο, να οργανωσουμε απο την αρχη τη χωρα μας,να φτιαχνουμε τους υπολογιστες μας,τα αυτοκινητα μας,  μονοι μας,καθως υπαρχουν εκατονταδες  Ελληνες εφευρετικοι και ικανοτατοι  βιοτεχνες που μπορουν να φτιαξουν τα παντα...


Ηλεκτρικο ρευμα μπορουμε να εχουμε αφθονο και φθηνο,εκμεταλλευομενοι τον ηλιο και τον αερα,οικοδομικα υλικα παραγουμε και μπορουμε να χτισουμε σπιτια για ολους.Να ξαναφτιαξουμε μικρες και μεγαλυτερες βιομηχανικες μοναδες, που να φτιαχνουν ολα αυτα που αγοραζουμε πανακριβα στα σουπερμαρκετ και εισαγουμε απο αλλους.Να υπαρχουν ετσι δουλειες για ολους και ολοι να δουλευουν, για να τρεφονται ολοι.

Η Ευρωπη προσπαθει να μας πεισει οτι ειμαστε χαραμοφαηδες,τεμπεληδες και ανικανοι.Κι απο αυτα ειμαστε.Αλλα δουλευουμε περισσοτερες ωρες απο ολους τους και παιρνουμε τα λιγοτερα χρηματα απο ολους τους.Τα σουπερμαρκετ μας ειναι τα πιο ακριβα της Ευρωπης κι ομως και σπιτια εχουμε οι περισσοτεροι και εξοχικα και γλενταμε σε ταβερνες και κερναμε ολη την παρεα,αμα γουσταρουμε.Ειναι να μην μας πιασει το φιλοτιμο.Τι εχουν απο ολα αυτα οι Ευρω-πεοι ?? ΤΙΠΟΤΑ, χωρια που φθονουν την ιστορια μας,τις παραλιες μας και τις χωριατικες σαλατες μας.

Εμεις μπορουμε το καλυτερο,οι πολιτικοι μας κατορθωνουν το χειροτερο.Αλλο ενα ταλεντο μας !! Οι επι χρονια κυβερνησεις μας, μας αποφλοιωνουν,μας ευνουχιζουν και μας στερουν την δυνατοτητα παραγωγης και μετα ''θρηνουμε'' που οι επιστημονες μας φευγουν στο εξωτερικο....
Αυτη ηταν η αποψη του περιοδικου και με βρισκει απολυτα συμφωνο σε πολλα.Τωρα ομως σημασια εχει τι θα κανουμε εμεις ??? Πως θα αξιοποιησουμε ολη αυτη την ενεργεια μας και το ταλεντο μας. Ειναι πολυ καλα να καθομαστε ολη μερα στο face και να παιζουμε παιχνιδια και να μαλακιζομαστε με τα γκομενικα ...αλλα καποια στιγμη πρεπει να το αντιστρεψουμε και σε κομματι,εργασιακο και επικοινωνιακο προς οφελος δικο μας και της πατριδος μας.

Θα αναφερω μερικα παραδειγματα.Αν στις ευρυτερες ορεινες περιοχες της Ευρυτανιας,της Φλωρινας,της Ροδοπης,της Αρκαδιας,της Ηλειας,της Θεσπρωτιας αλλα και της Θεσσαλιας και των ορεινων ογκων της Δωδ/σου,δημιουργηθουν απο μια μεγαλη κτηνοτροφικη μοναδα,που να παραγει κατεψυγμενα κρεατα με σκοπο την διαθεση στα μεγαλα ξενοδοχεια της χωρας,τοτε αυτοματα η χωρα θα μειωσει το 75% των αγορων της απο την Ευρωπαικη ενωση.Το κερδος ειναι τεραστιο,αφου α) θα αυξησει το εργατικο δυναμικο, β) μειωμενο κοστος μεταφορας για τους ξενοδοχους αλλα και μεγαλυτερο κερδος για τους ντοπιους επιχειρηματιες γ) μειωση κοστους διαμονης, αρα καλυτερες τιμες για τον τουρισμο μας,δ) ποιοτικα και αγνα προιοντα ε) μεγαλυτερο φορο εισοδηματος για το κρατος,αφου θα υπαρχει μεγαλυτερος ογκος συναλλαγων..εδω να σας τονισω οτι μονο στην Ροδο,τα μεγαλα ξενοδοχεια χρειαζονται για τις αναγκες σιτισης των πελατων τους,περιπου 3000 τονους κοτοπουλα ετησιως και περιπου 5000 τονους προτηγανισμενης πατατας.Χωρια τα μοσχαρια,τα χοιρινα και τα διαφορα αλλα συμπληρωματικα προιοντα.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ερχονται απο το εξωτερικο και πληρωνονται σε τραπεζες του εξωτερικου,πλην καν ξεκινησει η φορτωση των εμπορευματων.Εδω βεβαια παιζουν ρολο και τα ντοπια μονοπωλια που κερδιζουν εκατονταδες εκατομμυρια ευρω απο την μεσολαβηση αλλα και την διακινηση των αγαθων αυτων.Ακριβως το ιδιο μπορει να συμβει και στα αγροτικα προιοντα,που τα χωραφια μας μαραζωνουν, τα προιοντα μας πετιουνται και οι τιμες τους κυμαινονται αναλογα την διαθεση και τα κεφια των εμπορων.

Ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ τα Ελληνικα νοσοκομεια και τα Ελληνικα στρατοπεδα, να τρωνε πατατα τουρκικη η αιγυπτου.Η ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο.Αρα λοιπον, οι νεοι μας ΛΑΜΠΡΟΙ επιστημονες,αντι να βρισκουν τροπο να παιρνουν τον ''πουλο'' για το εξωτερικο,να κατσουν εδω και να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει και να οργανωσουν την χωρα απο την αρχη.Ενα αλλο απλο παραδειγμα,που θα ανακυκλωνε την οικονομια μας και θα ταρακουνουσε την οικονομια της Γερμανιας, ειναι τα αυτοκινητα.Ξερετε ποσες μαντρες αυτοκινητων και γεωργικων μηχανηματων,υπαρχουν σε ολη την Ελληνικη Επικρατεια.Καθημερινα εμποροι αγοραζουν συνεχεια καινουρια η μεταχειρισμενα απο το εξωτερικο,ενω μπορουν να ανακυκλωσουν τα ηδη υπαρχοντα.

Καποιος που ψαχνει για φορτηγο στην Κρητη η στα Δωδ/σα,παει εξωτερικο η στις αντιπροσωπειες,ενω στα Γιαννιτσα η στη Καρδιτσα οι μαντρες ειναι γεματες.Βρειτε ενα τροπο, μεσα απο τα διαφορα σαιτ του ιντερνετ και ανακυκλωστε το στοκ ολων των εμπορευματων αυτων και θα δειτε το κερδος ποσο μεγαλο ειναι για την χωρα μας.Υπαρχουν και πολλοι αλλοι τροποι για να παει μπροστα αυτη η χωρα.Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να παιρνουμε και να πουλαμε χυμους πορτοκαλι απο Ευρωπη,ενω αυτοι αγοραζουν τα πορτοκαλια απο εμας.Ειναι ντροπη μας,να πεταμε τα πορτοκαλια και τα μηλα και να εισαγουμε κομποστες απο την Λ.ΑΜΕΡΙΚΗ..δεν ξερω ποσα ακομα θα μπορουσα να γραψω.Τρελλαινομαι μονο και μονο που τα σκεφτομαι.Αν θελετε να πολεμησετε και να νικησετε τα καθαρματα που μας κυβερνουν,τους ξενους που μας ρουφανε τον πλουτο και το αιμα,να νοιωσετε και μια φορα χρησιμοι σε κατι, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ απο το κολο facebook και βρειτε λυσεις.

Το ξερατε,οτι η Κρητη απο την Ροδο ειναι πιο κοντα, απο οτι η Κρητη απο τον Πειραια ??? Κι ομως !! ολα τα κρητικα προιοντα ερχονται πρωτα Πειραια και μετα πανε Ροδο.Τριπλασια τιμη του εμπορευματος,χωρια το τεραστιο κοστος μεταφορας.Κι ολα αυτα, γιατι τα συμφεροντα και το υπουργειο δεν εχουν ναυτιλιακη συνδεση μεταξυ των δυο αυτων νησιων.ΜΠΑΧΑΛΟ και ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ..δωστε ΕΛΠΙΔΑ στην ζωη σας και την χωρα,βρειτε δυναμη και ιδεες που θα μας ξαναζωντανεψουν και μην ασχολειστε με την πολιτικη και τους υποκριτες πολιτικους.Τζαμπα μαγκες ειναι, με τα λεφτα τα δικα σας και τα μυαλα τα δικα σας.η ΙΣΧΥΣ εν τη ΕΝΩΣΕΙ ελεγαν καποτε.Ηρθε λοιπον η ωρα να πολεμησουμε και να δουλεψουμε σωστα.Χωρις οπλα και μαχαιρια,αλλα με μυαλο και πονηρια,οπως παντα καναμε εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ.Και ειμαι σιγουρος, οτι στο τελος παλι εμεις θα νικησουμε.Γιατι μονο οι πεθαμενοι δεν εχουν ελπιδες.Και η ΕΛΛΑΔΑ ποτε δεν πεθαινει,οτι κι αν κανετε μερικοι....γιατι ακομα ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ...


Υ.Γ.

Για να γινουν ολα αυτα τα παραπανω,χρειαζεται μονο ΕΝΑ πραγμα.ΕΙΡΗΝΗ και ΑΝΑΚΩΧΗ του μισους του ΕΛΛΗΝΑ, προς τον ΕΛΛΗΝΑ.Δεν φταιει ο γειτονας η ο διπλανος σου, αν εσυ εισαι μαλακας.Το ιδιο θα λεει πιθανοτατα κι αυτος για σενα.Και δεν σκεφτονται παντα ολοι αρνητικα.Καποια στιγμη σκεφτομαστε και ενεργουμε ΘΕΤΙΚΑ.



Από τη σελίδα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΟΜΗΡΟΥ στο facebook

3 σχόλια:

  1. Πολυ καλό άρθρο.

    Φιλε μου, γι αυτό βρισκουν τους διαφορους εγκαθετους για να φρεναρει καθε παραγωγική διαδικασία. Και ξερεις ενα μυστικό? Ειχαν απαγορευσει την αναπτυξη της Θρακης από το 1956 (ανθρωπος αξιοπιστος με προσβασεις στο Langley μου το ειπε!!!!). Μα καλά γιατί το έκαναν οι φιλοι μας οι Αμερικανοί. Τι ειχαν στα σκαριά? Δεν επρεπε να βλέπουν οι κομμουνιστες της Βουλγαριας τη Θρακη και να τους πεφτουν τα σαλια για το Δυτικο παράδεισο????

    Καταβαινετε, δεν επιτρέπουν...Και το σχεδιο Μαρσαλ πηγε (εκτός από μιζες) σε συγκεκριμενα προσωπα και με συγκεκριμενες οδηγίες (τουρισμος, οικοδομή, εμποριο). Κουβεντα για βαρεια βιομηχανια... Τον Μπατση που τολνησε να γραψει δυο πραγματα, τον εστησαν στον τοίχο (πριν ξημερωσει) κατά διαταγή της πρεσβείας...

    Οργανο της δουλειας που βιωσαμε και βιωνουμε ειναι η τραπεζα Ελλαδος (ψευδωνυμως Ελλαδος). Πρωτα ήταν το μακρυ χερι της Αγγ΄λιαςμ τωρα ειναι της ΕΚΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΝΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!!!! Για υτό κανεις δεν ξερει τι γινεται ουτε του λένε και οι επιορκοι πολιτικοί τρεφουν τις κοιλιές τους, ενω ο κυριαρχος λαος κρεμεται σπό τα τετοια τους για μια ψευτοδουλειά στον ευρυτερο δημοσιο τομεα.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως τελικά το καθεστώς δεν επανδρώνεται από Έλληνες; Σκεφτήκατε ποτέ την πιθανότητα η Ηλία να έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στους Βρετανούς και να είναι μούφα το "Ηλία";
    Μήπως τελικά οι πραγματικοί ΑΝΩΝΥΜΟΙ να μην είναι τα μπλογκς αλλά να είναι οι "Έλληνες" πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι;;;
    Μήπως όλος αυτός ο μισελληνισμός του καθεστώτος, που μας κάνει να απορούμε, να έχει αυτήν την πολύ λογική εξήγηση;
    Alexeyev

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω κάτι ακόμα στον αρθρογράφο σχετικά με τις δουλειές.

    Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 1η χώρα σε αριθμό πλοίων κάτω από ελληνική πλοιοκτησία (ανεξαρτήτου σημαίας). Στον τομέα μου (φορτηγά πλοία) την τελευταία δεκαετία οι Έλληνες ναυτικοί αντικαθίστανται κυρίως από Φιλιππινέζους και άλλων εθνικοτήτων ναυτικούς (Ουκρανούς, Ρουμάνους, Κινέζους, κλπ.) λόγω έλλειψης κυρίως. Κάθε πλοίο έχει κατά μέσο όρο 15 αλλοδαπούς πλήρωμα. Οι μισθοδοσίες κάθε μήνα ανέρχονται κατά μέσο όρο 35-40,000 δολλάρια ΑΝΑ ΠΛΟΙΟ. Πολλαπλασιάστε με τον αριθμό των πλοίων και θα καταλάβετε πόσα λεφτά πάνε σε ξένες χώρες μηνιαίως αντί να έρχονται στην Ελλάδα.

    Έλληνες ναυτικοί λοιπόν είναι και πάλι η λύση. Καί γεμίζουμε την Ελλάδα λεφτά, καί μειώνουμε την ανεργία.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου