Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ

Λεει ο Μακιαβέλι για τις "ωμότητες" στο έργο του "Ηγεμόνας";

"Πιστεύω οτι αυτό εξαρτάται από την κακη ή καλη χρήση της ωμότητας. Καλής χρήσης μπορούν να ονομαστούν εκείνες που γίνονται μονομιάς, γιατί υπάρχει ανάγκη εξασφάλισης και που μετά δε συνεχίζονται αλλά μετατρέπονται σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο όφελος προς τους υπηκόους, κακής χρήσης είναι...

.... εκείνες οι οποίες ακόμα κι αν είναι εξαρχής περιορισμένες με τον καιρό αυξάνονται αντί να ελαττώνονται. Εκείνοι που ακολουθούν τον πρώτο τρόπο μπορούν να βρουν κάποια λύση για να κρατηθούν στην εξουσία, οι άλλοι είναι αδύνατο να την διατηρήσουν."

Καταλάβατε γιατι θα πεσει ο ΓΑΠ γιατί μετά το Μνημόνιο 1 ηρθε το 2 το 3 και τώρα το 4 και ακολουθούν και άλλες "ωμότητες" (περαιτέρω μείωση μισθων-συντάξεων, αποικιοποίηση της χώρας, ύφεση...)

Για να δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί ο ΓΑΠ που μιλάει για "άλλη μια εθνική επιτυχία" ( την αναγνώριση της αποτυχίας του Μνημονίου απο τους "εταίρους" που αν δεν δίναν τωρα την επιμήκυνση θα πηγαίναμε κατευθείαν για στάση πληρωμών και δεν θα προλαβαιναν να εγγράψουν ως ιδιοκτησία τους τη δημοσια περιουσία) ή ο Μακιαβέλι;

Το είδα στο http://itaksi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου