Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας Έλληνα Πρέσβη προς το ΥΠΕΞ για ανομολόγητους χειρισμούς στα Εθνικά θέματα

Χωρίς προηγούμενο η επιστολή βόμβα που έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης στο Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα με την οποία κατηγορεί αυτόν και τον πρωθυπουργό ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο» με αποτέλεσμα συνεχίζει ο πρέσβης «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του πρέσβη Θ. Δασκαρόλλη εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ.

Όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης με την επιστολή του στέλνει το μήνυμα σε όλους ανεξαιρέτως, ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στην επιστολή του σημειώνει ο Πρέσβης ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό ο πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης βάλλει εμμέσως εναντίον του χρησιμοποιώντας στην επιστολή του, τις ρήσεις αυτού αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής του Πρέσβη και περιορίστηκε να επαναλάβει,ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. from HEIL GAP

    Αγαπητέ μου κύριε ,άκουσα και χθες το βράδυ την επιστολή κυρίου πρέσβη από το κ. Σπύρο χατζάρα στην εκπομπή του , και ειλικρινά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν μετά από μια επιστολή όχι μόνο βόμβα αλλα πυρηνική έκρηξη θα έλεγα , σήμερα όλα να κυλούν ομαλά σαν να μην συνέβη και τίποτα .
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω .

    HEIL GAP (or mind the GAP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου