Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)

Αν χτυπήσω το χέρι μου, δε θα το κόψω. Θα προσπαθήσω να το θεραπεύσω. Μέχρι να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια. Και μόνο αν δε θεραπεύεται με τίποτα και κινδυνέψω να πεθάνω, τότε μπορεί να αποφασίσω να το κόψω.

Δε χρειάζεται να καταλύσουμε το κράτος. Κράτος έχουμε, το οποίο κακήν - κακώς δουλεύει. Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι...
εργάζονται. Μπορεί να μην απολαμβάνουμε το επίπεδο υπηρεσιών που θέλουμε, όμως όταν κάνουμε μια αίτηση, κάποια στιγμή η δουλειά μας γίνεται.

Αρα κάποιος δουλεύει.Σπάνιο είδος μεν (που είπε και κάποιος γνωστός μου) αλλά υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν. Πολύ. Βγάζουν και τη δουλειά όλων αυτών που δε δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνονται ποτέ προϊστάμενοι ή διευθυντές και θάβονται και προσπερνόνται από ανίκανους αφισσο-κολλητές.

Η λύση που προτείνεται, δεν προϋποθέτει ούτε τη διάλυση του κράτους, ούτε των θεσμών (εξ αρχής τουλάχιστον), ούτε την ισοπέδωση της δημόσιας διοίκησης. Ολα αυτά, υπολειτουργούν, διότι η κεφαλή της εξουσίας (σύσσωμη η Ελληνική βουλή) είναι διαβρωμένη και επέτρεψε την γέννηση αυτού του τέρατος που ονομάζουμε Ελληνικό κράτος. Διόρισαν τα μπατζανάκια τους, τους έδωσαν πολλαπλούς παχυλούς μισθούς και τους ανέθεσαν τη διοίκηση του κράτους. Το παν είναι να κάτσεις στην καρέκλα. Μετά δε σε κουνάει κανένας. Μπορείς να κλέβεις, να τεμπελιάζεις, να διορίζεις και να ρημάζεις άνετα, αρκεί να μην σε πιάσουνε τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας σου.

Πως λοιπόν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά;

Το κράτος θα δούλευε μια χαρά αν καταργούνταν η βουλευτική ασυλία και οι παραγραφές και αν υπήρχαν αυστηροί νόμοι (που να εφαρμόζονται) για την τιμωρία των δημόσιων λειτουργών που παρανομούν, κλέβουν ή παραβαίνουν το καθήκον τους. Σκεφτείτε πως θα συμπεριφέρονταν οι πολιτικοί μας αν γνώριζαν ότι σε περίπτωση που οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός κλέψει έστω και ένα ευρώ, τότε η περιουσία του θα δεσμευθεί απο το Ελληνικό δημόσιο και ο ίδιος θα καταδικαστεί σε δωρεάν εργασία σε δημόσια έργα. (Φανταστείτε τον Πάγκαλο να σπάει με κομπρεσέρ χειρός τα μπετά στα διόδια που έφτιαξαν).  Τα λαμόγια που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο, θα έφευγαν μακριά αφού πλέον δε θα μπορούσαν να κλέψουν.

Ενα άλλο θετικό βήμα θα ήταν επίσης η αιρετότητα στα βουλευτικά αξιώματα. Αλλα μας υποσχέθηκες και άλλα έκανες; Απ' το αυτί και στο σπίτι.

Ενα τρίτο θετικό βήμα θα ήταν η επικύρωση όλων των προς ψήφιση νόμων απο τους πολίτες.

Πως θα εξασφαλίσουμε την εφαρμογή τέτοιων νόμων;

Σήμερα υποτίθεται ότι υπεύθυνος για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας στη χώρα μας είναι ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.  Αυτόν όμως, τον εκλέγει η βουλή, δηλαδή η συμμορία που μας έφερε ως εδώ. Αρα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης τους. (Το δηλώνουν άλλωστε κάθε φορά πριν τον ψηφίσουν).

Η προδοσία που διαπράχθηκε μας επιτρέπει να δικαιούμαστε να μην εμπιστευόμαστε τη διαφύλαξη ενός τόσο σπουδαίου αγαθού όπως η Ελληνική δημοκρατία, ούτε στον Παπούλια, ούτε και σε κανέναν άλλον πρόεδρο που πέρασε ή θα περάσει απο τη θέση αυτή.


Ο έλεγχος της εξουσίας στο λαό.

Προτείνω λοιπόν, αντί προέδρου δημοκρατίας, μια ομάδα 500 πολιτών, τυχαία εκλεγμένων, ένας ανα επάγγελμα (οι άνεργοι θα εκπροσωπούνται επίσης) οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τον ρόλο του προέδρου. Θητεία έξι μήνες. Οποιος υπηρετήσει το θεσμό, δε θα ξανά-υπηρετεί. Το κράτος θα φροντίσει την εργασία του και την οικογένεια του για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του. Θα απολαμβάνουν σεβασμό και τιμές ισάξιες του σημερινού Προέδρου για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους.

Ολοι οι νόμοι που συντάσσει η βουλή θα επικυρώνονται απο τους 500. Αλλιώς δε θα ισχύουν. Θα επιστρέφουν προς αναθεώρηση ή θα απορρίπτονται. Η κλήρωση ανα επάγγελμα θα εξασφαλίσει ότι μεταξύ των 500 θα υπάρχουν και γιατροί και μηχανικοί και νομικοί και όλοι, έτσι ώστε οι 500 να μπορούν να αξιολογούν τους νόμους που άπτονται του επαγγέλματος τους. Με τον τρόπο αυτόν επίσης δε θα διατρέχουμε τον κίνδυνο να συμπέσουν κάποια στιγμή π.χ. πολλοί φαρμακοποιοί που θα άλλαζαν τους νόμους προς το συμφέρον τους και με τον τρόπο αυτό θα επερχόταν ισορροπία ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα.

Οταν οι 500 δεν μπορούν να έχουν απόλυτη πλειοψηφία ή όταν εκτιμήσουν ότι ο προς ψήφιση νόμος  επηρεάζει τόσο σοβαρά τη ζωή του λαού ώστε να πρέπει να αποφασίσει ολόκληρος ο λαός, θα διενεργούν δημοψήφισμα (που είναι ο ορισμός της δημοκρατίας).  Μια διαδικασία θα ήταν η υποχρεωτική διενέργεια δημοψηφίσματος όταν το απαιτήσουν οι 100 απο τους 500.


Σε περίπτωση που γίνει καταγγελία απο οποιονδήποτε πολίτη κατα πολιτικού ή αξιωματούχου για υπεξαίρεση, απάτη ή παράβαση καθήκοντος, οι 500 θα συλλαμβάνουν τον ύποπτο και θα τον οδηγούν κατ' ευθείαν στη δικαιοσύνη. Οι αξιωματούχοι θα δικάζονται σε δικαστήρια με ενόρκους (τυχαία επίσης εκλεγμένους πολίτες). Τέλος οι εξεταστικές επιτροπές που δεν βλέπουν πουθενά σκάνδαλο. Η ηγεσία της αστυνομίας θα συμμορφώνεται υποχρεωτικά στις υποδείξεις των 500.

Η ομάδα των 500 προτείνω να είναι οπλισμένη. (Δεν είναι προϋπόθεση) Οι πολίτες που κληρώθηκαν να λαμβάνουν ολιγοήμερη εκπαίδευση στη χρήση όπλων.   Ισως το "οπλισμένοι" να ακούγεται ακραίο. Ομως αυτά που ζούμε είναι ακραία ήδη. Και για να σταματήσουμε μια κατάσταση που μας έφερε έως εδώ, πρέπει να απεμπλακούμε από ταμπού και να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας. Το σύστημα το κάνει. Γιατί όχι κι εμείς;

Δε χρειάζεται να καταλύσουμε το κράτος - αποφυγή χάους.

Κατα τα άλλα, τα κόμματα - κόμματα, οι πολιτικοί πολιτικοί και το κράτος - κράτος. Μόνο που τώρα η καρέκλα τους θα είναι ηλεκτρική. Και το διακόπτη θα τον έχει ο λαός.

Κοινοβουλευτική δημοκρατία, την οποία θα διασφαλίζει η μόνιμη παρουσία εκπροσώπων του λαού.



Ο δρόμος είναι ανοικτός.

Εκτός της κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περι ευθύνης υπουργών, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν για να αναπτυχθεί η χώρα μας όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τα φίδια:

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/05/blog-post_3579.html 

Υπάρχουν απαντήσεις για όλα. Και πως θα αρνηθούμε το χρέος και πως θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και πως θα φτιάξουμε την παιδεία μας και πως θα αναπτυχθούμε οικονομικά.

Οταν επιτέλους τη χώρα αυτή την κυβερνήσουν Ελληνες, άνθρωποι δηλαδή που θα λειτουργούν με γνώμονα την ευημερία του Ελληνικού λαού και όχι την εξασφάλιση απατεώνων δανειστών, θα βρούμε λύσεις για όλα. Είμαστε λαός έξυπνος και ικανός.  Λίγο δύσκολοι στη συννενόηση, αλλά είμαστε εργατικοί, πανέξυπνοι και εφευρετικοί.

Που θα βρούμε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια. Ορυκτός πλούτος, φυσική ομορφιά, τουρισμός, επιστήμες, πολιτισμός. Αν καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας απο τους προδότες είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλουργήσουμε.

Ποιος θα τα επιβάλει όλα αυτά;


Ολα αυτά θα πρέπει να τα επιβάλλουμε εμείς. Ο Ελληνικός λαός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε αυτό το πολιτικό σύστημα. Η μη συμφωνία μας σε κάποιο πολιτικό μοντέλο είναι αυτή που μας εμποδίζει να απαιτήσουμε. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτε αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αν δεν έχουμε ένα σκοπό. Ενα όραμα.

Θεωρώ ότι το προτεινόμενο μοντέλο, είναι αρκετά γνώριμο ώστε να δεχθεί ο λαός την αλλαγή (θα υπάρχουν πάλι κόμματα, θα ψηφίσουμε κ.λ.π. και ταυτόχρονα αρκετά ριζοσπαστικό ώστε να εξασφαλίσει την αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση που χρειαζόμαστε και τη διασφάλιση της δημοκρατίας.  Το μόνο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η αντικατάσταση του προέδρου απο μια ομάδα τυχαία εκλεγμένων πολιτών. 

Πλεονεκτήματα.

- Η ομάδα των 500 δε θα γίνει ποτέ κλίκα. Κάθε έξι μήνες οι πολίτες θα ανανεώνονται.
- Δε χρειάζονται αρχηγοί κινήματος που θα μπορούσαν να εξελιχθούν στους επόμενους δυνάστες μας.
- Αυτόματος καθαρισμός του πολιτικού συστήματος. (Είναι βέβαιο ότι οι σημερινοί βουλευτές θα παραιτηθούν την επόμενη μέρα πρωϊ - πρωϊ και ότι οι υγιείς πολίτες θα βγουν μπροστά μέσα απο τα σημερινά κόμματα ή νέα.
- Δε θα ψηφίζονται αντιλαϊκοί ή προδοτικοί νόμοι όπως το μνημόνιο.
- Θα τιμωρούνται οι κλέφτες και οι ψεύτες.
- Θα εφαρμόζονται δημοψηφίσματα για όλα τα σοβαρά θέματα.

Με δυο λόγια: Ισονομία και Δημοκρατία.

Πότε είναι η ώρα;


Οι συγκεντρώσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να αναλάβει ο Ελληνικός λαός την εξουσία. Αν τροποποιηθεί το σύνταγμα μας με τον τρόπο που περιγράφτηκε παραπάνω, δε χρειαζόμαστε ούτε νέους αρχηγούς, ούτε ομαδάρχες, ούτε τίποτε. Το σύστημα είναι κλειδωμένο. Η τυχαιότητα εξασφαλίζει ότι δε θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά του πολυτεχνείου η οποία θα λυμαίνεται τη χώρα για άλλα 35 χρόνια. Η τιμωρία και η εξασφάλιση της τήρησης των νόμων εξασφαλίζει ότι

Τι πρέπει να κάνω;


Να μιλάς. Να μιλάς με όλους, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Σε κατα πρόσωπο επικοινωνία, στην παρέα, στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται τώρα. Να εξαπλωθεί η ιδέα ότι η λύση στα προβλήματα μας είναι απλή. Φτάνει να τη δούμε και να τη θέλουμε. Στις λαϊκές συνελεύσεις, μιλάνε όλοι, αλλά μιλάνε για άσχετα πράγματα. Φτάνουν οι διαπιστώσεις. Είναι κλέφτες και προδότες. Το ξέρουμε. Υπάρχουν κομματόσκυλα που παίρνουν δεκαπλούς μισθούς. Το ξέρουμε. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Κι αυτό το ξέρουμε. Φτάνουν οι διαπιστώσεις. Ηρθε η ώρα των προτάσεων.

Το σύστημα θα δεχθεί την αλλαγή αυτή;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Είναι σαν την ιστορία με τα ποντίκια που έκαναν συνέλευση για να δούν πως θα εμποδίσουν τη γάτα να τα πιάνει και να τα τρώει:
"Να της κρεμάσουμε ένα κουδούνι στην ουρά" πρότεινε ένα ποντίκι "ώστε να την ακούμε όταν έρχεται και να την αποφεύγουμε" συμπλήρωσε.
"Ναι! Ναι!" αναφώνησαν με χαρά τα ποντίκια στη συνέλευση "Αυτό είναι!" φώναζαν ενθουσιασμένα.
"Ωραία λοιπόν! Τώρα χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρεμάσουμε το κουδούνι" ανακοίνωσε το γηραιότερο ποντίκι.
Η συνέλευση έλαβε τέλος και τα ποντίκια πήγαν το καθένα στη φωλιά του.

Ολα αυτά τα ανατρεπτικά, δεν πρόκειται να γίνουν εύκολα. Θα γίνουν μόνο όταν ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Ελληνικός λαός αποκτήσει ένα αίτημα για αλλαγή του συντάγματος. Οχι απαραίτητα όπως προτάθηκε εδώ, αλλά σίγουρα σε μια μορφή που θα δώσει τέλος στην κομματοκρατία. Ενα σύνταγμα που αντί να επιβραβεύει τα λαμόγια και να τα πλουτίζει, να τα ελέγχει και να τα τιμωρεί. Ενα σύστημα στο οποίο ο λαός θα έχει λόγο χωρίς να πελαγοδρομούμε.


Και ποιος τα λέει όλα αυτά;



Ενας σαν εσένα. Δεν έχει σημασία το όνομα μου. Σημασία έχει τι λέω. Αν αυτά που λέω μπορεί να είναι παγίδα ή όχι. Αν μπορούν να κρύβουν κακούς σκοπούς. Αν όχι, τότε δεν έχει σημασία ποιος είμαι. Είμαι εσύ.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα θαλαμοφύλακα....

    Η πρότασή σου είναι προς την σωστή κατεύθυνση...έκανα κι εγώ μια αντίστοιχη πρόταση για αλλαγή του συντάγματος....αν και δεν είναι ίδια το βασικό νόημα είναι το ίδιο ...δεν χρειάζεται να ξανα ανακαλύψουμε την Αμερική...έχουμε κράτος, έχουμε νόμους.....αυτό που μας χρειάζεται είναι να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του , με κάποιες αλλαγές που θα ξεβολέψουν τα λαμόγια και τους πουλημένους και θα εξασφαλίζουν ότι οι κλέφτες και οι άδικοι θα τιμωρούνται....
    Είναι καιρός να ξεκινήσει αυτή η χώρα να περπατάει ξανά....δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όλα είναι φτιαχτά, με συγκεκριμένους σκοπούς και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις....

    Τώρα που ο κόσμος βγήκε στις πλατείες είναι η ευκαιρία μας, να κάνουμε την αλλαγή....δεν χρειάζεται θεαματικές αλλαγές και συγκλονιστικά ,επαναστατικά γεγονότα....υπάρχει ένα βιβλίο ψυχολογίας που δηλώνει αυτό ακριβώς , με τίτλο:"Μια μικρή αλλαγή , φέρνει μια μεγάλη...."

    Για να μην διακινδυνεύσουμε να χάσουμε κι αυτά που μας έχουν μείνει, πρέπει οι αλλαγές να γίνουν σιγά, να είναι μικρές αλλά ουσιώδεις....

    Ο Σαμαράς κατέβασε μια πρόταση προχθές που με βρίσκει σύμφωνο, και πολλούς φαντάζομαι...να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών , όσων διατέλεσαν βουλευτές από το 1974 μέχρι σήμερα...αν τηρηθεί αυτό θα βρούν πολλοί σκελετοί από το ντουλάπι....

    Μια άλλη πρόταση ήρθε (ουρανοκατέβατη) από τον σιορ Δρούτσα...να περιοριστεί το δικαίωμα του να εκλέγεσαι των βουλευτών σε δύο θητείες...σωστό , πολύ σωστό...

    Να συμπληρώσω κι εγώ μια δική μου...να μην έχουν σχέση οι βουλευτές με την διακυβέρνηση, παρά μόνο να νομοθετούν...

    Η παράταξη που θα εκλέγεται να σχηματίζει κυβέρνηση με όποιους θέλει αλλά όχι με βουλευτές....απαγορεύεται...να είναι ανεξάρτητοι οι βουλευτές από την κυβέρνηση ακόμα και από τα κόμματα που είναι δυνητικά υποψήφια να σχηματίσουν κάποτε κυβέρνηση...
    Ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους βουλευτές...ο καθένας να κατεβαίνει υποψήφιος γιατί έτσι του κάπνισε, και να βάζει υποψήφιος στο ίδιο ψηφοδέλτιο με όλους τους άλλους...έτσι θα προωθηθούν τα πρόσωπα που εκτιμά ο λαός και όχι αυτοί που προωθεί ο κομματικός μηχανισμός....

    Αυτό που λές για επιτροπή πεντακοσίων πολιτών...
    Με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουμε σήμερα , δεν θα ακουστεί σωστό αυτό που προτείνω αλλά , κάθε μια τάξη και επάγγελμα έχει δικό του συνδικαλιστικό φορέα....θα είναι άλλη η δύναμη και η συμπεριφορά των συνδικαλιστών αν ξέρουν ότι δεν τους εκλέγει ο υπουργός ή το κόμμα, αλλά ο κόσμος τους από κάτω και έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν κάθε μια υπουργική απόφαση και να συνυπογράψουν για να ισχύει...και η πρόταση είναι αυτή...ένα συνδικαλιστικό όργανο που θα συγκεντρώνει όλα τα άλλα, και που θα ελέγχει και θα υπογράφει τα νομοσχέδια που πάνε προς ψήφιση ο αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας του εκάστοτε κλάδου που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο...

    έχει πολλά που μπορείς να προτείνεις...το θέμα είναι να γίνει η αρχή , το Ελληνικό κράτος επιτέλους να αρχίσει να δουλεύει για τον έρμο τον Έλληνα..

    χρηχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με όλα όσα λες Θαλαμοφύλακα.

    Αλλά ακόμα δεν κατάλαβα το ΠΩΣ θα γίνει η τροποποίηση του Συντάγματος. Με πραξικόπημα ? Δικαστικώς ? Με δημοψήφισμα ? Με πορείες ?
    Ποιο είναι το πλάνο ?

    Κατά τ'άλλα νομίζω όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν λύσεις όπως αυτές που έχεις προτείνει κατά καιρούς.

    Το δύσκολο μέρος είναι η τροποποίηση του Συντάγματος. Πώς θα γίνει ?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα όσα ανέφερες μαζί. Οταν ο κόσμος ξυπνήσει και δει ότι παρά την ομίχλη που πλανάται απο το πανταχού παρόν σύστημα το σημαντικό είναι ο στόχος, και οι Ελληνες να έχουν έναν φάρο γύρω από τον οποίο να μαζευτούν σε αυτή τη θάλασσα της πρακτοριάς, έναν σκοπό στον οποίο θα πιστέψουν, τότε όλα όσα είπες θα γίνουν ταυτόχρονα. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Και να τις είχα δε θα στις έγραφα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τροποποίηση του συντάγματος θα γίνει με κάλεσμα να γίνουν προτάσεις από πολίτες σαν κι αυτήν, την υποβολή τους σε δημοψήφισμα και την εφαρμογή τους.

    Δεν είναι κακή ιδέα να μπουκάρουν κάποια στιγμή κάποιοι στη Βουλή όταν ο κόσμος είναι πάρα πολύς... Αυτοί είναι καμιά διακοσαριά μπάτσοι, κι εμείς είμαστε 50.000 με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Ο κόσμος μπορεί να τους πατήσει. Αρκεί να έχει ένα σκοπό. Ο σκοπός θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα. Για σκοπούς και δημοψηφίσματα έγραψα μια ανάρτηση που θα ανεβάσω σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Θαλαμοφύλακα,
    δές κάποιες απόψεις πάνω στην ίδια λογική τη δική σου.
    Για το πώς θα γίνει η διαδικασία αιτήματος δημοψηφίσματος με πρωτοβουλία πολιτων δές την ιστοσελίδα:
    http://www.dimopolis.gr/dp1/entos/vima-gia-dimokratia-politwn/nomothetikes-protovoulies-politon/124-referendum-process-vzoukos

    Αυτό που με απασχολεί αυτό το καιρό είναι η απαιτούμενη ελάχιστη αλλαγή του Συντάγματος που θα ανοίξει δρόμους για αλλαγές ριζικές:
    Δές τη σχετική συζήτηση στον «αναρμόδιο».

    http://anarmodios.wordpress.com/2010/11/24/12/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσες. Και υπάρχουν και πολλές άλλες.

    Η ώρα των διαπιστώσεων τελείωσε. Τώρα είναι η ώρα των προτάσεων.

    Το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε έναν σκοπό.

    Ενας δίκαιος σκοπός που έχει απήχηση, είναι να μαζευτούν τέτοιες προτάσεις και να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι αυτό που προτείνεται εδώ είναι το πιο ανώδυνο. Δεν προϋποθέτει παρα μόνο την αντικατάσταση του θεσμού του προέδρου και τίποτε άλλο. Είναι απλό στην εφαρμογή του.

    Το πως θα το επιβάλλουμε είναι το δύσκολο (και ισχύει για όλες τις προτάσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να εφαρμοστεί η άμεση Δημοκρατία, θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον δημοψήφισμα. Έστω οτι λοιπόν, η κυβέρνηση αυτή παραιτείται αύριο. Το Σύνταγμα λέει οτι ο Πρόεδρος προκηρύσσει εκλογές. Εκεί τι κάνουμε;; Υπάρχουν τρεις λύσεις: α) ψηφίζουμε β) δεν ψηφίζουμε, κ γ) κάνουμε πραξικόπημα ζητώντας δημοψήφισμα κ όχι εκλογές.
    Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε μια απο τα ίδια για άλλα 100 χρόνια. Στη δεύτερη, ακόμα κ αν ο κόσμος δεν πάει να ψηφίσει, αυτοί είναι ικανοί να κυβερνήσουν κ με το 10% του εκλογικού σώματος (βλέπε αμερική). Στην τρίτη, θα πρέπει να συκγρουστούμε με τα μέσα μαζικής καταστολής κ να χυθεί αίμα...σε κάθε περίπτωση όμως, έχω την αίσθηση οτι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις πλατείες, γιατί εκεί είναι ο χώρος όπου γίνονται οι μεγαλύτερες ζυμώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει και μια τέταρτη λύση: Να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κίνημα που θα θέσει ως πρώτο στόχο την αλλαγή του συντάγματος με δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου