Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ: ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ (2010)

ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ : ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΔΡΑΜΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: JEFRY: ΓΑΠ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : Δ.Ν.Τ. , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΚΟΜΜΑ ΝΤΟΡΑΣ.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥ : 0/10

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Πρόκειται για ταινία βιογραφική, και αφορά στη διαδρομή ενός Εβραίου μετανάστη, του μικρού Τζέφρυ, ο οποίος κατάφερε μέσα από απίστευτες δυσκολίες να νικήσει τη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό, να ανοίξει τα φτερά του και να φτάσει στην κορυφή.

Η πλοκή διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν ακόμα ο Τζέφρυ δούλευε λαντζέρης στον Καναδά. Η ζωή ήταν ιδιαίτερα σκληρή μαζί του, αφού αναγκάστηκε να ξενιτευτεί τέσσερις φορές, πρώτα στον Καναδά όπου έπλυνε δισεκατομμύρια πιάτα για να ζήσει την οικογένειά του, μετά στη Σουηδία όπου δούλεψε ως καθαριστής και σφουγγάρισε τη μισή στοκχόλμη, μετά στην Αμερική όπου εργάσθηκε σαν σιδεράς, χαμάλης και νταλικιέρης, και τέλος στην Ελλάδα, όπου τελικά  αναγνωρίστηκαν τα χαρίσματα του.

Στην Αμερική, παράλληλα με τη σκληρή δουλειά, ο Τζέφρυ τα βράδια σπούδαζε και κατάφερε με πολύ κόπο να πάρει πτυχίο στα οικονομικά. Οταν τελείωσε τις σπουδές του, οι αγαπημένοι του καθηγητές και ειδικά ο μπαμπάς του, κατάλαβαν το ταλέντο του και τον ενθάρρυναν στη συνέχιση των σπουδών του. Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία για σπουδές για το Αμερικανικό κράτος. Ο Τζέφρυ δέχθηκε, και έτσι συνέχισε τις σπουδές του παρακολουθώντας (το βράδυ μετά τη δουλειά) μαθήματα πρακτορικής, προπαγάνδας, τεχνικών ψεύδους και τεχνικών χειραγώγησης όχλων στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο NSA. Στο τέλος της εκπαίδευσης, ανέλαβε την πρώτη του αποστολή. Την διάλυση του εχθρικού κράτους που μια ζωή στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια τους...


Το σχέδιο ήταν απλό. Θα γινόταν πρωθυπουργός της εχθρικής χώρας. Η τύχη δεν τον βοήθησε να γίνει αμέσως, αλλά με υπομονή, επιμονή, πολύ χρήμα από τα αφεντικά του, πολύ προβολή από τα ΜΜΕ, και εκμεταλευόμενος τις συγκυρίες, ο Τζέφρυ κατάφερε να αναλάβει τα ηνία διακυβέρνησης της εχθρικής χώρας.

Μόλις έγινε πρωθυπουργός, άρχισε να εργάζεται με μανία για την εφαρμογή του σχεδίου διάλυσης της εχθρικής χώρας. Αφού φρόντισε με τη βοήθεια των φίλων του τραπεζικών να εξαφανίσει τα χρήματα από την αγορά, άνοιξε την πόρτα στη διεθνή συμμορία του ΔΝΤ που εκείνη την εποχή τρομοκρατούσε ολόκληρο το γνωστό κόσμο. Ταυτόχρονα, έστησε μηχανισμούς για να διαλύει αργά αλλά συστηματικά  την παιδεία την υγεία και την διοίκηση στην εχθρική χώρα, και να υποσκάπτει την αξιοπρέπεια των πολιτών. Εφτιαξε ομοσπονδίες για να διαμελίσει τη χώρα σε κομμάτια, υπέγραψε συμφωνίες παράδοσης με τους εχθρούς της χώρας, και βύθισε το λαό της στο μαύρο σκοτάδι.

Ο Τζέφρυ ήταν πολύ χαρούμενος. Τα αφεντικά του θα ήταν πολύ ευχαριστημένα. Μέχρι και παράσημο μπορεί να του δίνανε. Ομως στο τελικό στάδιο του σχεδίου του....


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ... 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου