Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ....ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / Грчка Антимакедонска Борба

Εχουμε τρελαθεί τελείως. Διαβάστε το άρθρο: http://novazora.gr/arhivi/409 και προσπαθήστε να παραμείνετε ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ.

Οι "νεομακεδονιστές" έφτιαξαν ηλεκτρονική εφημερίδα με κατάληξη .gr την http://novazora.gr , στην οποία μας χαρακτηρίζουν εθνικιστές, μονόπλευρους, νεοέλληνες κατακτητές, και ένα σωρό άλλα. Και μιλάνε συνέχεια εκπροσωπώντας τους "μακεδόνες", χωρίς να διευκρινίζουν τι ακριβώς είναι αυτοί οι "μακεδόνες". Είναι έθνος, κράτος, φυλή;

Επειδή υποψιάζομαι ότι μιλάνε για έθνος, και για να ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα, να θυμίσουμε λίγο τον ορισμό του έθνους (αντιγράφω από wikipedia τον ορισμό, o οποίος νομίζω είναι σύμφωνος με όσα αναγνωρίζει η επιστήμη της κοινωνιολογίας):


"Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης, δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός, αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού."

Παρακαλώ λοιπόν τους "μακεδόνες" της novazora να μου πουν σε ποια φυλή ανήκουν, ποια γλώσσα μιλάνε, (Ελληνικά, αλβανικά, βουλγάρικα, σκοπιανά ή τι), ποιο είναι το θρήσκευμα τους, που βρήκαν ιστορία και ποια είναι αυτή, (δεν δέχομαι ότι είναι η Ελληνική πάντως) και ποιος είναι ο πολιτισμός τους (θα ακούσουμε ανέκδοτο).

Πουθενά στην παλιοφυλλάδα τους δεν αναφέρουν την λέξη Ελληνες, παρα μόνο "νεοέλληνες". Αξιο απορίας επίσης είναι γιατί η φυλλάδα τους είναι δίγλωσση, αφού μια χαρά "γλώσσα" έχουν να τα λένε μεταξύ τους.

θέλω να σκεφτούμε λίγο την εικόνα να αναρτούσαμε δίγλωσσο πανό στην Γερμανία, και να εκδίδαμε εφημερίδα στην οποία θα ισχυριζόμασταν ότι οι Γερμανοί είναι εθνικιστές, μονόπλευροι και κατακτητές.

Το μόνο που έχετε είναι διάθεση για εθνικισμό, και την ίδια στιγμή επιτίθεστε στην Ελλάδα γουρούνια.

Διαβάστε και παρακάτω (αν αντέχετε ακόμα):

http://novazora.gr/arhivi/192


Στις 15 Νοεμβρίου 2009, μετά από πολλές δυσκολίες, εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ε.Ε.Σ-Ουράνιο Τόξο, στο κέντρο του Βόντεν-Воден-Έδεσσα. Μέλη και φίλοι του κόμματος που αγωνίζεται για την αναγνώριση των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, από όλα τα μέρη της Βόρειας Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην όμορφη αυτή πόλη της οποίας το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της έχει μακεδόνικη καταγωγή και μετά από μια μικρή εκδήλωση άνοιξαν επίσημα τα γραφεία και τοποθέτησαν την πινακίδα η οποία είναι δίγλωσση (ελληνικά και μακεδόνικα). Τα μέλη και οι φίλοι του Ουράνιου Τόξου που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Πέλλας δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τα νέα γραφεία, τα οποία θα τους βοηθήσουν σημαντικά στον αγώνα τους για τα δικαιώματα των Μακεδόνων της περιοχής τους.

Τα νέα αυτά γραφεία είναι τα δεύτερα που ανοίγει το κόμμα στις περιοχές όπου ζούνε Μακεδόνες. Τα πρώτα άρχισαν να λειτουργούν στο Λέριν-Лерин-Φλώρινα το 1995. Τότε, οι «εθνικόφρονες-αγανακτισμένοι πολίτες» της πόλης έκαψαν τα γραφεία, με την ανοχή των τοπικών αρχών και της αστυνομίας, αλλά οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν ότι δεν συνέβη κάτι το σοβαρό για να γίνουν μυνήσεις. Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το Ουράνιο Τόξο δικαιώθηκε και το ελληνικό κράτος υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση.

Τα γραφεία στο Βόντεν-Έδεσσα δε λειτουργούν ακόμα λόγω της άσχημης κατάστασης που βρίσκονταν πριν. Οι εργασίες τακτοποίησής τους τελειώνουν σύντομα και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να ζητούν εκεί ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν τους εθνικά Μακεδόνες ή και να ανταλλάσουν εμπειρίες γύρω από τα ζητήματα αυτά.

Το Ουράνιο Τόξο, στην προσπάθειά του να βρεθεί πιο κοντά στους Μακεδόνες και γενικά σε όλους τους δημοκράτες Έλληνες πολίτες, ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα ανοίξουν γραφεία και σε άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας.


Αν δεν σας αρέσει η "μονόπλευρη" άποψη μας και ο "εθνικισμός" μας, να πάρετε όσους αισθάνονται "εθνικά μακεδόνες" και να πάτε στα Σκόπια που δεν θα σας ενοχλεί κανείς, και κανείς δεν θα καταπατά τα δικαιώματά σας.  Χώρα έχετε δικιά σας. Εδώ είστε ανεπιθύμητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου