Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΗΚΕ

Ε λοιπόν,  και εδώ έχω διαφορετική άποψη.


Γνωρίζω απο πρώτο χέρι, ότι στην Μήλο (το Ελληνικό νησί) μία Ελληνική εταιρία έχει προχωρήσει σε ιδιωτική επένδυση αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.


Κατασκεύασε μία μονάδα αφαλάτωσης, και μια εγκατέστησε ανεμογεννήτρια η οποία παράγει το ρεύμα που απαιτείται για την επεξεργασία του νερού. Η μονάδα αφαλάτωσης, παράγει πόσιμο νερό, το οποίο πουλάει στον Δήμο, ενώ εισπράτει και χρήματα απο την πώληση του επιπλέον ρεύματος που παράγεται. Την μονάδα μπορείτε να δείτε αν ψάξετε λίγο στο google.

Αρα λοιπόν, η τεχνολογία υπάρχει. Και παρ' όλο που υπάρχει στην Ελλάδα, οι περισσότεροι Ελληνες, δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη της από τα ΜΜΕ. Γιατί;

Καμία παρόμοιου τύπου επένδυση δεν έχει προχωρήσει στην χώρα μας. Γιατί;

Γιατί ο άγιος θέλει φοβέρα. Και η έλλειψη νερού είναι μεγάλη φοβέρα, η οποία σε συνδιασμό με το παραμύθι της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, και της έλλειψης τροφής, κρατάει την ανθρωπότητα αρκετά φοβισμένη ώστε να υποδεχθεί με κλαδιά και βάγια τον Σωτήρα της.

Επίσης, γενικά είναι προτιμότερο να μην υπάρχει πολύ νερο, ώστε το λίγο που θα διαθέτουμε να είναι ακριβό. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Nestle, θεωρει "ακραία θέση" την άποψη ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, και προτιμά την άποψη ότι το νερο είναι εμπορεύσιμο τρόφιμο, και πρέπει να έχει τιμή.



ΑΘΛΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου