Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ισως τώρα που αισθάνεσαι ανίκανος να αντιδράσεις στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να συνειδητοποίησες ότι το σημερινό μας πολιτικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο και βελτιωμένο για χρόνια από λαμόγια, για τα λαμόγια, προκειμένου να μπορούν ανενόχλητοι να σε κοροϊδεύουν, να πλουτίζουν και να κάνουν γενικά ότι θέλουν, χωρίς να μπορείς να επέμβεις, και παράλληλα να είναι σίγουροι ότι και τα παιδάκια τους θα γίνουν πολιτικοί και θα τα καμαρώσουν σαν τους επόμενους συνεχιστές της δυναστείας τους.

Μας επέβαλαν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελλάδα, και μας το παρουσιάζουν σαν να είναι το καλύτερο ή το μόνο πολιτικό σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών. Στην πραγματικότητα επέβαλαν ένα σύστημα ολιγαρχικό, αφού κάθε φορά σου δίνουν να επιλέξεις μεταξύ των κατώτερων ελλήνων, τον μη χειρότερο, απο ένα σύνολο πολιτών που έχει φιλτράρει το βρωμερό κομματικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Αρα, φιλτράρουν από τα κόμματα τους πιο δουλικούς Έλληνες, και σου τους παρουσιάζουν για να "διαλέξεις" τον λιγότερο χειρότερο.

Το σύστημα αυτό δεν δίνει καμία ελπίδα σε μικρά καινούργια κόμματα, αφού οι σημερινοί δυνάστες...
μας σε συνεργασία με τους χαμερπείς δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών, δεν δίνουν βήμα και τηλεοπτικό χρόνο σε νέους πολιτικούς να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα, που είναι ανάλογες του λαού κάθε κόμματος, άρα για ένα νέο κόμμα θα είναι μηδαμινές. Και με αυτόν τον τρόπο, σε κρατάνε όμηρο τους.

Πέραν αυτών, οι βουλευτές μας οι νυν και οι προηγούμενοι, ψήφισαν τον ελεεινό νόμο περί ευθύνης υπουργών, έβαλαν τον εαυτό τους σε μια βουλευτική γυάλα ασυλίας, δίνουν συγχωροχάρτι στους ομοίους τους, και γενικά έφτιαξαν ένα σύστημα στο οποίο για να τιμωρηθεί κάποιος από αυτούς πρέπει οι όμοιοί τους να το επιτρέψουν. Και μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει αλληλοστήριξη.

Το ψάρι όπως λέει και ο λαός βρωμάει από το κεφάλι. Και όταν το κεφάλι το έχεις μέσα σε γυάλα και δεν μπορείς να το καθαρίζεις, το ψάρι αργά ή γρήγορα θα βρωμίσει. Με την προεδρευομένη δημοκρατία με τον νόμο περι ευθύνης υπουργών, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα το οποίο ενθαρρύνει την παρανομία και την απάτη, την προστατεύει όταν διαπραχθεί, και επιτρέπει σε ανίκανους και προδότες να σε κυβερνούν!

Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις την Ελλάδα που ονειρεύεσαι, όποιο κόμμα και εάν ψηφίσεις με το σημερινό πολίτευμα, αφού σύντομα οι βουλευτές του νέου αυτού κόμματος θα διαφθαρούν από τους γλοιώδεις ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον πολιτικό βίο, και θα σου κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Σε έχουν πείσει ότι οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει μέσα από το υφιστάμενο αυτό πολιτικό σύστημα, πράγμα που όπως είπαμε είναι αδύνατο.

Δεν είναι όμως έτσι.

Υπάρχει και άλλη πρόταση.

Η αλλαγή αυτού του ελεεινού πολιτικού συστήματος με ένα νέο το οποίο να απωθεί και να τιμωρεί τους απατεώνες βουλευτές και όχι να τους προστατεύει. Ώστε αν κάποιος απατεώνας βρεθεί στην εξουσία, το ίδιο το σύστημα με έναν τρόπο αυτόματο να τον τιμωρεί και να τον αποπέμπει και όχι να τον δοξάζει.

Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του θεσμού του Προέδρου ο οποίος σήμερα είναι διακοσμητικό στοιχείο με έναν λειτουργικό θεσμό ο οποίος να προστατεύει την δημοκρατία.

Ο θεσμός που προτείνεται είναι μια επιτροπή σοφών που θα πληρώνονται τόσο καλά που να μην έχει ανάγκη από χρήματα, η οποία θα απαρτίζεται από ανώτατους δικαστικούς που θα δεχθούν την τιμή να τους ανατεθεί τέτοιο έργο, και οι οποίοι θα δεχθούν η τιμωρία τους σε περίπτωση παρατυπίας να είναι ο θάνατος.

Η επιτροπή αυτή (θα την ονομάσω ελεγκτική επιτροπή) μπορεί να απαρτίζεται από πέντε ή επτά μέλη, και αποστολή της θα είναι ο ΑΜΕΣΟΣ έλεγχος, εκδίκαση και τιμωρία των βουλευτών και της κυβέρνησης.

Την επιτροπή αυτή θα ελέγχει σώμα από πολίτες, 30 σε αριθμό, οι οποίοι θα εκλέγονται τυχαία μεταξύ των πολιτών. Κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει μία μόνο φορά. Η θητεία θα είναι ένας χρόνος. Καθ' όλο αυτό το διάστημα η πολιτεία θα καλύψει κάθε έξοδο και ανάγκη των πολιτών που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, για να συνεχιστεί η ζωή τους κανονικά μετά την θητεία τους. Η επιτροπή μπορεί να αποτελείται από έναν πολίτη από κάθε επάγγελμα (έναν δικηγόρο, έναν μηχανικό, έναν εργάτη, έναν έμπορο κ.λ.π.).

Η δημοκρατία θα εξασφαλίζεται με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα γίνονται όταν προκύπτουν σοβαρά θέματα. Οι ψηφοφορίες θα μπορούν να γίνουν είτε μέσω web site με username και password, είτε μέσω μηχανημάτων τύπου ATM με κάρτα, τοποθετημένων στα ΚΕΠ. Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται σε ανοικτή σελίδα τύπου excel ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να επιβεβαιώσει ότι η ψήφος του μετρήθηκε σωστά, αλλά και να μετρήσει τις ψήφους ναι και όχι. Ολες οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα έχουν απάντηση ναί / όχι / δεν γνωρίζω - δέν είμαι ειδικός.

Επιπλέον οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια στρατηγική αντίστοιχη με αυτήν της εφορίας, η οποία ελέγχει δειγματοληπτικά τους φορολογούμενους επειδή αδυνατεί να τους ελέγξει όλους, αλλά τιμωρεί τόσο αυστηρά τους παραβάτες ώστε να γίνεται η παράβαση αποτρεπτική. Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δεν μπορούν να την δικαιολογήσουν.
4. Εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον μας.
5. Αποδοχή του βίντεο ως αποδεικτικού στοιχείου όταν περιέχει στοιχεία απάτης.
6. Αποπομπή του προϊσταμένου όποιου διωχθεί κατά τον παραπάνω τρόπο.
7. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
8. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
9 Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ειδικά η τιμωρία του προϊσταμένου μαζί με τον υφιστάμενο, νομίζω ότι θα βοηθήσει να ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε αυτήν την χώρα, καθώς ξεκινώντας από τους βουλευτές, όλοι θα επιλέγουν έντιμους υφισταμένους, φοβούμενοι ότι αν οι υφιστάμενοί τους παρανομήσουν θα τιμωρηθούν και οι ίδιοι.

Η εφαρμογή του συστήματος αυτού δεν απαιτεί ριζικές μεταβολές στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, ούτε αντικατάσταση των υφιστάμενων νόμων, παρά μόνο αλλαγή του συντάγματος στα σημεία που υποδεικνύει η διακήρυξη.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έλυσα όλα τα θέματα ή ότι η λύση που προτείνω είναι ολοκληρωμένη. Είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού συστήματος που να απωθεί τα λαμόγια και όχι να τα έλκει. Να τα τιμωρεί και όχι να τα αναδεικνύει.

Αν πιστεύεις ότι το θεωρητικό μοντέλο ευσταθεί και λειτουργεί στην πράξη, και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πλατφόρμα ανάπτυξης ενός νέου πολιτικού συστήματος που θα αυτό-προστατεύεται από τα λαμόγια και τους προδότες, αυτό από μόνο του θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, και ένας σκοπός για τον οποίον αξίζει να δουλέψουμε.

Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας στον ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ.

1 σχόλιο:

  1. Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ επίκαιρο πλέον, επειδή χαίρομαι που βλέπω να ενδιαφέρει ώστε να γίνονται και αξιόλογες προτάσεις για διάλογο, επειδή είναι πολύ κρίσιμο και κινδυνεύουμε να το κάψουμε στην αγωνία μας να γίνει κάτι, λέω να δεις τι λένε κι' άλλοι , από τον Τάκη Φωτόπουλο ώς και τους συμβούλους του Ομπάμα.
    Π.Χ. 1_ Πολιτική Δημοκρατία χωρίς Οικονομική δημοκρατία;
    2_ Αντί Αριστοκρατία έπρεπε να λές ολιγαρχία ή τυρρανία οι οποίες μπορεί να προέλθουν απ' τον εκφυλισμό είτε της Αριστοκρατίας είτε της Δημοκρατίας.
    Ενδεχομένως η Αριστοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, αρκεί να δεχτείς ότι οι άρχοντες είναι κατ' ευθείαν απόγονοι και εντεταλμένοι του Θεού εφ' όσον υπάρχει Θεός και εφ' όσον συνεχίζει να νοιάζεται για τά παιδιά του και τιμωρεί αυστηρά την αδικία και κάθε ύβριν.
    3_ Με δεδομένη την αμφιβολία περί τον Θεό και την ενασχόλησή του με τα εγκόσμια, που αποδεικνύεται απ' την έκπτωση του Αριστοκρατικού πολιτεύματος σε τυρρανικό, καταφεύγουμε βιαίως στη Δημοκρατία, δεχόμενοι ως πηγή του κύρους των θεσμών και του μηχανισμού τήρησής τους τον πολίτη, το έκαστο τυχόν μέλος της κοινωνίας, τον εν δυνάμει "τέλειο" ή δυνάμει "μαλάκα" βάσει της αρχής της ισότητας. Αυτή την αρχή έρχεται αλλοιώσει η επίκληση της αποτελεσματικότητας , της κυβερνησιμότητας όπως λέγεται στις μέρες μας. Στην ανάγκη να "κυβερνηθούν" οι κοινωνίες ανακαλύπτεται η περίφημη αξιοκρατία, η οποία καθώς υποκρύπτει τουλάχιστον μερικώς την οικονομική ανισότητα, αντί να περιορίζεται σε μέθοδο επιλογής των καταλληλότερων για συγκεκριμμένο έργο πού υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο απ' τον τυχόντα πολίτη (τον οιονεί "μαλάκα"), καταλήγει δια του κόλπου της αντιπροσώπευσης, εκλογής των αξιοτέρων-ισχυροτέρων, στον εκφυλισμό της δημοκρατίας σε ολιγαρχία ή κρυπτοτυρρανία.
    ¨Συνοπτικά:
    Ουτοπία Α. Αριστοκρατία = Eξ-ουσία (εκ Θεού εκπορευόμενη). τέλειο, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ως μαζική απάτη....
    Ουτοπία Β.(plan b που λένε και στο χωριό μου)
    Δημοκρατία = Εν-ουσία ή πιθανώς Συν-ουσία ή Παρ-ουσία, βρείτε κατι καλύτερο....
    Η εξουσία οφείλει να είναι απλώς τεχνική-διαχειριστική, εκπορεύεται από τον "μαλάκα", και οφείλει να τείνει στην αυτοκατάργησή της. Αν δεχτούμε ότι ο διαχειριζόμενος την εξουσία δεν υποχρεούται να αναφέρεται κάθε φορά στον οιονεί μαλάκα, επειδή είναι εκλεγμένος= εκλεκτός (άρα όχι μαλάκας), η Δημοκρατία ξευτελίζεται (εκφυλίζεται) σε Ολιγαρχία.
    Πολλά αλλά πολύ λίγα εισαγωγικά για ένα τεράστιο θέμα, από κάποιον που δεν το ξέρει και πολύ καλά, Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου