Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην - ευτυχώς - δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος είχε καλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (για λάθος λόγους βέβαια) για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία των σκοπίων. Κατάφερε να κατεβάσει πάνω από 1.000.000 κόσμο (μιλήσανε και για δύο), και δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα, που είχαν παραλύσει οι συγκοινωνίες, είχαν κλείσει τα καταστήματα, και δεν μπορούσες να περάσεις ούτε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν απλός κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που πιστεύει. κατέβηκε με τα παιδιά του, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να χτυπάει, και χωρίς να πετάει πέτρες. Το αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει για μια μέρα η οικονομία της πόλης. Σκεφθείτε να γίνει μια μέρα το ίδιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κατεβαίνει κάθε μέρα ο κόσμος ειρηνικά στον δρόμο και να αρνείται να εργαστεί, ή να υπακούσει γενικότερα. Θα παραλύσει η οικονομία του κράτους. Σε πέντε το πολύ πολύ ημέρες, όλοι αυτοί που μας φοβερίζουν και μας απειλούν, θα γίνουν αρνάκια, και θα κάνουν ότι θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μαζικότητα. Να κατέβουν π.χ. 2.000.000 Ελληνες στην Αθήνα, και 1.000.000 Ελληνες στην θεσσαλονίκη, και σε όλη την χώρα να είναι μαζεμένοι οι πολίτες έξω από το δημαρχείο. Το πρόβλημα για το πώς θα γίνουν όλα αυτά είναι ο συντονισμός. Στο V for Vendeta, το έναυσμα το έδωσε ο θάνατος του υπερήρωα. Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το έναυσμα το έδωσε ο δήμαρχος. Εδώ δεν περιμένουμε έναυσμα, αφού οι πολιτικοί μας, τα κανάλια που τους ανήκουν και οι παρατρεχάμενοι δεν πρόκειται να διαδώσουν ένα τέτοιο νέο, και έχουμε και έλλειψη από σούπερ ήρωες. Αρα πρέπει να το κανουμε μόνοι μας. Αρα πρέπει να δεχθούμε ένα συντονιστικό όργανο. Αυτό το όργανο όμως αποκλείεται να μην ανήκει κάπου, είτε σε κόμματα, είτε σε οργανώσεις, είτε οπουδήποτε αλλού. Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό κάλεσμα. Αυτή εδώ η προκήρυξη.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Τον τρόπο διαμαρτυρίας με "ήρεμη ανυπακοή" δεν τον σκέφτηκα εγώ. Τον σκέφτηκαν μεγάλοι άνδρες που ούτε το όνομά τους δεν είμαι άξιος να προφέρω: Γκάντι, Χριστός.

Οι Πολίτες δεν θα χρειαστεί να φερθούν βίαια, αφού ο αριθμός μας φτάνει και περισσεύει. Είμαστε πολύ περισσότεροι από αυτούς. Αν αρνηθούμε να φύγουμε και να πάμε σπίτια μας μέχρι να γίνουν αυτά που ζητάμε στην προκήρυξη, και επιμείνουμε σε αυτό, όλα όσα ζητάμε θα γίνουν!

Κανένας στρατός και καμία αστυνομία δεν θα αντιπαρατεθεί με ένα τόσο μεγάλο πλήθος.



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε όποιον ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πέρα και πάνω απο κομματική ιδεολογία, θρησκεία, οικουμενικά πιστεύω. Οποιον αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα και μπορεί να ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, που είναι η Πατρίδα, η οικογένεια, η περιουσία. Η ΕΛΛΑΔΑ. Η γη αυτή που ποτίστηκε τόσες φορές με αίμα. Που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους σε τόσες και τόσες δυστυχίες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η φυσική ομορφιά. Ολα αυτά που χάνουν την αξία τους κάθε φορά που λέγονται από γλοιώδη στόματα. 2.Μιλάτε σε όλους τους φίλους σας και τους πιέζετε να κουνηθούν λίγο. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι να σηκώσουν το κορμί τους και να το φέρουν στο κέντρο της πόλης, την συμφωνηθείσα μέρα και ώρα. Εκείνη την ημέρα και ώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα κέντρα των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, έξω από δημαρχιακά μέγαρα, νομαρχίες, και να κατεβάσουμε 5.000.000 κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
Δείξτε τους το μνημόνιο που υπέγραψαν οι βουλευτές μας. Δείξτε τους το βίντεο με την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και ότι τα δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν μεταβολές. Τυπώστε σε χαρτί για όσους δεν έχουν internet αναρτήσεις οι οποίες να σχηματίζουν την εικόνα της προδοσίας. Κλείστε τους την τηλεόραση! Δείξτε τους blogs και forum στο internet. Δεν υπάρχει σούπερ ήρωας. Ο σούπερ ήρωας είσαι εσύ κι εγώ. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αρκετούς, θα πετύχουμε σίγουρα κάτι. Και δεν χρειαζόμαστε αρχηγό. Οι Ελληνες δεν είναι αναίσθητοι. Παραπληροφορημένοι είναι.


Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Ακόμα κι εγώ όταν βγαίνω έξω και βλέπω τον κόσμο να κυκλοφορεί "ως συνήθως", αναρωτιέμαι, και η πίστη μου κλονίζεται. παρ΄ όλα αυτά, όταν επιστρέφω στα ιστολόγια, αντιλαμβάνομαι από τα στοιχεία ότι δεν είμαι τρελός. Οτι πράγματι εξυφαίνεται ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του Ελληνικού Κράτους με σκοπό τον διαμελισμό του και η πώλησή του σε εταιρίες και κερδοσκόπους. Κάποιος που ακούει πρώτη φορά αυτές τις απόψεις, δυσπιστεί, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία αυτό που πριν απορρίπταμε χωρίς σκέψη (παρ όλο που ήταν αληθές), σήμερα να το εξετάζουμε: Μας κυβερνάνε Προδότες! Πείτε λοιπόν σε όλους τους γνωστούς σας να "χαραμίσουν" μια μέρα από την ζωή τους για το καλό της Ελλάδας! Ετσι κι αλλιώς όλες οι μέρες τους "χαράμι" πάνε. Πείστε τους να κάνουν μια δοκιμή για να μετρήσουμε την δύναμή μας!


Ο ΦΟΒΟΣ
Εχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο τι κακό μπορούμε να πάθουμε αν αρνηθούμε να πληρώσουμε, και κανένας δεν μου είπε έναν σοβαρό, πέρα από το ότι θα περάσουμε δύσκολα. Αν δεν το κάνουμε, θα περάσουμε ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Με τον τρόπο αυτόν. Με την διάδωση μιάς προκήρυξης. Χα Χα. Απλό; Μερικές φορές συμβαίνει οι λύσεις προβλημάτων που είναι προϊόντα μιας μακροχρόνιας επίπονης διαδικασίας να είναι εξαιρετικά απλές. (Ε=mc2)

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ GOLDMAN SACHS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/06/2010
ΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΤΙΜΟΙ!

Με ξεγελάσατε και αυτήν την φορά. Μου είπατε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι θα  μου φτιάξετε μια άλλη Ελλάδα, ότι θα τιμωρήσετε τους εγκληματίες, ότι θα  φροντίσετε για την ευημερία μου.

Και εσείς προδότες, όχι μόνο δεν κάνατε όσα λέγατε, όχι μόνο μου είπατε  ψέμματα, αλλά με κοροϊδεύετε κατα πρόσωπο καλώντας πολιτικούς να δώσουν  λόγο για αδικήματα που παραγάφηκαν και τιμωρώντας τους με αφαίρεση  κομματικής ταυτότητας. Πουλήσατε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας,  χωρίς πριν να με ρωτήσετε, και χωρίς να μου δώσετε άλλη διέξοδο.  Ετοιμάζεστε να Ελληνοποιήσετε μη Ελληνες, και να διαμελίσετε την χώρα  μου. Γουρούνια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ! ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Είμαι o τυχερός κληρονόμος της πιο όμορφης πατρίδας του κόσμου. Και της πιο πλούσιας. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες, και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Ελληνες επιστήμονες που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν είμαι ούτε φτωχός, ούτε κακομοίρης. Και αρνούμαι να γίνω. Εχω λεφτά. Αλλά δεν σας τα δίνω γιατί το χρέος που έχετε στα χέρια σας είναι προϊόν απάτης, με σκοπό την υποδούλωση των Ελλήνων. Βλέπω ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσω είναι να ακολουθήσω το παράδειγμα της Ισλανδίας.  ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Για να σώσω ότι προλάβω από τη χώρα απαιτώ ΑΜΕΣΑ:

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Και όχι μόνο αυτό. Αποφάσισα να ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΩ να ξανακάνετε τα ίδια. Γιατί βρήκα τρόπο.
Ξύπνησα.
Κατάλαβα ότι η λύση δέν είναι η αλλαγή κόμματος εξουσίας. Οτι όλα τα σημερινά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εταιρίες ανεπάγγελτων που επωφελούνται απο την ευπιστία μας για να ζούν χωρίς να εργάζονται. Οτι ΟΛΟΙ ΣΑΣ είστε οικονομικά εξαρτώμενοι και κατευθυνομενοι άμεσα ή έμμεσα απο τις τράπεζες και τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Οτι τα κόμματα σας επιλέγουν στελέχη από τον βόθρο των κρατικών μηχανισμών, που απωθεί κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αρα λοιπόν, αφού οι ελεύθερα σκεπτόμενοι δε συμμετέχουν, κάνετε κουμάντο εσείς. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Και αφού εμείς οι πολίτες είμαστε όλη την ημέρα με σκυμμένο το κεφάλι στην δουλειά και τις υποχρεώσεις, και δεν έχουμε τον χρόνο να ελέγξουμε εσάς τους ασκούντες την εξουσία, αποφασίσαμε να τιμωρούμε παραδειγματικά όσους πολιτικούς και αξιωματούχους λειτουργούν ενάντια στο συμφέρον μας, ώστε να σας αποτρέψουμε από την παρανομία. Η εξουσία πηγάζει από το λαό. Εκτός αν δεν είναι έτσι. Να μας το πείτε ανοικτά τότε.

Ζητώ λοιπόν να καταργηθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα το οποίο δημιούργησε την ομάδα υπερανθρώπων (νόμος περί ευθύνης υπουργών), τα μέλη της οποίοιας όχι μόνο δέν τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά προστατεύονται από βουλευτική ασυλία (!), 5ετή παραγραφή (!), που παρ' όλο που πούλησαν την πατρίδα μας έχουν το θράσσος να εμφανίζονται στην τηλεόραση, και έχουν μετονομάσει την κλοπή του δημοσίου σε "μαγκιά" αντί για ατιμία.

Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, απαιτούμε τα εξής:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής, και του υπόλοιπου νόμου περι ευθύνης  υπουργών.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δέν μπορούν να την   δικαιολογήσουν.
4. Φυλακή ή εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο  συμφέρον  μας.
5. Αποπομπή του προίσταμένου όποιου διωχθεί κατα τον παραπάνω τρόπο.
6. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
7. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
8. Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ή ευθύνη για τους υφισταμένους, θα εξασφαλίσει ότι θα ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε  αυτήν  την χώρα. Εχω και σύστημα αυτόματου ελέγχου της δημοκρατίας, που θα το ονομάσω  Αριστοκρατική Δημοκρατία.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ!

-----------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

GoPetition

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

Και επειδή πρέπει να έχουμε κάτι και για το μετά, υπάρχει μια πρόταση στον ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ, η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μια μικρή αλλαγή που θα απωθήσει τα λαμόγια από την πολιτική, και θα δώσει την ευκαιρία στους άξιους, τους ικανούς και τους Αριστους μεταξύ των Ελλήνων να αναλάβουν την τύχη της Ελλάδας, χωρίς η τύχη αυτή να κληρονομείται. Εφόσον έχει επιτευχθεί η πρώτη συγκέντρωση με την 1η προκήρυξη, θα ακολουθήσει δεύτερη που θα συμπεριλαμβάνει και:

ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΕΥΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

2 σχόλια:

  1. Ειδικά προνόμια που καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης για στάση πληρωμών και επιβολή νέων όρων εξυπηρέτησης του χρέους παρέχει στην «τρόικα» η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο: η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην......
    Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα.

    Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

    Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.

    Ο όρος που «δαγκώνει» κρύβεται στο άρθρο 14, με τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία». Εκεί ορίζεται, ότι:

    1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
    2. Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    3. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.
    4. Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.
    5. Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

    Ουσιαστικά, δηλαδή, αν το Δημόσιο αθετήσει υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, αυτοί θα μπορούν να εκδώσουν, με βάση το αγγλικό δίκαιο, μια διεθνή «διαταγή πληρωμής», προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στη συνέχεια, με την απόφαση αυτή θα μπορούν να επιβάλλουν στα ελληνικά δικαστήρια την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, από δημόσια ακίνητη περιουσία, μέχρι μετοχές σε εταιρείες ή άλλα δικαιώματα! Το Δημόσιο, με τη σύμβαση δανειοδότησης έχει αμετάκλητα παραιτηθεί όλων των δικαιωμάτων του να εμποδίσει αυτές τις διαδικασίες, με τις οποίες η χώρα θα «βγει στο σφυρί» για την ικανοποίηση των πιστωτών της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

    Το μνημόνιο πάσχει από 100 μεριές νομικά.

    Εκτός την μήνυσης που υπέβαλε ο Αντωνίου με την οποία κατηγορεί για εσχάτη προδοσία τους Βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο, υπάρχει και άλλο νομικό πρόβλημα, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ να υπογράφει μνημόνια.

    Ο όρος μνημόνιο είναι πολύ ασθενής νομικά.

    Αν σηκωθεί ΤΩΡΑ ο Ελληνικός λαός, μια χαρά θα ανατρέψουμε τη σύμβαση και ας βγάλουν όσες διαταγές πληρωμής θέλουν.

    Το μνημόνιο είναι άκυρο νομικά, και δικαιούμαστε να μην το αναγνωρίσουμε.

    Αν καθυστερήσουμε κι άλλο, μετά θα γίνουν αυτά που λές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου