Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΕΛΑ ΚΑΛΕ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ...

Αντιμετώπιση ίδια με της Ρουμανίας επιφυλάσσει και για τη χώρα μας το ΔΝΤ, σε περίπτωση που τα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια της χώρας, ακυρώσουν δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που έχει υπογράψει η χώρα μας.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβάλλει την απόφαση για την αποδέσμευση μίας νέας δόσης της βοήθειας που
χορηγεί στη Ρουμανία, έπειτα από την ακύρωση ενός τμήματος του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. προειδοποίηση. Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ", η οποία αναμενόταν να εγκρίνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, "αναβλήθηκε", αναφέρει ο διεθνής οργανισμός σε μία ανακοίνωση.
"Οι συζητήσεις για τα μέτρα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει, και είμαστε βέβαιοι πως θα μπορέσουμε να υποβάλουμε πολύ γρήγορα" το θέμα εκ νέου στο Συμβούλιο διοίκησης, προστίθεται στο κείμενο.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε τη Δευτέρα πως η μείωση κατά 15% των συντάξεων που προβλέφθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ έως τα τέλη του 2010 είναι "αντισυνταγματική".
Αυτό είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά ενός προγράμματος λιτότητας που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, που ετοιμάστηκε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ.

Η Ρουμανία έλαβε την άνοιξη του 2009 τη δέσμευση διεθνών πιστωτών να της καταβάλουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.
Το ΔΝΤ δήλωσε σαφώς πως τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας "μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν"Από  ksipnistere.blogspot.com

Τι χειρότερο από τα παραπάνω μπορεί να παθουμε αν αρνηθούμε το δημόσιο εξωτερικό χρέος; Το ΔΝΤ οι δοσίλογες κυβερνήσεις μας και "φίλοι" μας οι ΕΕ, έχουν εξουσία επάνω μας ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Ακούγεται πολύ απλό, είναι πολύ απλό, αλλά κάτι φοβόμαστε και δεν το κάνουμε, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου