Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ - ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


"Σοφία είναι να ξερεις τί να κανεις μετά. Αρετή είναι να το κάνεις." -  ~David Starr Jordan


Ατιμε! Με κατάφερες και τούτη τη φορά.

Μια φορά σε ένα σινεμά, κάποιος μου είπε ότι έχω μνήμη χρυσόψαρου. Για να μήν ξεχνάω λοιπόν, γράφω ημερολόγιο. Για να μήν ξεχνάνε τα χρυσοψαράκια...



Δέν σε καταδικάζω, πριν σου δώσω την ευκαιρία, θα σου πώ τα εξής:

Αν βάλεις στη φυλακή όλους τους υπαίτιους για - λαμβάνοντες δώρα απο το σκάνδαλο siemens, και μπήξεις το μαχαίρι στο γ@μημ3ν0 κόκκαλο (μήπως είναι κόκκαλο μαμούθ; - μας κάνει και το απλό) και δημευτούν οι περιουσίες των κλεφτών, και αποπεμφθούν οι υπαίτιοι με ατιμωτικό τρόπο, δηλαδή σάν ΠΡΟΔΟΤΕΣ, τότε θα σε ψηφίζω μέχρι να πεθάνω.

Προς το παρόν πάντως, το μόνο που βλέπω είναι αστείες απόπειρες να με κοροϊδέψεις (άρση βουλευτικής ασυλίας Ρομπόπουλου για διαφημιστικές πινακίδες) καμμια διάθεση περικοπών στους
εργαζόμενους στη Βουλή, καμμια περικοπή στον αριθμό τους, μια συστηματική και γεμάτη λύσσα προσπάθεια να αποδομηθεί η παιδία μας, αφού ανέθεσες την μόρφωση των παιδιών μας σε μία γυναίκα που γράφει σε βιβλίο ότι δέν είμαστε Ελληνες, συνεχίζεις την κακομοίρικη και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ στάση μας στην εξωτερική πολιτική, κάνεις τεμενάδες στον Τούρκο και όλα αυτά τα ανακατεύεις με διεθνιστικές ανοησίες, υποχωρείς συνεχώς στην εξωτερική μας πολιτική, λύσσαξες να μπεί η χώρα στο ΔΝΤ, δέν έκανες κανένα δημοψήφισμα παρ΄όλο το προηγούμενο "μοντέρνο" μάρκετινγκ, με εξαιρετική σπουδή έδωσες ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (ΞΕΦΤΙΛΑ) στους μετανάστες, χωρίς παράλληλα να κάνεις ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για όσους έμειναν στην χώρα.
Βγάλε ομόλογα, προσπάθησε να κάνεις εσωτερικό δανεισμό, και αντί να μας θέσεις το ερώτημα Δ.Ν.Τ. η χρεωκοπία, θέσε το ερώτημα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ η Δ.Ν.Τ. (Ετσι ίσως δεν έφευγαν και τα 40 δις στην Ελβετία, αλλά που να πάει ο νούς σου; Η μήπως πήγε;).
Γιατί δεν έκανες δημοψήφισμα για την ιθαγένεια; Τι το έκανες το λάπτοπ που μας έδειχνες τόσο καιρό; Επίσης δεν έμαθα τι ακριβώς συμφώνησες με τον Ερντογκάν.

Για την μη λειτουργία των υπηρεσιών μετά από 8ΜΗΝΕΣ κυβέρνησης, μπορώ να δεχθώ ως αιτία την ανικανότητα. Για τα παραπάνω, και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να απαριθμήσω εδώ, (skandalakommaton.blogspot.com) δεν μπορώ. Δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας όλα αυτά. Είναι αποτελέσματα εφαρμογής σχεδίου. Κατά της χώρας μου.

Οι πράξεις σου μου γεννούν την ιδέα ότι επίτηδες έκανες όλα αυτά στην χώρα μου, γιατί εξυπηρετείς συμφέροντα άλλων.

Βέβαια, δέν φταις μόνον εσύ, φταίω και εγώ. Που τόσα χρόνια σας έβλεπα απο τον καναπέ μου να κλέβετε την πατρίδα μου, και αντί να πάρω άνα σίδερο και να σας κυνηγήσω, σας έγλυφα, για να ικανοποιήσω τα ελεηνά μου μικροσυμφέροντα.

Το πρόβλημα είναι παλιό, και έχει διατυπωθεί πολύ πριν από εμένα και εσένα:

"Οι ελληνικές πόλεις νοσούν. Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δέν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στην ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας.Απο τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες - απλώς ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δέν θα χτυπήσει τη δικη του πόρτα, αλλα θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλευόμενος τους κινδύνους των άλλων. Με αποτέλεσμα, οι λαοί να χάνουν την ελευθερία τους λόγω υπερβολικής και αντίθετης πρός τις επιταγές των καιρών ραθυμίας, ενω οι προεστοί, που πίστευαν ότι ξεπουλούν τα πάντα εκτός απο τους εαυτούς τους, αντιλαμβάνονται τώρα ότι το πρώτο πράγμα που εκχώρισαν ήταν ο εαυτός τους."

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ - ΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.- 4ος αιώνας π.χ.

Παρακαλώ να εστιάσεις στο αποτέλεσμα:

Με αποτέλεσμα, οι λαοί να χάνουν την ελευθερία τους.

Θα ξέρεις βέβαια κύριε Πρωθυπουργέ μου Πολιτική Ιστορία. Ελπίζω να έχεις υπ' όψη σου με ποιο τρόπο έχασαν την ελευθερία τους λαοί χωρίς πόλεμο:

"Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα".

Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

Με μεγάλη μου λύπη, βλέπω ότι οι πράξεις σου είναι πράξεις εξόντωσης του Ελληνικού Εθνους, όπως ακριβώς τις περιγράφει ο Μίλαν, που τις εφαρμόζει κάποιος πάνω στην χώρα μου.

Την ιστορία και την παιδεία της Ελλάδας πολεμάς και εσύ όπως οι προκάτοχοί σου (έβαλες την Δραγώνα στην θέση της Ρεπούση) ενώ τον πολιτισμό τον έχεις δώσει υπεργολαβία στους φίλους σου τους ΜΜΕ που ξεφτιλίζουν τους ανθρώπους εκμεταλευόμενα τα όνειρά τους, και ξεγελώντας τους με ψεύτικα αστραφτερά χαμόγελα και ακόμα λευκότερα ρούχα. Την ελληνική κουλτούρα φρόντισα να αποτελειώσω εγώ. Δέν χρειάστηκα την βοήθειά σου.

Τα παραπάνω δέν αποτελούν εθνικιστικές κορώνες οπως θα σπεύσεις να πείς. Δέν είμαι φασίστας, Ελληνας είμαι. Γιατί και εδώ πας να με μπερδέψεις. Εβαλες τον Καρατζαφέρη στη Βουλή, ώστε να έχει η μπάντα όλο το μήκος κύμματος απο τέρμα δεξιά, μέχρι τέρμα αριστερά, για να με πείσεις ότι έχω επιλογή. Οχι μόνο επιλογή δέν έχω, αλλά δέν χωράω κι όλας, γιατί όλη η μπάντα είναι κατειλλημένη.

Γύρναγα πρωθυπουργέ μου μια φορά με το γιό μου  (3η δημοτικού σήμερα)  απο το γυμναστήριο, και μου λέει: - Μπαμπά ξέρεις σε ποιο κεφάλαιο  ιστορίας είμαστε στο σχολείο; - Σε ποιό; τον ρωτάω. - Στον Μινωϊκό πολιτισμό  απαντάει. Ηξερες ότι οι μινωϊτες είχαν κατακτήσει όλο το Αιγαίο  κανοντας δίκαιο εμποριο; Οτι είχαν φτιάξει λαμπρά παλάτια; ότι  χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία πρός όφελος των ανθρώπων;
Οχι σαν  κι εμάς που κοντεύουμε να χάσουμε την Ελλάδα μας...
- .... Και ερωτώ. Τι να του πω;

Οι φίλοι σου οι ΜΜΕ, με έπεισαν ότι το να είσαι Ελληνας είναι ντεμοντέ, μή τρέντυ, βαρετό, νότ κούλ, αηδιαστικό. Ετοίμασαν ταμπελάκια "αναρχικός", "φασίστας", "κουμουνιστής", τα οποία κολλάνε αμέσως σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για την χώρα μας, και εναγωνίως προσπαθούν να τον κατατάξουν σε ποιά πλευρά της μπάντας είναι. Με έπεισαν επισης ότι ζω σε φτωχή χώρα, ότι είμαι ραγιάς, ότι δέν μπορώ να κάνω πράγματα.

Οτι προσπάθησα τόσα χρόνια, το έθαψες σε τόννους γραφειοκρατία, αμέτρητες υπηρεσίες, ατελείωτα δώρα, και μηδαμινό ήθος.

Στο παρελθόν αρκετές φορές αναρρωτήθηκα:
- Γιατί τόσα χρόνια δέν έχουμε φτιάξει ούτε μία σοβαρή παραγωγική μονάδα;
- Γιατί το ίδιο το κράτος μας πολεμάει με λύσσα κάθε προσπάθεια δημιουργίας βιομηχανίας; (Βλέπε μονάδα συναρμολόγησης nissan του Θεοχαράκη στον Βόλο)
- Γιατί ενώ εφεύραμε τα artemis (ξε)πουλήσαμε το know how στους γερμανούς;
- Γιατί δέν εξορύσουμε το πετρέλαιο που πλέον γνωρίζουμε ότι έχουμε και στο Αιγαίο και στην Αδριατική;
- Γιατί ενώ είμασταν πρωτοπόροι στην αιολική ενέργεια τώρα είμαστε ουραγοί;
- Γιατί δέν κάνουμε καμμία διαφήμιση στο εξωτερικό για τον τουρισμό μας;
- Γιατί ξεπουλήσαμε όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας μας; (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια κ.λ.π.)
- Γιατί ενώ είμαστε ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ της Γερμανίας (13,7% των εξαγωγών της αγοράζουμε) δέν διαπραγματευόμαστε τίποτε και αντ' αυτού ο Πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε ως επαίτης;
- Γιατί το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε η υπουργός παιδείας ήταν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας με την παρατήρηση ότι είναι εθνικιστικά λές και δέν έχει κανένα άλλο πρόβλημα η παιδεία μας;
- Γιατί μας αγνούν επιδεικτικά στην ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λ.π.;
- Γιατί τα ΜΜΕ κυνηγούν με την κάμερα τα ατυχήματα και την Τζούλια και σιωπούν σε τόσο σοβαρά θέματα;

Και σήμερα ξαφνικά μου ήρθε:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΑΖΟΥΛΗ!

Εδώ θέλω να δείς και ένα βίντεο που έφτιαξε για σένα ο φίλος μου ο untoldtruth1:



Δεν ξέρω αν σε αδικώ, μου έδωσες όμως λαβές. Και μη μου πείς ότι δεν φταίς εσύ και φταίνε οι προηγούμενοι, γιατί τρία σόγια με κυβερνάτε εδώ και τόσα χρόνια. Φταίτε όλοι.

Και εσύ συνεχίζεις την προδοτική δουλειά σου, που είναι να βολέεις ημέτερους, οι φίλοι σου συνεχίζουν να εμφανίζουν τις μάσκες τους στην τηλεόραση, συνεχίζουν να προσπαθούν να γαντζωθούν απο την εξουσία με καθε κόστος , και υπερηφανεύονται για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς αιδώ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.

Σήμερα θα αποβάλω την γλυμιτζουριά απο πάνω μου όπως το φίδι αποβάλλει το δέρμα του.
Αποφασισα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ που ήμουνα τόσο καιρό. Θα ξαναγεννηθώ από τις στάχτες, σαν εκείνο τον φοίνικα των προσκόπων (δέν λέω τον άλλο, που κάποιοι όμοιοί σου πριν απο μερικά χρόνια τον συνέδεσαν με την παλιανθρωπιά και την κτηνωδία).

Ξύπνησα πρωθυπουργέ μου. Τελείωσε το στάδιο του ύπνου. Τώρα ήρθε το στάδιο της σοφίας. Να βρώ τί πρέπει να κάνω. Και μετά πρέπει να βρω και την αρετή για να το κάνω. Ηρθε η ώρα να δείξει η γενιά Χ αν ήταν "γενιά ΓΙΑ Χ", ή αν είναι "Η γενιά Χ" που διαθέτει και την σοφία και την αρετή.

Οταν κάποιος πλέκει δολοπλοκίες πρωθυπουργέ μου, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Μακιαβέλλι, οι συνομωσίες "...έχουν πολυ επικίνδυνες συνέπειες, τόσο για τους συνομώτες όσο και για τους ιδιώτες...". Εκανες όμως ένα λάθος. Στην προσπάθειά σας εσύ και οι όμοιοί σου να μας κρατάτε κοιμισμένους, μας προσφέρατε αφειδώς προϊόντα τεχνολογίας, και προωθήσατε το διαδίκτυο, πιστεύοντας πως είναι ένα ακόμη μέσο αποχαύνωσης, όπου οι άνθρωποι θα περνάνε την ώρα τους χωρίς φασαρίες με την μούρη τους κολλημένη στον υπολογιστή.

Δεν υπολογίσατε όμως εσύ και οι φίλοι σου την παράμετρο της επικοινωνίας. Και τώρα θα πληρώσετε το τραγικό αυτό σας λάθος. Θα προσπαθήσετε να το φιμώσετε, αλλά πια δεν θα τα καταφέρετε. Κάνατε μαλακία. Τώρα θα πληρώσετε. Το είπε και ο αρχηγός.

Αφού κατάφερα πλέον και ενημερώθηκα από τα blogs πριν τα κλείσετε, κατάλαβα ότι τα ΜΜΕ μας χειραγωγούν, κατάλαβα ότι οι τράπεζες μας υποδουλώνουν, κατάλαβα ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο υποδούλωσης της ανθρωπότητας, κατάλαβα ότι εσύ και οι όμοιοί σου είστε μαριονέτες, δοσίλογοι και προδότες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ, κατάλαβα ότι πουλάνε την χώρα μας λίγο λίγο.

Για δες τι λέει αυτός ο παππούλης... Αυτός ο παππούλης είναι Έλληνας πρωθυπουργέ μου...



Ξυπνώντας, κατάλαβα ότι η λύση δέν είναι η αλλαγή κόμματος εξουσίας.
Οτι όλα τα σημερινά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εταιρίες ανεπάγγελτων που επωφελούνται απο την ευπιστία μας για να ζούν χωρίς να εργάζονται. Οτι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι οικονομικά εξαρτώμενοι και κατευθυνομενοι άμεσα ή έμμεσα απο τις τράπεζες και τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Τα κόμματα στελεχώνονται από τον βόθρο των κρατικών μηχανισμών, που απωθεί κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αρα λοιπόν, αφού οι ελεύθερα σκεπτόμενοι δε συμμετέχουν, θα κάνουν κουμάντο οι κουράδες.

ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

Σήμερα θα αποβάλω την γλυμιτζουριά απο πάνω μου όπως το φίδι αποβάλλει το δέρμα μου.
Αποφασισα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ που ήμουνα τόσο καιρό. Δεν θα ανέχομαι να με φτύνουν στα μούτρα όλοι. Θα σηκώσω το ανάστημά μου και θα φωνάξω:

ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ.

Και δεν θα ξαναχρηματίσω κανέναν, θα συμμετέχω χωρίς να γκρινιάζω, θα ενδιαφέρομαι για τους άλλους πραγματικά, δεν θα τρέχω στον δρόμο με 200, θα αναρωτηθώ τι διάολο μπορώ να κάνω για τους άλλους, και θα ενδιαφερθώ για τα κοινά, και εαν είμαι απο τους τυχερούς που ακόμα δεν τους ακούμπησε το δάχτυλο της κρίσης θα ενδιαφερθώ για τους άτυχους που δεν έχουν σήμερα δουλειά, θα διαμαρτυρηθώ για τον πόλεμο στην Βόρειο Κορέα, θα διαδηλώσω να σταματήσει, και με τον τρόπο αυτόν θα αγαπήσω τον εαυτό μου, και τους άλλους, και θα προσπαθήσω να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο.

Εζησα τοσα χρόνια μεσα στις ανέσεις και την εγκληματική αδιαφορία για όσους δέν ειχαν την ίδια τύχη με εμένα. Μετατράπηκα σε νευρωτικό γουρούνι που ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή του, έθρεψα τον εγωϊσμό μου και αυτο-ολοκληρώθηκα προσπερνώντας τους άλλους με το αυτοκίνητο, έκαψα τα δάση μας για να χτίσω εξοχικό.

Σήμερα όμως όλα αυτά θα αλλάξουν. Ηρθε η ώρα να περάσω στο στάδιο της σοφίας, να βρώ δηλαδή τί πρέπει να κανω. Μετά ελπίζω ότι θα βρώ και την αρετή για να το κάνω.

Ερωτώ λοιπον τί μπορώ να κάνω; Μπορώ να σκεφτώ. Ας σκεφτώ λοιπόν. Μερικά πράγματα που μπορώ να σκεφτώ να κάνω, ανάλογα με το ποιός είμαι και το πώς σκέφτομαι, είναι τα παρακάτω:


Α. ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ. ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΩ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΗΣΥΧΟ

Β. ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ. ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ.

Γ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΦΙΧΤΕΙΤΕ.

Δ. ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΑΜΑΡΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Ε. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΜΑ ΣΚΟΥΡΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.

ΣΤ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!!!

Ζ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΠΛΕ, ΟΥΤΕ ΜΑΥΡΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Η. ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Θ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΑΚΥΡΟ.

Ι. ALL GREEK TO ME.

(Η ψηφοφορία αυτή υπάρχει και στο blog - αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στείλτε email).

Απορρίπτοντας το Γ και Δ λοιπόν, λόγω της παραπάνω ανάλυσης, καθώς και τα Α και Β λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι συμπεριφορές μας έφεραν ως εδώ, τα Η και Ι διότι δέν μετράει η ψήφος (δες και τίτλο), το Ε διότι αν θέλω να την κάνω και δεν έχω σκοπό να πολεμήσω πρέπει να την κάνω τώρα, και συνεπώς δέν με αφορούν όλα αυτά, το ΣΤ διότι δέν έχω όπλο, και όσοι αποκτήσουν μάλλον θα το χρησιμοποιήσουν σκοτώνοντας ο ένας το άλλο εξίσου φασιστικά και αδιάκριτα όπως κάνουν κι αυτοί, και το Θ γιατί το κάνουν στην Αμερική και το μόνο που πέτυχαν είναι να κυβερνάει το 40% του 29% (ποσοστό που ψηφίζει) των πολιτών, μας μένει λοιπόν το εξής Ζ.

Οσον αφορά στην σημερινή μας κατάσταση, νομίζω ότι ο φίλος μου ο   Χαράλαμπος Παπαδόπουλος στο άρθρο του "Ριζική οικονομική μεταρρύθμιση, ή υποταγή στους διεθνείς τραπεζίτες;" όσον αφορά στους λόγους που βρισκόμαστε εδώ, τα είπε όλα.

"ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Τι θα κάνουμε  επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός; Θα αφήσουμε τους εαυτούς  μας και την πατρίδα μας να γίνουν σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των  εγχώριων πρακτόρων τους; Θα αφήσουμε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ (στο  οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές τράπεζες) να πιει το αίμα του  λαού μας και της πατρίδας μας; Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της υποταγής ή  της αντίστασης;
Βάσει των όσων προαναφέρθηκαν, ο δρόμος της  αντίστασης δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα εξής:
1 Καταγγελία του  παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που έχει αφαιρέσει το αποκλειστικό  προνόμιο από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους να δημιουργούν το χρήμα  και το έχει αναθέσει στις ιδιωτικές τράπεζες.
2 Άρνηση να πληρώσουμε  οποιοδήποτε δημόσιο χρέος έχουμε το οποίο είναι προς ιδιωτική τράπεζα  ελληνική ή ξένη. Αυτό πρακτικά θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος. Επιπλέον,  θα πάψουμε να πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και  αυτό θα μειώσει σημαντικά και το δημόσιο έλλειμμα.
3 Σαν πρόσθετο  επιχείρημα για την άρνηση να πληρώσουμε τα χρέη προς τις ιδιωτικές  τράπεζες μπορούμε να αναφέρουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας  χρωστάει η Γερμανία, το συνολικό ποσό των οποίων είναι περίπου ίσο με τα  χρέη μας προς ιδιωτικές τράπεζες. Να πούμε στις ιδιωτικές τράπεζες, ότι  αν επιθυμούν να εισπράξουν τα ποσά που θεωρούν ότι τους τα οφείλουμε να  πάνε να τα ζητήσουν από τη Γερμανία.
4 Αν οι παραπάνω ενέργειες μας  απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
5  Για να αποκτήσουμε διεθνή ερείσματα, κατά το πρώτο διάστημα και μέχρι  να μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, συμμαχία σε όλα τα  επίπεδα με τη Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η  Βενεζουέλα. Στη συνέχεια, η συμμαχία αυτή μπορεί να χαλαρώσει και να  ακολουθούμε πολιτική ουδετερότητας.
6 Αν χρειαστεί, δανεισμός από την  Κίνα με χαμηλό επιτόκιο αντίστοιχο του Δ.Ν.Τ. Πρόσφατα δάνεισε στη  Σερβία με 3.5%.
7 Αφαίρεση από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες του  δικαιώματος να δημιουργούν χρήμα, με θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος  πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
8 Πλήρης κρατικοποίηση της  κεντρικής τράπεζας, δηλαδή της «Τράπεζας της Ελλάδος» και ανάθεση σε  αυτήν της αποκλειστικής αρμοδιότητας να δημιουργεί το χρήμα.
9  Εκτύπωση χρήματος από την κρατική πλέον Τράπεζα της Ελλάδος. Το χρήμα  αυτό θα αντικαταστήσει το ευρώ. Κανένας άλλος δεν θα έχει το δικαίωμα να  τυπώνει ή να δημιουργεί χρήμα. Έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους  στις ιδιωτικές τράπεζες ελληνικές και ξένες, για να μας δημιουργούν το  χρήμα που μας χρειάζεται σαν μέσο για τις συναλλαγές μας.
10 Σε όλα  τα επόμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν την ποσότητά του  χρήματος σταθερή, ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός. Συγκεκριμένα, η  ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί πρέπει να μεταβάλλεται σύμφωνα με το  ποσοστό μεταβολής του Α.Ε.Π. Όταν το Α.Ε.Π. αυξάνεται κατά ένα ποσοστό  π.χ. 3%, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αυξάνει το χρήμα που κυκλοφορεί κατά  3%. Με το χρήμα αυτό η Κυβέρνηση θα πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους,  εισάγοντας το πρόσθετο αυτό χρήμα στην οικονομία. Αν, αντίθετα, κάποια  χρονιά το Α.Ε.Π. μειωθεί π.χ. κατά 3%, η Κυβέρνηση θα συλλέγει με φόρους  το 3% του χρήματος και θα το αποσύρει από την κυκλοφορία. Έτσι, η  ποσότητα του χρήματος θα είναι πάντοτε ανάλογη του Α.Ε.Π., δηλαδή  ανάλογη των συναλλαγών που συμβαίνουν στην οικονομία, με αποτέλεσμα να  μην υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός.
11 Το νέο εθνικό νόμισμα θα  υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εισαγόμενα  προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα και τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο  φτηνά σε σύγκριση με τα εισαγόμενα. Έτσι, θα συμφέρει στον κόσμο να  αγοράζει ελληνικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα να  ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να μειωθεί η ανεργία. Επίσης, για τον  ίδιο λόγο, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φθηνά στις αγορές του  εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί  περαιτέρω η ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούν οι  άνεργοι, ενώ θα πληγούν τα ανώτερα στρώματα, επειδή η πολυτελής  κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων θα καταστεί ακριβότερη. Σε πρώτη φάση,  πάντως, η αύξηση της τιμής των εισαγόμενων προϊόντων θα δημιουργήσει  πληθωρισμό. Όμως, ο πληθωρισμός αυτός σε πολύ λίγα χρόνια θα μειωθεί,  λόγω της αντικατάστασης της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων από την  κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.
12 Επιβολή δασμών στις εισαγωγές  ξένων προϊόντων για να προστατευτεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή. Αυτό  θα οδηγήσει σε ταχύτατη ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, αγροτικής και  βιομηχανικής, η οποία θα διοχετεύεται προς την εσωτερική αγορά, αντί να  εισάγουμε και να καταναλώνουμε ξένα προϊόντα. Αυτό θα ρίξει κατακόρυφα  την ανεργία και θα ανορθώσει την οικονομία της χώρας."


Θέλω να παρατηρήσω ότι αν γινουν τα 7,8,9,10, αν δηλαδή ο Ελληνικός λαός αρχίσει να εκτυπώνει δικά του χρήματα, τότε δέν θα χρειαστεί να δανειστούμε απο κανέναν, άρα δέν χρειάζεται τα γίνουν όσα αναφέρονται στο 6. Ιδιαίτερη προσοχή όμως χρειάζεται στο 5, διότι ΚΑΙ οι χώρες αυτές έχουν άρχουσα τάξη, η οποία λειτουργεί υπερεθνικά, είναι με το μέρος των τραπεζιτών, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι χώρες που αναφέρονται να είναι εχθροί μας, και όχι φίλοι.


Οσον αφορά στο μέλλον, και πρός εξασφάλιση ότι δέν θα επαναληφθουν τα ίδια, σκέπτομαι  τα εξής:


Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις κάποιων ότι χρειαζόμαστε μια χούντα για να μπουν τα πράγματα σε τάξη. Μου αρέσει η δημοκρατία, και νομίζω ότι ακόμα και εάν αποκτούσε την εξουσία ένας πατριώτης Ελληνας, αργά η γρήγορα, κάποιος από τους συνεργάτες του ή τους διαδόχους του, μεθυσμένος απο την εξουσία, θα άρχιζε τα ίδια και χειρότερα.

Θεωρώ ότι το Δημοκρατικό πολίτευμα είναι το καλύτερο.

Οχι βέβαια όπως εφαρμόζεται σήμερα. Οπως και το γεγονός ότι η αποτυχία του εφαρμοσμένου σοσιαλισμού (κομμουνισμός) δεν σημαίνει ότι ο σοσιαλισμός είναι κακός, έτσι και η σημερινή κακώς εφαρμοσμένη δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η δημοκρατία είναι λάθος.

Ολοι μιλάνε για την αρχαία Ελληνική δημοκρατία σαν κάτι πολύ καλό, αλλά αν κάποιος διαβάσει τους αρχαίους συγγραφείς, θα διαπιστώσει ότι και αυτοί από τότε είχαν τα ίδια προβλήματα με εμάς, ότι και τότε υπήρχαν πλούσιοι που δωροδοκούσαν τους πολιτικούς, και τότε υπήρχαν δημαγωγοί, και τότε υπήρχαν προδότες.

Και κανείς δεν μιλάει για την αρχαία Ρωμαϊκή δημοκρατία, η οποία στην αρχή τουλάχιστον και για πάρα πολλά χρόνια λειτούργησε άψογα. Η μόνη της διαφορά είναι ότι υπήρχε ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα, αποτελούμενο από απλούς Ρωμαίους πολίτες οι οποίοι εναλλάσονταν στην θέση των Πληβείων ώστε να ελέγχεται η άσκηση της εξουσίας.

Σήμερα όμως, τόσο οι παραδοσιακά θεωρούμενες παραγωγικές τάξεις (αγρότες, εργάτες) όσο και αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη, είμαστε τόσο απασχολημένοι όλη την ημέρα με το να εργαζόμαστε, να τρέχουμε να βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τις τράπεζες, να τρέχουμε τα παιδιά μας από σχολεία σε φροντιστήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λ.π., που δεν έχουμε τον χρόνο και την ενέργεια να ελέγξουμε αυτούς που μας κυβερνάνε.

Στα βιβλία στρατηγικής, υπάρχει μία μέθοδος για την άσκηση ελέγχου όταν δεν υπάρχει ο χρόνος ή τα μέσα για επαρκή λεπτομερή έλεγχο. Η μέθοδος αυτή υπαγορεύει ότι η τιμωρία του παραβάτη πρέπει να είναι τόσο δυσανάλογη με την παράβαση, ώστε να είναι αποτρεπτική.

Την μέθοδο αυτή χρησιμοποιεί η εφορία με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο: Επειδή δέν έχει αρκετούς υπαλλήλους για να ελέγξει όλους τους φορολογούμενους, όταν τους συλλαμβάνει να φοροδιαφευγουν, η τιμωρία είναι τόσο αυστηρή, ώστε να αποτρέπει απο την παράβαση.

Ο λόγος για τον οποίο η φοροδιαφυγή έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, είναι η ατιμωρησια, η κατάργηση δηλαδή της παραπάνω στρατηγικής απο μέρους της εφορίας.

Και ερωτώ:

Αφού και εμείς οι πολίτες είμαστε όλη την ημέρα με σκυμμένο το κεφάλι στην δουλειά και τις υποχρεώσεις, και δεν έχουμε τον χρόνο να ελέγξουμε τους ασκούντες την εξουσία, δε θα έπρεπε να τιμωρούμε παραδειγματικά όσους πολιτικούς και αξιωματούχους λειτουργούν ενάντια στο συμφέρον μας;

Αντί αυτού, σήμερα έχουμε φτιάξει μία ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι όχι μόνο δέν τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά προστατεύονται από βουλευτική ασυλία (!), 5ετή παραγραφή (!), και εάν τους πιάσουμε να παρανομούν ή να λειτουργούν αντίθετα πρός το δημόσιο συμφέρον, όχι μόνο δεν τους τιμωρούμε, αλλά δεν τους αναγκάζουμε σε παραίτηση καν. Και φυσικά οι ίδιοι όχι μόνον δέν παραιτούνται, αλλά εμφανίζονται με θράσσος στην τηλεόραση, αφού η κλοπή του δημοσίου σήμερα θεωρείται "μαγκιά" και όχι ατιμία.

Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια στρατηγική αντίστοιχη με αυτήν της εφορίας, και να απαιτήσουμε με δημοψήφισμα ή κάποιον άλλον τρόπο (δέν τον ξέρω) τα εξής:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δέν μπορούν να την δικαιολογήσουν.
4. Εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον μας.
5. Αποδοχή του βίντεο ως αποδεικτικού στοιχείου όταν περιέχει στοιχεία απάτης.
6. Αποπομπή του προίσταμένου όποιου διωχθεί κατα τον παραπάνω τρόπο.
7. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
8. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
9 Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ειδικά το 6, νομίζω ότι θα βοηθήσει να ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε αυτήν την χώρα, καθώς ξεκινώντας απο τους βουλευτές, όλοι θα επιλέγουν έντιμους υφισταμένους, φοβούμενοι ότι αν οι υφιστάμενοί τους παρανομήσουν θα τιμωρηθούν και οι ίδιοι.

Οσον αφορά στο 9, ειλικρινά δέν μπορώ να καταλάβω την λογική να μήν τιμωρηθούν. Δηλαδή έπρεπε να τους συλλάβουμε επ' αυτοφόρω; 
 
Ο Αντίλογος στο επιχείρημα ότι αυτά δέν γίνονται, είναι ότι αν τα απαιτήσουμε θα γίνουν. Οχι βέβαια όπως πάνε να τα εφαρμόσουνε για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια...

Δέν ισχυρίζομαι ότι με αυτά τα μέτρα θα γίνει η Ελλάδα μας αγγελικά πλασμένη, ούτε ότι ως δια μαγείας όλα θα διορθωθούν.

Ισχυρίζομαι όμως ότι επιτέλους, η εξουσία δέν θα αφορά μόνο σε ικανοποίηση της ματαιοδοξίας κάθε ψυχανώμαλου αλλά θα συνεπάγεται και ευθύνες!  Είμαι σίγουρος ότι αν εφαρμόζονταν παρόμοια μέτρα, ούτε η Μπακογιάννη θα φερόταν όπως φέρεται σήμερα, ούτε ο Αλογοσκούφης, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανένα απο τα λαμόγια αυτά.

Και εάν επιτέλους ο υπουργός παιδείας λειτουργεί με βάση το κοινωνικό όφελος και όχι το όφελος των εργοδοτων του, ίσως κάποια μέρα μιά γενιά Ελλήνων θα μπορεί να ζήσει στην χώρα μας  μια γενιά Ελλήνων που θα θεωρούν αποκρουστική την ιδέα να βλάψουν τον διπλανό τους για να κερδίσουν οι ίδιοι, και τιμή το να φροντίζουν το κοινό συμφέρον και την ευημερία του λαού και των ανθρώπων όπως είπε και ο

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

"Γιατί  δεν εθεωρούσαν εμπορική επιχείρηση αλλ' υψηλό υπούργημα τη φροντίδα για  τη διοίκηση των κοινών πραγμάτων και δεν επρόσεχαν από την πρώτην ημέρα  της αναλήψεως της αρχής αν οι προκάτοχοί τους ελησμόνησαν κανένα  πλεόνασμα για να το οικειοποιηθούν αυτοί, αλλά πολύ περισσότερο  επρόσεχαν αν έδειξαν αδιαφορία για καμμίαν υπόθεση που λόγω της  επειγούσης φύσεώς της ήταν ανάγκη να τακτοποιηθή. Και για να μιλήσω με  συντομία, εκείνοι είχαν τη γνώμη ότι πρέπει ο λαός ως τύραννος να  διορίζη τους άρχοντας και να τιμωρή εκείνους που παρανομούν και να  παίρνη αποφάσεις για τα ζητήματα που αμφισβητούνται, εκείνοι δε που  είχαν χρόνο διαθέσιμο και αρκετή περιουσία, είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να  φροντίζουν, ως υπηρέται, για το συμφέρον των δημοσίων πραγμάτων και, αν  αποδειχθούν δίκαιοι, να επαινούνται και να αρκούνται σ' αυτή την τιμή,  αν πάλι διοικήσουν κακώς την πολιτεία, να μην ελπίζουν σε καμμιά  επιείκεια, αλλ' αντιθέτως να τιμωρούνται με την αυστηρότερη ποινή. Πώς  είναι λοιπόν δυνατόν να βρη κανείς στερεώτερα θεμελιωμένη ή δικαιότερη  δημοκρατία από εκείνην, η οποία αναθέτει στους πιο ικανούς πολίτας την  υπεύθυνη διαχείριση της εξουσίας, ενώ συγχρόνως επιβάλλει κυρίαρχο το  λαό σ' αυτούς τους ίδιους τους άρχοντες;"


Ολα αυτά όμως θα πρέπει να γινουν γρήγορα, γιατί τα παιδιά μας κινδυνεύουν να ξυπνήσουν μια μέρα σε μια χώρα για την οποια πολέμησαν οι πρόγονοί τους και η οποία δεν θα τους ανήκει...

Και αυτή η μέρα είναι κοντά... ΞΥΠΝΑ σε παρακαλώ, ΞΥΠΝΑ!

και βάλε κι εδώ μια υπογραφή. Online petition - ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου