Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ...

Ακούω εδώ και αρκετό καιρό φράσεις όπως:

- Εμ καλά, φταίμε κι εμείς. Ολοι μας κάναμε υπερβολές.
- Εμείς φταίμε που τους ψηφίσαμε. Εμείς τους βγάλαμε.
- Είμαστε κι εμείς ίδιοι με αυτούς. Αν δέν τους λαδώναμε δέν θα τα έπαιρναν.
- Εμείς παρανομούμε πολεοδομικά, άρα ο υπάλληλος που τα παίρνει δεν φταίει.

και άλλα τέτοια.

Οχι αγαπητοί. Διαφωνώ. Δεν έχει ο θύτης την ίδια ευθύνη με το θύμα.

Σε κάθε περίπτωση απάτης, φταίει πάντα και το θύμα, διότι είτε από ευκολοπιστία, είτε από απληστία, από προχειρότητα, επιπολαιότητα ή οτιδήποτε άλλο, επέτρεψε στον θύτη να τον εξαπατήσει.

Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι ο θύτης είναι αθώος, και ότι φταίει το θύμα.

Πολύ δε περισσότερο, όταν το θύμα αναγκάζεται να παίξει παιχνίδι του οποίου οι κανόνες είναι εξ ορισμού ενανατίον του:
- Η παιδεία μας έχει υποβαθμιστεί σε εγκεφαλικό βιασμό απο την 1η δημοτικού, και αντί για τον πρωταρχικό της σκοπό που είναι η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, παράγει αδίστακτα τέρατα διψασμένα για δόξα, χρήμα και δύναμη. (Σαν τα μούτρα τους δηλαδή).

- Πάντα μας σερβίρουν δύο κόμματα για να επιλέξουμε το μη χείρον.
- Τα κόμματα υποστηρίζονται οικονομικά από το κράτος αναλόγως της δύναμής τους, πράγμα που σημαίνει ότι ένα νεοσύστατο κόμμα δέν θα έχει τους ίδιους πόρους (χρήματα, διαφημιστικό χώρο, τηλεοπτικό χρόνο κ.λ.π.) με κάποιο από τα παραδοσιακά κόμματα.
- Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες που προωθούν τα συμφέροντά τους (πράγμα που αποκλείεται να συμβεί με ένα κόμμα που δεν θα δεχθεί πελατειακή σχέση), άρα η ψαλίδα μεγαλώνει.
- Στις υπηρεσίες και τα αξιώματα προωθούνται οι υμέτεροι και όχι οι άξιοι.
- Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πιστοί αρωγοί των κομμάτων και πολιτικών προσώπων.
- Οι διαφημιστές λειτουργούν ανεξέλεγκτα, και εκπέμπουν διαφημίσεις και στην ζώνη των παιδιών, για να τα γαλουχήσουν απο μικρά.
- Τα ΜΜΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο και με λύσσα να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, με την "υπερθέρμανση του πλανήτη", ¨τον ηφαιστειακό χειμώνα", "το ημερολόγιο των Μάγιας", "την έλλειψη νερού" και όλες αυτές τις ανοησίες.
- Οι παπάδες εγκατέλειψαν το "ποίμνιο" και ασχολούνται με τα περιουσιακά τους.
- Τα ΜΜΕ ελέγχουν τις ειδήσεις με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην καταλαβαίνουμε το τι γίνεται.
- Η "δημοκρατία" μας επιτρέπει σε κάθε ανόητο να βγαίνει στα παράθυρα, να μιλάει για θέματα για τα οποία γνωρίζει ελάχιστα, και να διαμορφώνει την κοινή γνώμη.
- Ο μέσος άνθρωπος που σκοτώνεται όλη μέρα στην δουλειά, και μετά την δουλειά τρέχει σαν τον Βέγγο να πάρει τα παιδιά του, και να κάνει τις υπόλοιπες δουλειές του, δέν έχει τον χρόνο ούτε την πνευματική διαύγεια να σκεφτεί.
- Η δυτική κουλτούρα έχει καταφέρει να εξισώσει σε συνώνυμα την θετική σκέψη με την συνομωσιολογία, και τον πολιτικό λόγο με την γραφικότητα.

Εχετε δημιουργήσει λοιπόν μετά από τόσα χρόνια και αξιοποιώντας στο έπακρο know how προερχόμενο από το εξωτερικό, ένα σύστημα τέτοιο που μας αναγκάζει να τρέχουμε από το πρωϊ ως το βράδυ, να αποθούμαστε απο τα κοινά, για να κάνετε την δουλειά σας χωρίς να σας ενοχλούμε. Παραμένετε δε στο απυρόβλητο όταν παρανομείτε, αφού καλύπτεστε από ασυλία, παραγραφή και τα συναφή.

Κύριοι,

Εχω παρατηρήσει με ενδιαφέρον ένα φαινόμενο στην ουρά για καφέ των ΣΕΑ κορινού:
Όλοι όσοι περιμένουν, προσπαθούν να εξυπηρετηθούν πρώτοι (προφανώς θεωρούν εαυτούς άξιους ταχύτερης εξυπηρέτησης), μέχρι να εμφανιστεί λεωφορείο με Εγγλέζους (οι οποίοι ως γνωστόν ξέρουν να περιμένουν στην ουρά), οπότε σταματούν τα επεισόδια, και όλοι (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων) περιμένουν υπομονετικά και συμπεριφέρονται με ευγένεια και αλτρουισμό. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί ο νόμος του καλού παραδείγματος.

Εσείς λοιπόν που κυβερνάτε, που κατέχετε τα μέσα, που επηρεάζετε και διαμορφώνετε την κοινή γνώμη, εσείς που ενώ θα έπρεπε να είστε υπόδειγμα πολίτη, μας οδηγείτε στην παρανομία και την παρατυπία, αφού πρώτοι εσείς παρανομείτε, εσείς προωθείτε τον χαρακτηρισμό της υποταγής στους νόμους ως μ@λακία και της παραβατικότητας ως "μαγκιά". (βλ. Βουλγαράκης) Εσείς δείχνετε τον δρόμο, και τα πρόβατα που φτιάξατε και συντηρείτε ακολουθούν.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΑΙΩ

Θέλω να αλλάξουν όλα αυτά. Θέλω να δω (ή και να δημιουργήσω αν πρέπει να το κάνω εγώ - για να σας προλάβω) ένα κόμμα που δεν θα εξυπηρετεί πελατειακές σχέσεις, που δέν θα καθοδηγείται από την λέσχη μπίλτερμπεργκ ή αλλού, που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Οταν αυτό γίνει να είστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα συμπεριφέρονται υποδειγματικά.

Δεν μπορώ όμως, γιατί δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι, και δεν διαθέτω τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ που δημιουργήσατε ΔΕΝ επιτρέπει την δημιουργία νέων κομμάτων ή την είσοδο "ξένων σωμάτων" στο σύστημα, και κάποιος "εξωγενής", μπορεί να συμμετέχει μόνο μέσα από τα υφιστάμενα κόμματα (που απωθούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο). Πρέπει λοιπόν να γραφτώ σε ένα από τα σημερινά κόμματα, και να προσπαθήσω να συμμετέχω στην εξουσία μέσα από εκεί αν θέλω να αλλάξει κάτι. Μέχρι να φτάσω όμως να επηρεάζω, θα έχω φιλήσει τόσες κατουρημένες ποδιές, που θα έχω ξεχάσει τον αρχικό σκοπό.

Για ποια δημοκρατία μιλάτε;

Εγώ λοιπόν φταίω που σας ψήφισα, (αν και δεν έχω άλλη επιλογή), φταίω που σας επέτρεψα να με προβατοποιήσετε, αλλά φταίω μέχρι εκεί.

Για να μην τρελαθούμε:
- Δεν πήρα μίζες για αγορά μιράζ.
- Δεν προσέλαβα υμέτερους στην Βουλή η οποιαδήποτε άλλη θέση του δημοσίου.
- Δεν πήρα χρήματα απο την siemens.
- Δεν υπέγραψα έγκριση κονδυλίων για πολιτιστικά κέντρα.
- Δεν ανελαβα δημόσια έργα.
- Δεν πήρα δεσμεύσεις εξαργύρωσης από μασόνους.
- Δεν αποφάσισα ποιος θα είναι ο επόμενος διοικητής οποιασδήποτε ΔΕΚΟ.
- Πηγαίνω τα παιδιά μου σε δημόσιο σχολείο (αν και προσωπικά μπορώ οικονομικά να τα πάω σε ιδιωτικό), σε αντίθεση με την υπουργό παιδείας μας που δεν τρώει το φαγητό που φτιάχνει.

Για ΟΛΑ αυτά, ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου