Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Αφού λοιπόν έκανα τους μπιστρομαθηματικούς υπολογισμούς μου στο προ-προηγούμενο άρθρο, και έβγαλα τα συμπεράσματά μου, προσπαθώ να σκεφτώ τι στο διάβολο μπορεί να γίνει.

Νιώθω όλο και περισσότερο ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για την αλλαγή, αρκεί να προτείνει κάποιος κάτι χειροπιαστό. Για το τώρα και για το μετά.

Εδώ και μερικές μέρες με περιτριγυρίζει μια σκέψη. Θα την παραθέσω εδώ, διακινδυνεύοντας να φανώ φαιδρός, γιατί μπορεί να ακουστεί γελοία ή ουτοπική, ή ανεφάρμοστη. Στο κάτω κάτω η θεμελιώδης χρήση του μπλόγκ είναι ημερολόγιο. Ας πούμε ότι απλώς έγραψα κάποιες μ@λ@κίες στο ημερολόγιό μου.

Αισθάνομαι λοιπόν ότι υπάρχει πολύς κόσμος, ο οποίος έχει αφυπνιστεί, και ακόμα περισσότερος που είναι έτοιμος να ακούσει και έχει καταλάβει ότι πρέπει να αναλάβει δράση. Νομίζω ότι σαν Ελληνες έχουμε καταλάβει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα υπάρχοντα κόμματα δεν θέλουν και δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι τόσο θεμελιωδώς ώστε να γλιτώσουμε από την μοίρα που μας επιφυλάσουν οι μεγάλοι αυτού του κόσμου.

Γίνονται κάποιες κινήσεις...
για την δημιουργία νέων κομμάτων, όπως π.χ.
http://www.dimokratikoi.gr/d4/theseis/theseis-synoptika
αλλά μου φαίνονται πολύ χλιαροί για να αλλάξουν την σημερινή κατάσταση η οποία θεωρώ ότι έχει φέρει την Ελλάδα στην εντατική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο πολιτικό κόμμα, σε ένα νέο πολιτικό σύστημα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Το πρόβλημα είναι, ότι ακόμα και εάν με ένα μαγικό τρόπο (έχω έναν, θα τον εξηγήσω παρακάτω) ιδρύαμε εμείς οι ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι ένα νέο κόμμα, σύμφωνα με την προφητεία της φάρμας των ζώων του Οργουελ, οι ιδρυτές αυτού του νέου κόμματος θα γίνουν τα επόμενα γουρούνια που θα εκμεταλεύονται τα ζώα της φάρμας (εμάς τους υπόλοιπους), όπως έγινε και με την γενιά του πολυτεχνείου, όπου τα τότε ζώα (δαμανάκη, λαλιώτης, βενιζέλος κ.λ.π. που ισχυρίζονται ότι ήταν στο πολυτεχνείο) μετεξελίχθηκαν σε γουρούνια, και συνέχισαν την καταδυνάστευση του λαού, αλλά με πιό μοντέρνο πλέον τρόπο.

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ

Πώς λοιπόν μπορούμε να αποφύγουμε μια νέα γενιά γουρουνιών;

Μπορώ να κάνω κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα πλαίσιο, έτσι ώστε αυτοί που θα αποκτήσουν αξιώματα σε αυτό το κόμμα αν ποτέ γίνει κυβέρνηση, να εργάζονται με γνώμονα το καλό της χώρας μας, και να μήν εξυπηρετούν συμφέροντα.

Θα πρέπει να ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ για την χώρα μας, και όχι να θρέψουν την ματαιοδοξία τους ή να γεμίσουν τις τσέπες τους.

Να κάνουν θυσίες στην προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική τους ζωή, με αντάλλαγμα το πέρασμά τους στην Ιστορία.

Θα τους απαγορευτεί να συμμετέχουν σε κλειστά κλάμπ, λέσχες μπίλντερμπεργκ και τα συναφή, με νόμο χωρίς παραθυράκια ο οποίος θα εφαρμόζεται αμέσως, και θα προβλέπει ότι αν αποδειχθεί με στοιχεία η συμμετοχή, ο Ελληνικός λαός θα δημεύσει την περιουσία τους και θα τους εξορίζει.

Ο ίδιος νόμος θα προβλέπει ότι αν αποδεδειγμένα (με βίντεο, σημαδεμένα χρήματα, περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν) κάποιος αξιωματούχος έκλεψε χρήματα ή πήρε μίζα, θα δημεύεται ΑΜΕΣΑ η περιουσία του και θα εξορίζεται ο ίδιος και η οικογένειά του.

Θα προβλέπει ταυτόχρονα την ίδια ποινή για τον άμεσο προϊστάμενο του αξιωματούχου που θα παρανομήσει. Με τον τρόπο αυτόν οι αξιωματούχοι (ξεκινώντας απο τους κυβερνώντες) θα φέρουν ευθύνη ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ τους, ώστε να προσέχουν ποιους επιλέγουν ως υφιστάμενους. Έτσι, αν ποτέ τους επιβληθεί να προσλάβουν κάποιον με κομματικά ή άλλα κριτήρια, θα παραιτηθούν (για να γλιτώσουν την εξορία) ή θα αρνηθούν, και θα έχουν άλλοθι έναντι αυτού που τους το επιβάλει.

Η τιμωρία για ανώτατους δικαστικούς για τα ίδια παραπτώματα θα είναι ΘΑΝΑΤΟΣ.

Σκληρό;

Δέν νομίζω ότι είναι σκληρότερο από αυτό που μας έκαναν τα τρία σόγια που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Η ανθρωπότητα αριθμεί 6 δις ανθρώπους περίπου, εκ των οποίων το 1/4 λιμοκτονεί και πεθαίνει κάθε μέρα. Κάθε μέρα επίσης πεθαίνουν άνθρωποι μαχαιρωμένοι για να τους πάρουν τα όργανα κ.λ.π. σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Δέν βρίσκω και τόσο φρικτό να πεθάνει ένας ανώτατος δικαστικός που πρόδωσε την χώρα του.

Ουτοπικό;

Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα δεν έχει ήρωες. Έχει. Απλώς σήμερα δεν μπορούν να φανούν. προσωπικά, έχω συναντήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έναν δημόσιο υπάλληλο σε ΚΑΘΕ δημόσια υπηρεσία ο οποίος να διαθέτει ήθος και να είναι εργατικός. Είναι ο τύπος χάριν του οποίου λειτουργεί η δημόσια υπηρεσία. Οπως λειτουργεί. Τί να σου κάνει κι αυτός, ένας είναι. Σήμερα όμως είναι ο ¨μαλάκας¨ της υπόθεσης και χλευάζεται από τα υπόλοιπα κοπρόσκυλα που παρασιτοζωούν εις βάρος μας. Είμαι σίγουρος ότι μετά τα όσα πέρασε, θα δεχθεί να διοικήσει την υπηρεσία του. Το γεγονός ότι κατάφερε και δεν αλλοιώθηκε μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, μου λέει πολλά για τον χαρακτήρα του, και είναι πιο ήρωας από όλους εμάς που απλώς μιλάμε και αναπαράγουμε ειδήσεις και ψεύτικη επανάσταση.

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

- Αρχηγός και αξιωματούχοι θα γίνουν ΜΟΝΟΝ όσοι δεχθούν τις παραπάνω ευθύνες και τις συνέπειές τους. Μπορεί να γίνει όποιος από εμάς θέλει. Υπάρχει τουλάχιστον ένας, εγώ, άρα δεν τίθεται θέμα να μην θέλει κανένας. Δεν έχω καούρα να είμαι αρχηγός, να ψηφίσουμε αρχηγό με ανοικτή διαδικασία.

- Δεν θα γίνουν όλοι αξιωματούχοι. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις δημόσιες υπηρεσίες με ανθρώπους εκτός συστήματος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να γίνουν προϊστάμενοι οι σωστοί άνθρωποι, και αυτοί να πάνε μπροστά. Αυτοί οι ίδιοι, αν πράγματι έχουν ήθος, θα φροντίσουν οι υφιστάμενοί τους να είναι ηθικοί, που θα φροντίσουν οι υφιστάμενοί τους να είναι ηθικοί και πάει λέγοντας. Αν δεν έχουν ήθος, θα δημευτεί η περιουσία τους και θα εξοριστούν. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

- Το κόμμα αυτό φροντίζει τους πολίτες αυτής της χώρας, και μόνον αυτούς.

- Δεν έχει χρωματισμό αριστερό, δεξιό, πράσινο, κόκκινο αλλά ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟΜΠΛΕ.
και δεν μιλάω για το μπλε της νέας δημοκρατίας. Μιλάω για το μπλε της Ελλάδας.

- Το κόμμα θα έχει χαρακτήρα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Όχι βεβαίως όπως εννοείται σήμερα η δημοκρατία, αλλά τροποποιημένη όπως παραπάνω. Δεν θα είναι ούτε δεξιό ελληνάράδικο, ούτε αναρχικό.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

- Σωστή συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον άνθρωπο είναι αυτή που ορίζεται στην παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Την έχω στο μπλογκ δεξιά και σχετικά πάνω.

- Άμεση έξοδος από το ΔΝΤ.

- Άμεση έξοδος από το ευρώ.

- Άρνηση πληρωμής του σημερινού εξωτερικού χρέους.

- Μήνυση κατά της Goldman sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην απάτη αυτή.

- Κατάργηση της υπάρχουσας Κεντρικής Τράπεζας και δημιουργίας 100% δημόσιας εθνικής τράπεζας.

- Έκδοση νομίσματος (δραχμή) κατ' ευθείαν από την τράπεζα, χωρίς δάνειο και χωρίς να χρωστάμε σε κανέναν.

- Ελεγχος του πληθωρισμού με έκδοση νέων νομισμάτων σε ποσοστό όσο και οι γεννήσεις / θάνατοι, άρα σταθερή ποσότητα χρήματος, άρα σταθερός πληθωρισμός.

- Παύση όλων των εισαγωγών προϊόντων μέχρι να γίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ο μόνος τρόπος για να μην φεύγουν δραχμές έξω. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο κόσμος. Το πρόβλημα όπως έχω μαλλιάσει να λέω στο μπλόγκ δέν είναι Ελληνικό. Το σχέδιο είναι διεθνές. Απλώς είμαστε ο πρώτος στόχος στην Ευρώπη.

- 100% Δημόσια παιδεία.

- 100% Δημόσια υγεία.

- Ένταξη μαθημάτων συναισθηματικής νοημοσύνης στα δημοτικά σχολεία. Και μάθημα κοινωνικής παιδείας ώστε η επόμενη γενιά Ελλήνων να μάθει να συνεργάζεται για την επίτευξη του μεγάλου, και όχι απλώς να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να είναι εγωιστικά γουρούνια που κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους και να τους τρίβουμε τα μυαλά στον μπερντέ για να γίνουν άνεργοι επιστήμονες.

- Ετήσια αξιολόγηση των δασκάλων τόσο από τους γονείς, όσο και από τα παιδιά. Τα παιδιά βλέπουν πιο καθαρά απο τους μεγάλους, και ξέρουν ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτά και ποιος όχι. Δεν θα αξιολογούνται από τους συναδέλφους τους. Όποιος δάσκαλος επί τρία χρόνια έχοντας αναλάβει διαφορετικές τάξεις είναι ανεπιθύμητος από όλους, θα πηγαίνει σπίτι του.

- Δημόσιο νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες. Δημόσιοι δρόμοι. Δημόσια διόδια. Δημόσια λιμάνια, δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

- Η παραγωγικότητα θα προέρχεται από την επιθυμία όλων μας να δοξαστεί ο Ελληνισμός, και όχι από το τυφλό κυνήγι του κέρδους.

- Δεν επιτρέπεται να λείπουν από κανέναν τα είδη πρώτης ανάγκης.



ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΜΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

- Να πολεμήσει για την πλήρη άρση της βουλευτικής ασυλία, και τα προνόμια.

- Να προωθήσει τις πιο ανώδυνες από τις υπόλοιπες προτάσεις, δηλαδή:

- Να πολεμάει για την σωστή συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον άνθρωπο, όπως αυτή ορίζεται στην παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Την έχω στο μπλογκ δεξιά και σχετικά πάνω.

- Άμεση έξοδος από το ΔΝΤ.

- Άρνηση πληρωμής του σημερινού εξωτερικού χρέους.

- Μήνυση κατά της Goldman sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην απάτη αυτή.

- Ένταξη μαθημάτων συναισθηματικής νοημοσύνης στα δημοτικά σχολεία. Και μάθημα κοινωνικής παιδείας ώστε η επόμενη γενιά Ελλήνων να μάθει να συνεργάζεται για την επίτευξη του μεγάλου, και όχι απλώς να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να είναι εγωιστικά γουρούνια που κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους και να τους τρίβουμε τα μυαλά στον μπερντέ για να γίνουν άνεργοι επιστήμονες.

- Ετήσια αξιολόγηση των δασκάλων τόσο από τους γονείς, όσο και από τα παιδιά. Τα παιδιά βλέπουν πιο καθαρά απο τους μεγάλους, και ξέρουν ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτά και ποιος όχι. Δεν θα αξιολογούνται από τους συναδέλφους τους. Όποιος δάσκαλος επί τρία χρόνια έχοντας αναλάβει διαφορετικές τάξεις είναι ανεπιθύμητος από όλους, θα πηγαίνει σπίτι του.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

- Ο συντονισμός διαδηλώσεων με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. Τα αιτήματα αυτά θα υπογράφονται σε σύστημα όπως το go-petition, και όταν μαζεύονται αρκετές υπογραφές, να κατεβαίνουμε στον δρόμο.

Να μην επιστρέψουμε σπίτι μας, π.χ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ. Να μην επιστρέψουμε σπίτι μας, π.χ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ (Τον θυμάστε;).

Εννοώ σοβαρή διαδήλωση. Μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημα μας, να κοιμόμαστε στον δρόμο.

- Οι διαδηλώσεις θα είναι ήρεμες χωρίς φασαρίες. Θα κρατάμε όλοι απο ένα χαρτί εκτυπωμένο στον εκτυπωτή με το αίτημα μας, θα περιμένουμε να μας προσέξουν τα ΜΜΕ και θα στηνόμαστε στον δρόμο όρθιοι χωρίς να φωνάζουμε και να σπάμε, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ. Ala Γκάντι. (ο ινδός). Πολιτική Ανυπακοή. Ηρεμοι, αλλά ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να πάμε σπίτι μας.

Θυμάμαι όταν μας κατέβασε πρίν καμιά δεκαριά χρόνια ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον δρόμο για το όνομα των σκοπίων. Κατέβηκαν τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι. χωρίς φασαρίες. Αν μαζευτούν 1.000.000 άνθρωποι, δεν μπορεί να μας νικήσει ούτε η αστυνομία, ούτε ο στρατός, ούτε κανένας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το ίκα και οι τράπεζες έχουν καταφέρει να φτιάξουν συστήματα, όπου δίνουν login και password σε ανθρώπους οι οποίοι μέσω των συστημάτων διαχειρίζονται σοβαρά θέματα όπως η περιουσία τους ή οι δηλώσεις ικα και φπα.

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί δέν μπορεί να γίνει το ίδιο με τις σοβαρές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε σαν λαός.

Εδώ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί αν το σύστημα είναι κλειστό και απλώς κάποιος ανακοινώνει τα αποτελέσματα, θα μπορεί να ανακοινώνει ότι αποτελέσματα θέλει.
Αν σας προτείνει ο Γιωργάκης ψηφιακή δημοκρατία, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Αν όμως οι ψηφοφορίες είναι ανοικτές και δημοσιεύονται στο site με μορφή excel, θα μπορούμε όλοι να ελέγξουμε ότι πράγματι η δική μας ψήφος είναι μετρημένη σωστά, και άρα δεν θα μπορεί το σύστημα να κλέψει. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να είναι η ψήφος μυστική. Στο κάτω κάτω είμαστε άνθρωποι και έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε.

Σε όλες τις ψηφοφορίες θα υπάρχει επιλογή "Δεν έχω άποψη - δεν είμαι ειδικός" και η ψηφοφορία για σοβαρά θέματα θα είναι υποχρεωτική. Όποιος δεν ψηφίσει τρεις φορές, δεν ενδιαφέρεται, συνεπώς θα χάνει το δικαίωμα ψήφου για τρία χρόνια.

ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

- Θα βάλουν όλα τα μέλη από όσα χρήματα μπορούνε σε έναν λογαριασμό, για να μπορεί το κόμμα να πληρώσει στην αρχή τηλεοπτικό χρόνο, αλλιώς τα κανάλια δεν θα δώσουν βήμα για να εξαγγείλει τις αρχές του.

- Απαγορεύεται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και τα λοιπά να δίνουν χρήματα σε πρόσωπα. Μόνο στον λογαριασμό του κόμματος. Θα υπάρχει username και password (γνωστά σε όλους) που θα το γνωρίζουν όλοι, ώστε να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να βλέπει (όχι να μεταφέρει) τον λογαριασμό, και τις κινήσεις του, όπως γίνεται σήμερα με τους ατομικούς λογαριασμούς.

- Εάν κάποιος αλλοιώσει το σύστημα, η τιμωρία θα είναι ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

- Να αλλοιωθεί το κόμμα και να εισέλθουν εξωγενείς εγκάθετοι από άλλα κόμματα πριν το ΑΚΥΡΟΝ πάρει την εξουσία, οπότε δεν θα ισχύουν ακόμα τα περί ευθύνης. Δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να γίνει.

- Να μπλοκάρουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς όταν μας πάρουνε χαμπάρι. Δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να γίνει.

- Να πάρει τα λεφτά ο αρχηγός και να φύγει. Δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να γίνει.

- Όταν μας πάρουνε χαμπάρι, τον Αρχηγό μάλλον θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν. Σοβαρολογώ. Άρα θα πρέπει να τον φυλάμε νύχτα - μέρα. Αν τον σκοτώσουν, δεν πειράζει. Θα γραφτεί το όνομά του στην ιστορία, και θα είναι ένας από τους λίγους που δεν πέθανε σκυφτός μικρός ανθρωπάκος. Ο θάνατος για τις ιδέες αυτές θα είναι η μεγαλύτερη τιμή. Θα μπει αρχηγός ο επόμενος.

- Εμφύλιος πόλεμος με τους νοικοκύρηδες που φοβούνται μην χάσουν το δεύτερο - τρίτο τέταρτο σπιτάκι, αυτοκινητάκι, κοτεράκι. Δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να γίνει.

- Προβοκάτσια. Δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να γίνει.

- Να μας την πέσουν στρατιωτικά οι άλλες χώρες. Αν δει ο κόσμος όλος τους Ελληνες να κάνουν τέτοια πράγματα, νομίζω ότι θα ξυπνήσουν και αυτοί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

- ΑΚΥΡΟΝ

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Για να δημιουργηθεί ένα κόμμα, χρειάζονται βάσει του συντάγματος 70 υπογραφές για την διακήρυξη, και 300 για την ίδρυση του. Το νούμερο είναι απελπιστικά μικρό, και πρόβλημα υπάρχει ΜΟΝΟ όσον αφορά στα οικονομικά του. Οι τριακόσιοι πρέπει να βάλουν αρκετά χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα.

Ενώ αν π.χ. γραφτούν 10.000 άτομα, και από 10 ευρώ να βάλουμε μέσο όρο - όποιος έχει, αμέσως μαζεύονται 100.000 ευρώ, που φτάνουν και περισσεύουν για τα πρώτα έξοδα.

Οι υπογραφές μπορούν να μαζευτούν σε ένα σύστημα όπως το go-petition που γίνονται τα on-line ψηφίσματα. Εάν μαζευτούν αρκετές υπογραφές, τα άλλα είναι εύκολα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άνθρωποι που θα συμφωνήσουν να είναι ελάχιστοι (ή κανένας), υπάρχει όμως και η πιθανότητα να είμαστε πάρα πολλοί.

Πριν την λήψη των υπογραφών, θα αναρτηθεί η διακήρυξη του κόμματος, ώστε να γίνουν σχόλια και προτάσεις τα οποία θα τεθούν σε δημοψήφισμα.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

Δεν ισχυρίζομαι ότι έλυσα όλα τα προβλήματα, ή ότι δεν έχω κάνει λάθη σε κάποιους από τους παραπάνω συλλογισμούς. Δεν μπορώ άλλωστε, και δεν πρέπει να τα λύσω μόνος μου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε όμως ένα blog με πολλούς συγγραφείς, με ανοικτά σχόλια, για να γίνουν προτάσεις.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι ουτοπική ονείρωξη. Μερικές φορές νομίζω ότι πράγματι οι ιδέες που μου έρχονται είναι ελαφρώς παρανοϊκές.

Ο ορισμός της ψυχασθένειας όμως έχει να κάνει με το άτομο σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Μία άποψη που σήμερα θεωρείται παρανοϊκή γιατί την έχει ένας, δεν είναι παρανοϊκή αν την υιοθετήσει πολύς κόσμος.


Αν εσείς με θεωρείτε ψυχικά άρρωστο, τότε είμαι. Θα κλείσω τον Θαλαμοφύλακα, και θα πάω να δω τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου