Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΤΡΙΣΕ: "ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

* Ο Τρισέ ετοιμάζει το Πλανητικό Υπουργικό Συμβούλιο
* Η επιβολή της παγκόσμιας ελίτ μέσω των τραπεζών

Σε λόγο που απηύθυνε στο κλαμπ των ‘ελιτ’, το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council On Foreign Relations ή C.F.R.) στη Νέα Υόρκη… στις 6 Μαϊου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ έκανε λόγο για την ανάγκη επιβολής μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία ηγετικό ρόλο θα έχει η ομάδα των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) καθώς και η πολύ διεφθαρμένη Τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ – Bank of International Settlements) που θα ταχθεί στην υπηρεσία της “θωράκισης της παγκόσμιας οικονομίας”.
Στην προσφώνησή του που είχε τον τίτλο “Παγκόσμια Διακυβέρνηση σήμερα” (“Global Governance Today”) ο Τρισέ δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη η ‘ελίτ’ να οργανώσει “μια σειρά από κανόνες, θεσμούς, ανεπίσημες συσπειρώσεις και μηχανισμούς συνεργασίας τους οποίους αποκαλούμε “παγκόσμια διακυβέρνηση”. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τρισέ… έκανε χρήση του όρου “παγκόσμια διακυβέρνηση” περισσότερες από δώδεκα φορές, περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους “η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι άκρως ουσιώδης” προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα οικονομική κρίση.

Το πρώτο μέρος της ομιλίας του Τρισέ είχε τον τίτλο “Γιατί χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση” και από το δεύτερο μέρος και μετά δεν έπαψε να επικαλείται την οικονομική ύφεση ως δικαιολογία για την ενίσχυση μυστικών, μη δημοκρατικών και διεφθαρμένων οργανώσεων που να έχουν την απαραίτητη ισχύ για να κυβερνήσουν τον κόσμο.Το πλήρες κείμενο της ομιλίας δημοσίευσε η ιστοσελίδα της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς (ΤΔΔ), ενός διεθνούς οργανισμού τραπεζών που έχει αρχίσει εκστρατεία υπέρ ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα αντικαταστήσει αυτά των μεμονωμένων εθνών-κρατών.
Προς υποδούλωση του πλανήτη στους παγκόσμιους τραπεζίτες
Στην ομιλία του ο Τρισέ επαινεί την ΤΔΔ λέγοντας ότι έχει ήδη βρεθεί “μπροστά από τις περιστάσεις” στα πλαίσια αντιμετώπισης της οικονομικής χρήσης.
Η Συνέλευση για την Παγκόσμια Οικονομία (ΣΠΟ – Global Economy Meeting), η οποία συγκαλείται τακτικά στο κεντρικό κτήριο της ΤΔΔ στη Βασιλεία της Ελβετίας, κατονομάζει τον Τρισέ ως τον επόπτη των οργανισμών για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η ομάδα αυτή εργασίας, σύμφωνα με τον Τρισέ, “έχει γίνει η σημαντικότερη ομάδα εργασίας για την παγκόσμια διακυβέρνηση ανάμεσα στις κεντρικές τράπεζες”.
Η ΣΠΟ είναι μια επιτροπή για τη χάραξη πολιτικών και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς.
Η ΤΔΔ είναι “υποπροϊόν” του οικονομικού συστήματος Bretton-Woods (που δημιούργησε μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα), και συνδέεται στενά με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ελέγχεται κεντρικά από μια ελίτ που αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.



Απο το Ας μιλήσουμε επιτέλους!



κάνουν και συνέδρια στα οποία μιλάνε ανοιχτά!

Και για να μήν ξεχνάμε ποιός είναι ο τύπος αυτός και ποιούς εκπροσωπεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου