Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Άρση ασυλίας για δύο βουλευτές

Στην άρση της ασυλίας δύο βουλευτών προχώρησε την Τετάρτη (19/5) η ολομέλεια της Βουλής, με τον πρόεδρο Φίλιππο Πετσάλνικο να προαναγγέλλει αλλαγές στους κανονισμούς του Σώματος.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Καραγκούνης της Νέας Δημοκρατίας έχασαν την ασυλία τους, αφού πρώτα το είχαν ζητήσει οι ίδιοι προκειμένου να διαλευκανθούν οι υποθέσεις στις οποίες είχαν εμπλακεί .

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ρομπόπουλου ψήφισαν 173, κατά ψήφισαν 48 και έξι δήλωσαν «παρών». Η ποινική δίωξη εναντίον του αφορούσε ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας της εταιρίας του κατά την προεκλογική περίοδο, σε σημείο που απαγορευόταν.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καραγκούνη, που κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου, ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν «παρών».

Και δύο που “τη γλύτωσαν”

Άλλες δύο περιπτώσεις βουλευτών όπου δεν πραγματοποιήθηκε τελικά άρση ασυλίας, εξέτασε παράλληλα η Ολομέλεια.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκου, το αδίκημα του οποίου αφορούσε απειλή και εξύβριση, ψήφισαν 217 βουλευτές, πέντε ψήφισαν κατά και πέντε δήλωσαν «παρών».

Κατά, με 215 ψήφους, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για δύο υποθέσεις, που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη. Πέντε ψήφισαν υπέρ και επτά δήλωσαν «παρών».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε την αλλαγή του κανονισμού για το θέμα της άρσης, σύμφωνα με την οποία, θα διερευνάται αν η δίωξη του βουλευτή συνδέεται με την πολιτική του δράση και σε αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Απο το www.cosmo.gr

ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΨΗΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ, ΤΗΝ ΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΠΑ. ΘΑ "ΜΑΛΩΣΕΤΕ" ΤΟΝ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΚΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΕΓΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΙΑ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου