Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΟ BANK RUN ΚΑΙ ΤΙΣ 01/06

Η ιδέα του bank run, που προτάθηκε από πολλά μπλόγκς, είναι μια ιδέα, αλλά κανένα μπλόγκ δέν μίλησε για νούμερα.

Αν μαζευτούμε π.χ. 2.000 bloggers και βγάλουμε απο π.χ. 10.000 ευρώ, δηλαδή 20.000.000 ευρώ, δέν θα ιδρώσουν οι τράπεζες. Θυμηθείτε ότι η προηγούμενη δοσίλογη κυβέρνησή μας, έδωσε στις τράπεζες 28. δισ ευρώ, καταληστεύοντας τον Ελληνικό λαό, και αυτά τα χρήματα τους τα έδωσαν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.

Και μην φαντάζεστε ότι αν δέν έχουν οι τράπεζες τα χρήματα στο κατάστημα την στιγμή που τα ζητάτε θα φαλιρίσουν. Για να φαλιρίσουν θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ τα χρήματα ΚΑΘΟΛΟΥ. Αλλιώς θα σου πουν ότι έχουν τεχνικό πρόβλημα, και να ξαναπάς το μεσημέρι.

Για να δημιουργήσουμε bank run, το ποσό ανάληψης θα πρέπει να είναι της τάξης των δις, ώστε οι τράπεζες να μην το έχουν, και να μην μπορούν να το βρουν, και δέν είμαι σίγουρος ότι οι bloggers έχουν τόσα λεφτά.

Αν πιστεύουν όσοι προτείνουν το σχέδιο αυτό ότι τα χρήματα που θα ζητηθούν στις 01/06 θα είναι πολύ περισσότερα και έχουν στοιχεία στα χέρια τους, ότι π.χ. θα συμμετέχουν 100.000 bloggers και θα πάνε να βγάλουν από 10.000 o καθένας, δηλαδή θα γίνουν αναλήψεις της τάξης του 1 δις ευρώ, τότε είμαι μέσα, διαφορετικά δεν θα πετύχουν τίποτα. Σκεφθείτε ότι ήδη πάρα πολλοί "συμπατριώτες" μας κοιτώντας την πάρτη τους και τίποτα άλλο - ως συνήθως - έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω (μιλάμε για 1~2 δισ ευρώ), και καμία τράπεζα δεν έπαθε τίποτα.

Δεν είναι κακή ως σκέψη, νομίζω όμως ότι βιάζονται. Πρέπει να ξυπνήσει ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός για να μπορέσουμε να πλήξουμε τις τράπεζες με τον τρόπο αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου