Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ, Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ...

Στην 46η θέση η Ελλάδα σε παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας

Την 46η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ (ΙΜD) της Λωζάνης.
Η θέση της Ελλάδας στην έκθεση, η οποία κατατάσσει τις διάφορες χώρες του κόσμου ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους -βάσει διαφόρων δεικτών-, εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή κατάταξη, που η χώρα μας καταλάμβανε την 52η θέση.

Την πρώτη θέση στη λίστα των χωρών καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη, ενώ έπονται το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σουηδία. Οσον αφορά δε στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η Ισπανία κατατάσσεται στην 36η θέση, η Πορτογαλία στην 37η και η Ιταλία στην 40η.

Σύμφωνα επίσης με το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ της Λωζάνης, που δημοσίευσε πίνακα με τα χρονοδιαγράμματα σταθεροποίησης του χρέους διαφόρων χωρών, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2031 το όριο της ευρωζώνης, 60% χρέους/ΑΕΠ. Σε άλλες χώρες ωστόσο, σημειώνεται ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει περισσότερα έτη, όπως η Ιαπωνία (2084), Ιταλία (2060), Πορτογαλία (2037), Βέλγιο (2035), ΗΠΑ (2033), Ισλανδία (2032).

Από το ksipnistere.blogspot.com


Δηλαδή πώς γίνεται η 42η! χώρα σε ανταγωνιστικότητα σήμερα να ήταν πριν 10 ημέρες παγκοσμίως το οικονομικό μαύρο πρόβατο?

Και πώς γίνεται ενώ έχουμε τέτοια τρελή ανάπτυξη να κλείνουν κάθε μέρα επιχειρήσεις;

Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου