Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! (Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/05/2010

Την ευθύνη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ στην δημοσιονομική κρίση και στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα.




Ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαιώνει ότι η δύσκολη σημερινή συγκυρία είναι αποτέλεσμα ενός ανεξέλεγκτου κερδοσκοπικού παιχνιδιούν των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών και δεν αποκλείει η Ελλάδα να καταφύγει σε ένδικα μέσα. "Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επισημανε ότι ο ρόλος των τραπεζών βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αρχών, καθώς υπάρχουν κατηγορίες για αδιαφάνεια.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου που εγκρίθηκε για την Ελλάδα, ενώ προβλέπεται ότι ύστερα από τα 5,5 δισ. ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα λάβουμε επί πλέον 14,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου