Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑΣ...

Γράφει ο 29-26  

Εκτός των πολλών άλλων προτερημάτων που έχουμε ως λαός είμαστε και εκλογομανείς. Την ευθύνη για αυτή μας τη μανία την έχουν φυσικά τα δημοσιογραφικά κέντρα και τα κόμματα που κατά καιρούς αρέσκονται να δημιουργούν ένα κλίμα ''ρευστότητας'' που εξυπηρετεί φυσικά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Από το 2004 και μετά, για χρόνια ολόκληρα οι ενδεχόμενες εκλογές έπαιζαν ασταμάτητα στα δελτία ειδήσεων, παρά ταύτα εκλογές έγιναν 2 φορές, το '07 και το '09.... Πέντε χρόνια όμως δεν σταμάτησε ο βομβαρδισμός από παντού για ενδεχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, παρασκηνιακές ζυμώσεις κλπ με εξαίρεση μερικούς μήνες από την εκλογή της κάθε κυβέρνησης το '04 και '07.

Πάμε στο σήμερα. Όλα τα σενάρια που διαδίδονται στερούνται λογικών επιχειρημάτων. Το ''ο λαός θα επαναστατήσει'' και ''θα ξεχυθεί στους δρόμους'' είναι παραμύθια της χαλιμάς και κουβέντα να γίνεται. Προς το παρόν στους δρόμους βρίσκονται μόνο οι βολεμένοι δεκαετιών που μαζί με το γραφικό ΠΑΜΕ διεκδικούν χρήματα που δεν υπάρχουν πια. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται στις δουλείες τους, (όσοι έχουν ακόμα) και στα σπίτια τους και αγωνιούν για το αύριο.

Ο Παπανδρέου έχει ανοιχτό μέτωπο με όλες τις κοινωνικές τάξεις αυτή τη στιγμή. Από τον ιδιωτικό τομέα και την εργασιακή απελευθέρωση, τους μικρό -ή μεγαλό- δημοσίους υπαλλήλους με τις περικοπές και τους κλειστούς επαγγελματίες που δεν θέλουν να ανοίξουν. Είναι σίγουρα η χειρότερη στιγμή για κάποιον να κάνει εκλογές με ανοιχτές εκκρεμότητες παντού και μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Να βγει δηλαδή στα καφενεία και να πει τι; Θα ανοίξω όλα τα κλειστά επαγγέλματα, θα ''ισιώσω'' το δημόσιο με το ενιαίο και γενικά θα σας αλλάξω τον αδόξαστο; Ή να πει ότι τελικά δεν θα τα κάνω όλα αυτά που έχω εξαγγείλει; Αλλά θα κάνω τι; Κάτι άλλο που κρατούσα κρυφό τόσο καιρό για μένα και τους φίλους μου;

Το γράψαμε από τον Σεπτέμβριο του '10, όταν όλοι έβλεπαν παντού εκλογές, ότι αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που οι σύμβουλοι του Παπανδρέου τον διαβεβαιώσουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν ανεξαρτήτως μέτρων. Αυτή θα είναι και η μέρα προκήρυξης εκλογών και δραπέτευσης και αυτής της κυβέρνησης από την τραγική ελληνική πραγματικότητα.

Υπό κανονικές συνθήκες και αν όλα πάνε καλά, εκλογές θα προκηρυχθούν με τις πρώτες αχτίδες ελπίδας που θα ανατείλουν για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες της. Όταν θα έχουν χειροπιαστά πράγματα να πουλήσουν στους πελάτες τους που λέει και ο φίλτατος Αντιπρόεδρος. Μέχρι τότε θα πουλάνε μόνο σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου