Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΗ....

Όσο και να γοητευόμαστε που οι λαοί παίρνουν την μοίρα στα χέρια τους πρέπει να  μας απασχολεί και το που βαδίζουν. όχι βεβαίως για να τους σταματήσουμε αλλά για να προετοιμαστούμε.
Προφανώς η δύση πληρώνει τα λάθη της στο ΙΡΑΚ στο Αφγανιστάν και στο μεσανατολικό. Πληρώνει ακόμη και την αδυναμία της να δώσει «μόρφωση» σε εκείνα τα μέρη. Το κοινό δεδομένο το επαναστάσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία είναι ένα: Φιλοδυτικά καθεστώτα που είχαν επιβληθεί στις αραβικές χώρες κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου καταρρέουν....
Η δυναμική απειλεί τους πάντες και ήδη μπορούμε να διακρίνουμε τους επομένους επαναστάτες.


Όταν αυτό τελειώσει πιθανόν θα γεννήσει ένα νέο πανισλαμισμό με βαθιά κατά τόπους εθνικά χαρακτηριστικά,  αλλά κατά βάση αντιδυτικό- αντιαμερικανικό πανισλαμισμό.  Λεφτά έχουν, μορφωμένοι είναι, υπερ εκμεταλλευμένοι είναι, κοινό πολιτισμό έχουν κοινό εχθρό έχουν, ΜΜΕ διαθέτουν σκλαβιά αδικία και φτώχια βιώνουν. Το μόνο που τους χαλούσε έως τώρα ήταν οι προδότες ανάμεσά τους. Όμως αυτό που ήταν επί δεκαετίες ρεύμα στις τοπικές κοινωνίες σήμερα βγαίνει στον αφρό.

Προφανώς αυτά είναι κακά μαντάτα για την Δύση. Καθώς ο ψυχρός πόλεμος τέλειωσε και δεν έδωσε την θέση του σε νέα αποικιοκρατία. Οι μεγάλες δυνάμεις δύσκολα θα κάνουν παιχνίδι εκεί. Ως πιο πιθανό σενάριο είναι να γυρίζουμε στην εποχή των σταυροφοριών και στην προσπάθεια εξάπλωσης του Ισλάμ στην δύση.

Ίσως  η Τουρκία να βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου