Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσες πολλές βλακείες ταυτόχρονα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που αρκετές φορές έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό και την γελοιότητα. Να ξεκινήσω από τον λαϊκισμό. Πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας ή να θεωρεί αυτούς στους οποίους απευθύνεται ηλίθιους...
ώστε να πιστεύει ότι αν κάποιος πολιτικός πάει φυλακή θα αποκατασταθεί η τιμή του πολιτικού κόσμου και ταυτόχρονα θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Θυμίζω ότι όσοι πήγαν φυλακή σήμερα κατέχουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, φιλοξενούνται μάλιστα οι απόψεις τους σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτός βεβαίως δεν είναι λόγος για να μη πάει κάποιος φυλακή από τη στιγμή που αποδειχθεί η ενοχή του.
Με τη διαφορά ότι όσοι έριξαν το σύνθημα το έκαναν εκ του πονηρού.Να βρεθεί κάποιος να την «πληρώσει» ώστε να τη γλιτώσουν οι πολλοί. Ωραίο το κόλπο αλλά είναι τόσο παλιό όσο και η Ακρόπολη. Ειρήσθω και ο Περικλής είχε κατηγορηθεί ότι τα «είχε πιάσει»αλλά τουλάχιστον μας έμεινε η Ακρόπολη.
Εν προκειμένω πρόκειται για υποκρισία του αίσχιστου είδους η οποία προσβάλλει πέραν της αισθητικής και την νοημοσύνη όσων απέμειναν να σκέφτονται σοβαρά και υπεύθυνα σ’ αυτό τον τόπο. «Κάποιος να πάει φυλακή»! Και γιατί όχι όλοι; Και γιατί όχι κι εμείς; Επιτέλους μπορούμε να σοβαρευθούμε και να σκεφθούμε το μέλλον αντί να ψάχνουμε πως θα γεμίσουμε τις φυλακές;
Πάμε τώρα στην γελοιότητα. Ο κύριος Καραγκούνης που έγινε γνωστός… απειλώντας μας ότι θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατίαμόλις ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Τομεάρχη βρήκε τη λύση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Πρότεινε τη διοργάνωσηgay parade γιατί όπως είπε: «είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα ομοφυλοφίλων, αλλά το κρύβουμε».
Δεν μας είπε που το κρύβουμε αλλά ευελπιστώ ότι, σύντομα και αφού συμβάλλει στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του με το πολιτικό ταλέντο που διαθέτει, θα προβεί και στην αποκάλυψη του «μυστικού». Καλύτερο ξεκίνημα για το νέο σχήμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Θα του πρότεινα μάλιστα να σκεφθεί και την παιδική πορνεία για να προσελκύσουμε μερικές χιλιάδες τουρίστες-παιδεραστές. Όπως αντιλαμβάνεστε με τόσο λαϊκισμό και τόση γελοιότητα αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη.

http://www.statesmen.gr

e-parembasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου