Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....


Σήμερα το DefenceNet παρουσιάζει μια είδηση που μας προϊδεάζει για το ποια μορφή θα πάρουν οι εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.


Σύμφωνα λοιπόν με το DefenceNet:

Ε. Βενίζελος: Ο ισχυρός άντρας της επόμενης μέρας;






Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο στο http://agriazwa.blogspot.com)

“«Μυστικός δείπνος» με κεντρικό προσκεκλημένο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και συνδαιτημόνες τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον αμερικανικό παράγοντα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεύμα έχει διοργανωθεί μακριά από τα «αδιάκριτα» μάτια σε έναν από τους ορόφους του ξενοδοχείου και με μεγάλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην εισχωρήσει στα άδυτα του «μυστικού δείπνου» κανένας ανεπιθύμητος.

Φυσικά δεν έχει κληθεί κανένας εκπρόσωπος ΜΜΕ...

Φαίνεται ότι ο Ε.Βενιζέλος οργανώνεται πλέον για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση και βέβαια, όπως κάθε Έλληνας πολιτικός που θέλει να έχει βιώσιμες φιλοδοξίες-πόσο μάλλον αυτός που πρέπει να διορθώσει και τα λάθη του παρελθόντος-πρέπει να καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του στις ΗΠΑ ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να έχει αγαθές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Άλλωστε η ισχύς των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν είναι άμεσα οικονομική, όπως π.χ. της Γερμανίας, αφού οι περισσότερες εταιρείες τους έχουν αποχωρήσει στα «πέτρινα» χρόνια των απο-επενδύσεων, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους συναντάται σήμερα ο υπουργός είναι «το μακρύ χέρι» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι στο γεύμα από τους διοργανωτές περί τους 50 επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες φτάνουν το μισό … ΑΕΠ της χώρας. Ο Ε.Βενιζέλος πρόκειται να τους παρουσιάσει την ευρύτερη πολιτική του πλατφόρμα, όπως και ειδικότερα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως το νέο νόμο περί προμηθειών κλπ.

Εν συνεχεία θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συνδαιτημόνων του, τόσο για το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας, όσο και για τις προτάσεις του σε μία σειρά πολιτικών και αμυντικών θεμάτων. Ειδικά σε ότι αφορά τα τελευταία οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι απλά να αυξήσουν την παρουσία τους, αλλά και να μειώσουν την αντίστοιχη των ανταγωνιστών τους Γάλλων, Ρώσων, Γερμανών κλπ.»

(Η είδηση αναπαράγεται αυτούσια από το DefenceNet)[1]

Ο Ε. Βενιζέλος ποτέ δεν έκρυψε τις αρχηγικές του βλέψεις. Με αυτήν την έννοια, αυτή η προπαρασκευή και ζύμωση με τον αμερικανικό παράγοντα κάτω από τέτοια μυστικότητα και με τόσο μεγάλα μέτρα ασφαλείας μπορεί να εκληφθεί ως επίδειξη ισχύος, πιστοποίηση ικανότητας και δήλωση προθυμίας από τον κ. Βενιζέλο προς τον αμερικανικό παράγοντα…

Αυτή η κίνηση ίσως είναι αρκετή για να δώσει στο Βενιζέλο προβάδισμα στον αγώνα διαδοχής.

Τον ποιον; Μα τι λέω; Δεν είναι ο Παπανδρέου ο ισχυρός άντρας; Δεν έχει αποκλείσει ο Πάγκαλος το ενδεχόμενο εκλογών;

Σίγουρα. Και η Χαλιμά ήταν στην πραγματικότητα ανταποκρίτρια του Al Jazeera.

Το χω γράψει ήδη δεκάδες φορές.

Ο Παπανδρέου κοντεύει να εκπληρώσει το ρόλο του και άρα και να εξαντλήσει και τη χρησιμότητά του. Αφού πέρασε ανθρωποφάγες πολιτικές, μόνο τώρα να περάσει μέχρι την άνοιξη μια αιφνιδιαστική δεσμίδα ανθρωποκτόνων μέτρων, να προκηρύξει εκλογές με πρόφαση θέμα λαϊκής εμπιστοσύνης, τις οποίες και έχει κάθε πρόθεση να χάσει. Και ενώ η διακυβέρνηση θα παραδοθεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με υποψήφιους συνεργούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρα και ΛΑΟΣ, μια κυβέρνηση «εθνικής Σωτηρίας», μια κυβέρνηση ψυχοπομπό που θα συνοδεύσει πετυχημένα την Ελληνική κοινωνία μέχρι το κοινωνικό χάος του ερχόμενου φθινοπώρου, ο Παπανδρέου θα μπορεί να σκέφτεται το λαμπρό μέλλον που τον περιμένει στον παράδεισο των «καλών παιδιών» της Ελίτ, τους Διεθνείς Οργανισμούς. Μαύρη πέτρα θα ρίξει πίσω του… Αν προλάβει.

Φυσικά, αυτή μου η εκτίμηση θα μπορούσε να αποδειχτεί λάθος και να υποχρεωθώ να απολογηθώ. Ίσως, από ευθιξία να υποχρεωθώ να σταματήσω την ανάλυση για κάμποσα χρόνια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω υποχρεωθεί να απολογηθώ για καμία από τις εκτιμήσεις μου.

Κύριε Παπανδρέου, εκπλήξτε με. Σπάστε στα μούτρα μου το αλφάδι των εκτιμήσεων μου…


Άντε να δούμε αν η πένα είναι ισχυρότερη και από το ΔΝΤ

(ευχαριστώ τον αναλυτή Ιωάννη Μιχαλέτο που μου υπέδειξε την είδηση)






[1] http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16941&Itemid=139

Από agriazwa.blogspot.com

11 σχόλια:

  1. Το οτι θα φυγει οπου να'ναι ο τσεφρυ το ξερουμε,το θεμα ειναι ΑΝ θα προλαβει να φυγει και ποιο κοπροσκυλο απο αυτα της βουλης θα συνεχισουν το προδωτικο εργο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Βαγγέλης είναι η άλλη όψη του παπανδρεισμού, διότι αν δεν συμφωνούσε με ότι έγινε, ήξερε τον δρόμο, δεν θάφηνε τον αναξιόπιστο Δημαρά να κάνει παιγνίδια.
    Τώρα αν έγινε πράγματι το δείπνο , δεν έχει άλλο στόχο , παρά να αποκαλύψει τους επιχειρηματίες που είναι αντίθετοι στο σημερινό φιλορώσσικο σύστημα.
    Δεν θυμάμαι ποτέ να΄έχει κάνει δήλωση ή σχόλιο ο Βαγγέλης κατά Κόκκαλη, Μπόμπολα, Μυτηληναίο και άλλους ανατολικολιγάρχες, άρα δικός τους άνθρωπος είναι και αν πράγματι τα σκατώσει ο ΓΑΠ ίσως ο Βαγγέλης νάναι η λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαμε τον Κωστάκη, τον κουρασμένο και σκεφτόμουν πόσο άτυχη η Ελλάδα να έχει για ηγέτη τον πιο ακατάληλο τον χειρώτερο για αυτόν τον ρόλο . Εφυγε και τι δυσάρεστη έκπληξη ! Ηρθε άλλος ακόμη χειρώτερος απ το Κωστάκη !
    Απίστευτο και όμως αληθινό ! Και τώρα τι μας λέτε ; Ότι όταν φύγει ο σημερινός θα έρθει άλλος ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΣ; Αυτος που με τον σημερινό τον ΓΑΠ έπαιξε για την ηγεσία του κόματος κι έχασε ; Αυτός ο φαφλατάς , αυτό το φερέφωνο που μέσα σε ενα χρόνο κατάφερε να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις;
    Μήπως ήρθε η ώρα να κόψω τις φλέβες μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπου διάβασα ότι το 'Βενιζέλος' δεν είναι το πραγματικο του όνομα. Αν αληθεύει, τότε φαίνεται από παλιά υπήρχε το πλάνο να γίνει αρχηγός κόμματος ή και πρωθυπουργός, οπότε δεν τον γλυτώνουμε.

    Πάντως είναι φοβερό .... αλλάζουν τα επίθετά τους σαν πραγματικοί ηθοποιοί. Μόνο που δεν ποιούν ήθος !!

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να ψηφίσω Βενιζέλο, εγώ που δεν θέλω ΓΑΠ???

    Είμαστε καλά? Διαβάζουμε τι γράφουμε? Είναι αυτά σχόλια αν τον λένε έτσι ή αλλιώς?

    Αυτός μόνο (23 Ιανουαρίου 2011 12:36 π.μ.) κατάλαβαίνει?

    Κανένας δεν πρέπει να υπάρχει από τους 300 στην νέα βουλή. Δεν ξέρω που θα τους βρείτε, πάντως το λίγο φταίω ή πολύ δεν πρέπει να υπάρχει σαν σκέψη. Τέρμα. Φταίνε όλοι, καθώς επίσης και οι υπογράφοντες τους νόμους, τις διατάξεις, τις παραγγελίες και πάει λέγοντας.(πρόεδροι, γεν.γραμ. κτλ)

    Όπως ήμασταν ατομιστές μια ζωή, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε. Και για να μην παρεξηγηθώ, μην περιμένετε κάποιον ή κάποια οργάνωση να σας πεί τι να κάνετε. Εγώ δεν πληρώνω διόδια από τον Φεβρουάριο του 2009. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έγιναν οι πρώτες "οργανώσεις" και μόλις πριν λίγες μέρες ακούστηκε λόγω Γκλέτσου η ιστορία. Αντιδράστε σε ότι σας ενοχλεί, όσο ασήμαντο ή σημαντικό είναι. Μην πληρώνετε την αύξηση των ΜΜΜ. Στον έλεγχο, μην μιλάτε. Κατεβείτε. Τι θα σας κάνουν?

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    Πόσους θα βάλουν φυλακή? Αν υπάρξουν 3000 έμποροι που δεν πληρώσουν ΦΠΑ ή δεν θα πληρώσουν περαίωση, τι θα τους κάνουν? Φυλακή?
    Κι άν δεν πληρωθεί το δάνειο, πόσοι θα πάμε φυλακή ρε παιδιά? Πόσους χωράει αυτή η γαμημένη τους φυλακή? Αφού ήδη δεν χωράνε και βγάζουν μικροεγκληματίες έξω.
    Με το φόβο μας ελέγχουν...
    Ας ξεκινήσει ο καθένας μας απ' ό,τι μπορεί και για όσο μπορεί.
    Μην χάσουμε πριν ξεκινήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε vendetta88, το ότι θα τον φάμε στη μάπα δε σημαίνει ότι θα τον ψηφίσουμε κι όλας.

    Απλά δε νομίζω ότι χρειάζεται την ψήφο μου (μας) για να βγει. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα κανέναν από το 87 και μετά που άρχισα να ψηφίζω. Και δεν έχω ρίξει ποτέ ψήφο σε κόμματα της Βουλής. Όμως τους έφαγα όλους στη μάπα.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι, δεν θα τους φάμε στην μάπα. Στο χέρι μας είναι. Αλλά όχι με αποχή 60 ή 70%. Έτσι δεν γίνεται. Τελικά αυτό το πραγματικό 10-15% που διοικεί αυτή την χώρα έχει μεγαλύτερη δύναμε από εμάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απολύτως με τη θέση σου να εξαφανίσομεν και τους σημερινούς 300 της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχθες γυριζα και μιλουσα με κοσμο στην Πρωτευουσα
    Τα καταλαβαινουν και τα βλεπουν ολα. Υπαρχουν πολλοι ελληνες που νιωθουν σαν κι εμας και ακφραζονται αναλογως Αλλος στο ταξι αλλος στον ελεγχο στο αεροδρομειο. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ακομα και οι απλες νοικοκυρες στις γειτονιες εχουν ακταλαβει τι μας κανουν από την τηλεοραση. Δεν συνατησα τη συνιθισμενη εμμονη στην κομματοκρατια, που τη βρισκω μονο σε κομματισμενους εγκεφαλους που τρωνε από το συστημα. Ολοι ομως καταληγουν οτι θελουν εναν μπροσταρη γιατι θεωρουν οτι ο καθενας μονος του δεν ειναι ικανος να τραβηξει μπροστα. Σε αυτην την αναγκη τους απαντησα με επιχειρημα οτι οσο η κοινη λογικη δεν χαρακτηριζει τους περισσοτερους από εμας ο μπροσταρης δεν θα διακινδυνευσει να τον πνιξει το συστημα να τον χλευασει μεσω τηλεορασης να τον απειλησει ποικιλοτροπως αφου θα προσπαθησει το συστημα να στρεψει τον κοσμο εναντιον του. Αν ολοι δεν συνειδητοποιησουν ποια θα πρεπει να ειναι στο εξης οι θεση των μπροσταρηδων και με τι πρεπει να παλεψουν, για να βγει ο Λαος από τις κυβερνησεις των αχρηστων. Κανενας νουνεχης δεν βγαινει μπροστα με αυτες τις συνθηκες Πρεπει η ανταποκριση από το τους συμπολιτες του να ειναι αυτονοητη και συνεχης. Ετσι μονο μπορει καποιος να διακινδυνεψει να βγει μπροστα και να μιλησει γι αυτο το νεο που δεν θα πρεπει να εχει στους κολπους του τα μεταλλαγμενα σπορια της κομματοκρατιας. Γι αυτο φοβαμαι οτι το συστημα που αφουγκραζεται την ανασα του κοιμισμενου, ξερει ποτε θα ξυπνησει και του ετοιμαζει την παγιδα του νεου και ασπηλου με τους αποσχωματισμους των αιδιων που ηδη εχει ξεκινησει μεσα στα LASER της κομματοκρατιας. Ετοιμαζει την κορη του ταδε και δεινα την καραχωμενη παντου να βγει μπροστα οχι με τη ΝΔ που στηριζε παντα αλλα μ αυτο το ΝΕΟ που θα φωτισει σαν κακοφτιαγμενη ταμπελα τον φρεσκοβαμμενο οικο ανοχης της εξουσιας. Δεν θελω αλλους οικους ανοχης δεν θελω πληρωμενους ερωτες δεν θελω χυδαια σχεση. Θελω αληθινη προσφορα συνασθηματων και θελω να δοθουν τα παντα στη σχεση κυβερνησης πολιτη. Δεν ειμαστε βιτσιωζοι ουτε διεστραμμενοι γι αυτο θα πρεπει από εδω να ξεκινησουμε τον αγωνα μας, πρωτα να συμφωνησουμε ομως οτι δεν θα συμμαχησουμε με καμια τσατσα από τους γνωστους οικους ανοχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου