Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Μόνο εκείνος που εμπνέει σεβασμό, και δείχνει θάρρος μπορεί να χαρακτηρισθεί ηγέτης. Όταν είναι αγωνιστής για τους πολλούς και ανοίγει δρόμο προς το άριστο και το ακατόρθωτο τότε είναι φυσικός ηγέτης.Είναι εκείνος που μας καλεί με τα πιστεύω του και την συμπεριφορά του και εμείς ανταποκρινόμαστε γιατί από αυτό πάσχουμε.

Σήμερα έχουμε Πρώτους, Άριστους, Ηγέτες;


Ο Μέγας Αλέξανδρος οδηγούσε τους άνδρες του από τη πρώτη γραμμή και πολεμούσε μαζί τους, δίπλα τους, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ήταν άριστος, ήταν ηγέτης.Συμμετείχε σε όλα και δεν άφηνε τίποτε στην τύχη.

Αυτό πρέπει να κάνει ένας ηγέτης, να ανοίγει το δρόμο για όλους εμάς, εμάς που θα τον πιστέψουμε γιατί θέλουμε όραμα και ιδανικά να οδηγούν τη πορεία μας.Δεν μας αρκούν πια ανούσια, κενά πράγματα και καθημερινότητες που τελματώνουν τις προσωπικότητες μας, αλλά και τις προοπτικές μας.

Και όταν μάλιστα βρήσκει επί παραδείγματι έστω και τέσσερις στηρικτές οι οποίοι μπορεί να κάνουν για τριακόσιους άλλων ηγετών, τότε είναι μονόδρομος. Ακολουθεί το δρόμο που χάραξε χωρίς να φυγοπονεί ούτε να γονατίζει μερικές φορές και αν το κάνει θα σηκωθεί γρήγορα στηριζόμενος εκεί που ξέρει ότι θα βρεί στήριγμα. Γιατί ο ηγέτης ξεχωρίζει και για αυτό, την διορατικότητά του, το θάρρος, και το καθήκον του.

Αυτός ο ηγέτης θα μπορεί να πετύχει σε ανοιχτή κλίμακα ανθρώπων, όμως η πρόκληση είναι η κλειστή, εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις για την άλλη κλίμακα.

Όσοι λοιπόν έχουν το τσαγανό εδώ μπροστά είναι η Ιστορία και τους περιμένει. Εμείς θα αφουγκραστούμε και θα ακολουθήσουμε. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα.

Αλλάξτε τα πάντα αν μπορείτε, εμείς δεν θέλουμε ένα τέτοιο κόσμο που βιώνουμε σήμερα. Δεν μας πάει. Θεωρείται ακατάλληλος για τις επόμενες γεννιές,οι οποίες δεν πρέπει να μπουν με το κεφάλι σκυφτό στη πορεία τους ως πολίτες.

Ένα σύστημα για να πετύχει πρέπει να έχει συνειδητοποιημένα άτομα που να το στηρίζουν και να το πράττουν.Αυτοί με τη σειρά τους και με παράδειγμα τη ζωή τους θα ελκύσουν και άλλους και άλλους. Ώστε να γίνει η πολυπόθητη ζωή δημιουργική, παραγωγική και οφέλιμη προς εμάς και τους γύρω μας. Ιδανική πολιτεία.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα


Από: αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου