Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑ (!!!!)

Γράφω ο καινούριο μου βιβλίο. Σκέφτομαι να το ονομάσω "Έλληνες ξανά"!!! Μετά το σκέφτομαι ξανά. Ρωτάω κόσμο, κόσμο που μετρώ τη γνώμη τους. Συμφωνούν ότι είναι σάματις εθνικιστικό... Συμφωνώ και γω...

Μετά το ξανασκέφτομαι... Καταλήγω:
Στα αρχίδια μου.

Σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελέυθερα με καταστροφικές ταυτότητες όπως πλούσιος, Μπάοκ, Γάβρος, Ορθόδοξος, Καθολικός, Μουσοτλμάνος μας μάθανε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.

Εντάξει. Το γαμήσανε και ψόφησε το Έλληνας. Το γαμήσαν φασίστες και χουντικοί. Το κάναν της ντροπής.

Άντε να την ξεχάσουμε τη λέξη.

Αμ δε.

Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια Έλληνες. Και δεν είναι γενετικά Έλληνες. Είναι αυτοί που αξιώνουν τον ορθό λόγο και ονειρεύονται τη δημοκρατία. Είναι αυτοί που αγαπάν τη ζωή, τον έρωτα και τα ζωντανά.

Φιλοδοξώ να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε αυτούς. Ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκα.

Το Έλληνας αφορά την ποιότητα. Την Ιδέα. Το πνεύμα. Είναι αυτό που μας έβγαλε από το βαρβαρισμό του μεσαίωνα. Το ζωντανό πνέυμα.

Δεν είναι λέξη να την κάνουν γαργάρα οι άμαθοι. Οι βίαιοι. Οι σάπιοι. Τα ζόμπια.

Είναι αυτοί που δεν έχουν γλώσσα γλιστερή. Αυτοί που το χέρι τους δεν εκτοξεύεται πριν ο νους τους κινηθεί

Φαντάζομαι την αρχαία Αθήνα: Μέλη της χρυσής αυγής δείραν, σκοτώσαν και βιάσαν μετοίκους και δούλους. Ο περικλής βγαίνει και λέει καταδικάζουμε τέτοιου είδους ρατσιστικά φαινόμενα...

Ρε φασίστες. Πλάκα μας κάνετε; Δεν είστε Έλληνες ρε. Όσα κατεβατά και αν αποστηθίσετε Έλληνες δε γίνεστε. Σας λείπει η ουσία. Είστε ένα μάτσο τραμπούκων. Δεν εξελληνίζεστε με τίποτε. Είστε βάρβαροι. Λείψανδροι μα βάρβαροι. Μια καταστροφική κουλτούρα μίσους. Όποιος δεν είναι μαζί σας απλά θέλετε να τον καταστρέψετε. Μια γαμημένη συμμορία είστε που τολμάτε να μαγαρίζετε την Ελληνικότητα. Χιτλερίσκοι. Σιγά μην μας πείτε ότι παλεύετε για το όμορφο και το δίκιο. Ένα μάτσο παρανοϊκών νταήδων που δε σέβεστε καν τη θεία ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος. Ελληνόφρονες Ουτσεκάδες.


Ρε αριστερά ξεκόλα. Ο διεθνισμός περνά και μεγαλώνει μέσα από το εθνικό. Δεν γίνεται να γίνεται χαλασμός στην οικογένεια και αυτή να αιτεί την παγκόσμια ειρήνη. Καταντά γραφική αυτή η εμμονή. Γραφική και επικίνδυνη.


Τοπογραφικό είναι το θέμα ρεεεε.


Η "Ελλάδα" συστηματικά πολεμά το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Μεθοδικά. Πολεμάει το πνεύμα. Μας έχουν σχεδόν σβήσει. Σχεδόν.


80 φυλες έχουν σήμερα οι Έλληνες. Και είναι όλες τους κατασκευασμένες. Και πολεμοχαρείς.


Δε θέλει πολλά για να είσαι Έλληνας. Να ζεις, να αγαπάς, να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις για αυτό που αξίζει να αγαπάς, να αγαπάς αυτό για το οποίο αξίζει να πολεμήσεις.


Αυτό είναι ο Έλληνας.

Για αυτό και ο πόλεμος που συμβαίνει σήμερα στην τοπογραφική Ελλάδα είναι παγκόσμια κρίσιμος.

Γιατί όλοι όσοι μετέχουν αυτού του πολιτισμού με τις τόσες καταστροφικές του πτυχές έχουν μια σπιθαμή Έλληνα μέσα τους. Και κάποιοι από αυτούς είναι ολόκληροι, λαμπεροί Έλληνες. Άνθρωποι του πνεύματος. Καλλιεπείς. Καλαίσθητοι. Υψιπέτες.

Και όλοι τους κοιτάζουν στα κλεφτά ή με αγωνία τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Γιατί τρέμουν στην ιδέα να χαθεί αυτός ο τόπος που συμβολικά συγκεντρώνει τόσους συμβολισμούς-τροφούς για το ανθρώπινο πνεύμα.

Σε συμβολικό και μόνο επίπεδο.

Ότι είναι η Μέκκα και τα Ιεροσόλυμα για τους μισαλλόδοξους της θρησκείας είναι η Ελλάδα για τους ανθρώπους του πνεύματος. Και ας μην την αξίζουν τέτοια τιμή οι κάτοικοι της που καταστρέφουν συστηματικά το κάθετι ελληνικό...


Δεν έχουμε ιδέα για το τι είναι Έλληνας. Και αυτό γιατί δεν έχουμε ιδέες. Και Έλληνας είναι πάνω από όλα Ιδέα.


Για αυτό και σε πείσμα των οχθρών που το κοινό μας αίμα μας έκανε Αδέρφια, θα το φροντοφωνάζω. Είμαι Έλληνας. Κάθε άνθρωπος έχει το ιερό δικαίωμα να επιλέγει τι θέλει να γίνει. Και γω προτιμώ μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας: Ωραίος ως Έλληνας.


Έλληνες ξανά!!! 

3 σχόλια:

  1. Με προβληματισε ο συγγραφεας μας
    και ως θετικος επιστημονας επιασα τα δεδομενα του τιτλου να τα αναλυσω
    Ελληνας; Ποιος ειναι ο ορισμος του ελληνα σημερα; Τι εννοουμε μεσα μας πρωτα Ελληνα και ελληνισμο;
    Μετα την ψευδοαπελευθερωση του 1821 ποιοι ονομαζονται Ελληνες. Πολλοι ξενοι ηρθαν κι εμειναν στον τοπο μας και τον περιεγραψαν τα χρονια τα δυσκολα κυριως μετα το 1940. Μ ενδιαφερει η αποψη του ελληνιστη Λακαριερ. Αυτος σταθηκε στη ζωντανια της γλωσσας. Στην αδιαλειπτη γλωσσικη παραδωση και δινει απτα πραδειγματα από λαικες λεξεις συνθετες κυριως που εχουν ριζες αρχαιοελληνικες. Γι αυτον οι Ελληνες δεν επηραστηκαν από τους ρωμαιους και το Βυζαντιο αλλα εζησαν σ αυτη τη γωνια και εξελιχθηκαν παρα τις αντιξοοτητες φτανοντας μεχρι το σημερα.
    Μετα επιασα γνωστους μου ματαφραστες της Ελληνικης λογοτεχνιας που ερχονται συχνα στον τοπο μας και μελετουν τον Ελληνα οχι μονο γλωσσικα. Μιλησα και με υτους και διαβασα τα γραπτα τους ενω εβλεπα αληθειες μεσα για το πως μας βλεπουν μου ερχοταν να τους χαστουκίσω
    Ενω μονος μου λεω τα ιδια και χειροτερα με πειραξε που τα εγραψαν αυτοι. Μετα εκανα χρονια μελετες και κυριως στη βορεια ελλαδα που δεχθηκε και πληθυσμους από τη Μικρα Ασια και την τεως Σοβιετικη ενωση. Η ποντιακη γλωσσα με απασχολησε οπως και φιλους μου που βρισκουν τις ριζες της γλωσσας αυτης μεσα στο λεξικο του Χοφμαν . Μετα βγηκα εξω για να να επανελθω και να μας δω ισως περισσοτερο αντικειμενα Εκει ηταν το λαθος μου νομιζω Δεν επρεπε να φυγω ουτε μια στιγμη εξω εγινε μεσα μου αμεσως η συγκριση και εκτοτε θελω μονιμα να φυγω από εδω. Επεσε η τσιμπλα από τα ματια μου για το ποιος ειμαι και πως μας βλεπουν οι ξενοι πραγματικα. Ομως τι στηριζω εγω ο ιδιος από αυτο που λεμε Ελληνικοτητα; Οι ξενοι πηρανε τα γραπτα των αρχαιων τα πηγανε στα πανεπιστημεια τους τα εκαναν πολυτελεις εκδοσεις και διδαξαν τον πλατωνα τον Αριστοτελη τον Πληθωνα τον Μ Βασιλειο στα πανεπιστημεια τους Οι ξενοι ομως αυτο που εβλεπαν στα κειμενα των αρχαιων δεν ηταν οι ελληνες αυτοι καθ αυτοι. Μετα ζημωθηκα μ εναν αλλο τροπο ζωης Οταν γυρισα πισω μ ενοχλουσε η τσαπατσουλια η προχειροτητα η αγενεια η ελλειψη κοινωνικης και πολιτισμικης μορφωσης οταν εφτυναν οι νεοι στο δρομο ( αληθεια τη μανια κι αυτοι των αγοριων από 16 εως 24) τα κακοντυμενα κοριτσια με τα κακοβαμενα μαλια και τα ασχημα παντελονια που τονιζουν την μεσογειακη σιλουετα τους . Η αναγκη για το παρδαλο το κραυγαλεο και επισης ενας πιθηκισμος μια αναγκη αντιγραφης των ξενων. Δεν ειχαμε γνωση του τι θελουμε τι μας ταιριαζει σαν λαο αναλογα με το κλιμα και το τοπιο των πολεων μας και της υπαιθρου μας Κοπιαραμε πια ασυνειδητα και καταναλωναμε χωρις να σκεφτομαστε τι μας σερβιρανε Τα πανεπιστημεια μας ενας αχταρμας από διαφορα στυλ ξενοφερτα που μετουσιωσαν αχαρα και αντεγραψαν προχειρα μεριεκς καραχωμενες μετριοτητες. Ποια ηταν η Ελληνικη αληθινα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτοτητα ; Εκει χαθηκα οσο κι αν εψαξα λιγα καλα στοιχεια εβαλα στην ακρη. Βοηθειστε με και δωστε τελικα τον τιτλο Νομιζω οτι μολις τελειωσει το βιβλιο ο τιτλος θα ερθει μονος του και δεν ξερω αν θα εχει σχεση μα την λεξη Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δε θέλει πολλά για να είσαι Έλληνας. Να ζεις, να αγαπάς, να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις για αυτό που αξίζει να αγαπάς, να αγαπάς αυτό για το οποίο αξίζει να πολεμήσεις."

    Μεγάλη κουβέντα !!!! Τα λέει όλα !!!! Τώρα ξέρω πως και γω είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aξιζει να πολεμησεις γι αυτος που αγαπας.
    α) Αγαπω τη γη μου την θαλασσα μου την υπαιθρο μου Ομως Ψηφισα νομους και διαταξεις που επετρεψαν να την καταστρεψω και περιβαλοντικα ( ο ρυπαινων πληρωνει) και πολιτισμικα ( πολεοδομικες διαταξεις αναχρωνιστικες εργολαβιες πανωσηκωματα κλπ) αλλα και εθνικα ( πωλησεις γαιων υπερτιμημενων κομματιων σε πλουσιους αμφιβολου ηθικης και νομιμοτητας αλλοδαπους )
    Κακογουστο μπαζωμα των παραλιων μας και δημιουργια ιδιωτικων πλαζ από ξενους και ελληνες κατασροφη αισθητικη στο βωμο του χρηματος
    ολα αυτα με την ανοχη του συσωμου του πληθυσμου της χωρας.
    Συμπολιτες μου φοροφυγαδες και συμφεροντολογοι που εφυγαν αμεσως στην Βουλγαρια και στα Σκοπια
    Πλουσιοι πολτικοι που ακομα και για τα δοντια τους πανε στα Σκοπια και στο Μοναστηρι για να μη πληρωσουν τον Ελληνα γιατρο.

    Αδιαφορια για την τηλεοραση που κατεστρεψε τον πολιτσμο και τους νεους

    Ελεεινα Πανεπιστημεια μαι κομματικες επεμβασεις και χωρος εκατομυριων μονο για λιγους
    Ημετεροι εισιγητες στα προγραμματα της ΕΟΚ στο Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης που ευνοουσαν τη δικη του γη και τη δικη τους περιουσια με επιδοτησεις που ενεκρυναν θρασυτατα για επιστημονικα ανεφαρμοστες δρασεις
    Συνδικαλιστες στο χωρο και ταυτοχρονα τιμητες των παντων και εισηγητες για τις επιδοτησεις της ΕΕ.
    Εμπλοκη της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη συγκαληψη του φαγωματος του χρηματος των συγκεκριμενων προγραμματων και υπεραπιση τετοιων αετονηχυδων.

    Δικαιοσυνη που κωφευει στις καταγγελιες και καταδικαζει τους καταγελοντες ως απλους συκοφαντες

    ΕΔΕ που δε διαταχθηκαν ποτε.

    Δασκαλοι σε σχολεια που δε διδασκουν και απλα φροντιζουν να εχουν φροντιστηρια.

    Φτωχια πνευματικη

    ΟΤΑ γεματοι από αρπακτικα που ποτε δεν θα καθησουνσ το εδωλιο του κατηγορουμενου

    Πολιτες που αλλαζουν πολικοτητα αναλογα με τα συμφεροντα τους καθε φορα.

    Αυτα ειναι η ΕΛΛΑΔΑ και γι αυτους του ΕΛΛΗΝΕΣ εγω θα πολεμησω εκτος από την καθημερινη μαχη που δινω να τους ανεχτω και να μην παρανοησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου