Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (!!!)

Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απίστευτη αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι σημαντικό μέρος του ελληνικού χρυσού αποστέλλεται στο εξωτερικό και φυλάσσεται σε ξένες τράπεζες για ιστορικούς λόγους!

Η είδηση αυτή που προκαλεί συναγερμό σε επενδυτές, κατόχους χρυσού, και μεσαίου μεγέθους καταθέτες βγαίνει από επίσημη απάντηση που έδωσε στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετική με τα ελληνικά αποθέματα χρυσού.
Το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις της Ελλάδας σε χρυσό είναι 147,5 τόνοι και σε μορφή ράβδων χρυσού είναι 112,4 τόνοι.
Και στο τελευταίο μέρος του εγγράφου η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει το εξής εκπληκτικό. «Σημαντικό μέρος της ποσότητας αυτής φυλάσσεται σε τράπεζα στο εξωτερικό για λόγους ιστορικούς».
Δεν αναφέρονται βεβαίως ποιοι είναι οι ιστορικοί λόγοι, ενώ θα μπορούσαν να φυλάσσονται και στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους και γι’ αυτό δημιουργείται ένα κρίσιμο ερώτημα: γιατί η τράπεζα Ελλάδας στέλνει τον ελληνικό χρυσό για φύλαξη σε ξένες τράπεζες;
Ο κ. Αϊβαλιώτης καταθέτει και νέο ερώτημα στον κ. Παπακωνσταντίνου που περιέχει τις εξής παραμέτρους:
Σε ποιες χώρες βρίσκονται αυτές οι ράβδοι χρυσού, πόσο μας κοστίζει η φύλαξή τους, ποια η σχέση του ελληνικού χρυσού με την υπόθεση SWAPS του κ. Σημίτη καθώς και τι σημαίνει η παράξενη και ακατανόητη αναφορά περί ιστορικών λόγων.

Το έλαβα με email από το φίλο Κ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου