Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...

Ανώτερες ακόμα και από τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες ήταν οι εντυπώσεις που απεκόμισε η δημοσιογραφική ομάδα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και του defencenet.gr κατά την επίσκεψη της στο 2ο ΤΕΕΠ στην βάση ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων....
Από την παρουσία και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Αεροπορίας Στρατού και των κληρωτών που υπηρετούν τη θητεία τους στη βάση, από την αφοσίωση και τεχνική κατάρτιση των μηχανικών της μονάδας, ανδρών και γυναικών, μέχρι την άρτια εκπαίδευση των πιλότων και την αγάπη που έχουν αυτοί για το έργο και την αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τον ελληνικό λαό, καταλαβαίνει κανείς τι πραγματικά σημαίνει μία σωστή και άρτια οργανωμένη στρατιωτική μονάδα.

Η επίσκεψη μας αποτέλεσε πραγματικά μία όαση αισιοδοξίας και ελπίδας, σε σχέση με αυτό το χάος που οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ενσυνείδητη πειθαρχία, ευγένεια, αλληλοσεβασμός, επαγγελματισμός, εκπαίδευση, αφοσίωση στο έργο και στην αποστολή τους, γνώση της ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το προσωπικό της μονάδας και του 2ου ΤΕΕΠ. Όπως μας ανέφερε ο Διοικητής του Τάγματος Ανχης Χρήστος Μπουγάδης η μονάδα αυτήν την περίοδο εργάζεται νυχθημερόν (και πιστέψτε μας το εννοούσε αυτό) για την ολοκλήρωση των προετοιμασιών της, ώστε να μπορέσει να περάσει με επιτυχία τις δοκιμές του προγράμματος για την επιχειρησιακή της ένταξη στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού και φυσικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αξιολόγηση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε το 2012 το Τάγμα να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των χειριστών είναι τόσο έντονο και τόσο απαιτητικό που όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε οι πτήσεις των ελικοπτέρων δεν σταματούσαν σχεδόν καθόλου, ενώ όπως ενημερωθήκαμε συνεχίζονται και την νύκτα.

Επιπρόσθετα οι χειριστές του Τάγματος περνούν κάθε δύο μήνες γραπτές εξετάσεις για να εκτιμηθεί το επίπεδο των γνώσεων τους πάνω στο νέο ελικόπτερο. Στην σύντομη επίδειξη των δυνατοτήτων των ελικοπτέρων και των πληρωμάτων τους που είχαμε την ευκαιρία να δούμε πριν από την έναρξη μίας ακόμα εκπαιδευτικής αποστολής, καταλάβαμε τα λόγια του Διοικητή του Τάγματος ότι η σωστή εκπαίδευση και η αγάπη για αυτό που κάνουν είναι η δεύτερη φύση των χειριστών του 2ου ΤΕΕΠ.

Επαγγελματισμός, αφοσίωση, ασφαλείς πτήσεις και αγάπη για το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας, είναι το τετράπτυχο της σωστής λειτουργίας μίας μονάδας σαν το 2ο ΤΕΕΠ, το οποίο θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως υπόδειγμα στον Ελληνικό Στρατό.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου