Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΤΙΣΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ (!)

Γράφει ο 29-26
Οι οφειλέτες του Δημοσίου σύμφωνα με τα ΝΕΑ  είναι περίπου 827.000 άνθρωποι. Από αυτούς 200.000 χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο. Συνδυάστε το αυτό με την εμμονή που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι ''... δεν είναι δυνατόν να αφήνουµε να κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που χρωστάνε στο ∆ηµόσιο, ανεξάρτητα από το αν μπορούν να πληρώσουν ή όχι''.
Και φτάσατε στο λογικό συμπέρασμα. Θα φυλακιστούν άμεσα 200.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Με βάση το νέο νόμο, οποιοσδήποτε οφείλει πάνω από 5.000 € θα οδηγείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή. Αν υποθέσουμε ότι κάθε φυλακή χωράει περίπου 2 χιλιάδες άτομα και οι ήδη υπάρχουσες είναι τίγκα, πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν 100 φυλακές ανά τη χώρα. Εναλλακτικά μπορούν (και για λόγους οικονομίας) να φτιαχτούν 2-3 στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα στοιβάζονται οι φοροφυγάδες έως ότου γεννήσουν τα λεφτά και ξεπληρώσουν επιτέλους τα χρέη τους.
Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και με αίσθημα ευθύνης προτείνω από αυτό το βήμα στην κυβέρνηση τα εξής:
1. Τα στρατόπεδα αυτά να λειτουργούν σε όρους Big Brother, δηλαδή σε κάθε κελί να υπάρχουν κάμερες αλλά και συμμετοχή του κόσμου με ενεργή ψήφο. Για τον παίχτη που θα επιλέγει το κοινό να ισχύει άμεση διαγραφή χρεών και προσαυξήσεων. Ως bonus στους κρατούμενους, ένα μέρος των εσόδων από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, να αποπληρώνει μέρος του συνολικού χρέους της φυλακής για να έχουν ένα κίνητρο να ''παίξουν'' καλύτερα και να αυξήσουν την ακροαματικότητα του παιχνιδιού.
2. Σε κάθε στρατόπεδο να είναι διαφορετικός ο τύπος του Παιχνιδιού, δηλ. στο πρώτο στρατόπεδο να τραγουδάνε, στο άλλο να μαγειρεύουν (ως άλλο master chef) και στο τρίτο να παίζονται extreme παιχνίδια τύπου Fort Boyard (Φερεντίνος).
3. Οποιοσδήποτε παίκτης δεν θέλει να συμμετάσχει στο δικό του παιχνίδι, να έχει δικαίωμα μετάταξης, δηλ. από το τραγούδι να πηγαίνει στη μαγειρική (αν πρόκειται για μια συμπαθή συνταξιούχο τύπου Βέφας π.χ).
4. Για όποιον παίκτη δεν καταφέρει να προταθεί ούτε μία φορά σε περίοδο 2 ετών να υπάρχουν ειδικές τιμωρίες όπως δημόσια διαπόμπευση στο Σύνταγμα με ρίψεις αυγών, γιαουρτιών κλπ.
5. Τέλος για τους τρεις νικητές (μην ξεχνάμε και τα κίνητρα) πέρα από την διαγραφή χρεών να δίδεται δώρο και μία θέση στο δημόσιο, στον ίδιο ή σε στενό συγγενικό του πρόσωπο ή εναλλακτικά μια πλήρη διαγραφή ποινικής απάτης τύπου ''βουλευτικής ασυλίας''. Τιμητικά η εκδήλωση θα λαμβάνει χώρα στο κοινοβούλιο, για να υπάρχει και η κατάλληλη ατμόσφαιρα, οπού πανηγυρικά θα ψηφίζεται η μη άρση της ασυλίας του συγκεκριμένου παίκτη. 
Κάπου εδώ σταματάω γιατί όσο γράφω μου έρχονται ιδέες. Εξάλλου αυτές που ήδη έχω δώσει, θεωρώ ότι είναι υπεραρκετές και καλή τροφή για σκέψη (food for thought) του επόμενου υπουργικού συμβουλίου.

3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο...!!! Πολύ μου άρεσε. Μπράβο.

    Αλήθεια όσοι χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ, πάνε στο αυτόφωρο? Επειδή χρωστάω γύρω στα 20,000 σε ταμείο, εφορίες, ΟΤΕ και άλλα κοινοφελή ιδρύματα, πέρα από δάνεια σε τράπεζες, πρέπει να ανησυχώ???
    Σοβαρά τώρα, αν υπάρχει τρόπος κάποιος να με ενημερώσει... Οχι οτι θα πληρωθούν άμα ενημερωθώ.
    Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

    Ευχαριστώ.
    V.88

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θα αλλάξει αυτό και θα μεγαλώσει το ποσό για την ποινική δίωξη αγαπητή/ε vendetta88.
    Πλάκα πλάκα σε αυτά που λέει το άρθρο θα καταλήξουμε κάποια στιγμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μπορώ πλέον να πληρώσω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει, αλλά δεν φοβάμαι για τις συνέπειες. Δεν έκλεψα, δεν τα έφαγα στις βίλλες και στις πουτάνες. Δεν πήγαν όπως τα ήθελα και ειμαι ήσυχος με την συνείδησή μου.
    Διάβασες τι τραβάει ο άλλος απο την Βέροια? Απίστευτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου