Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΙΓΑΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ !

Όλο αυτό που μεθοδεύει η κυβέρνηση, δηλαδή την αντικατάσταση των τυπωμένων βιβλίων με "ψηφιακά", δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση του Οργουελιανού εφιάλτη στην Παιδεία. Δίχως γραπτά κείμενα τυπωμένα σε χαρτί, κατά το λατινικό scripta manent (τα γραπτά μένουν), το σχολαστικό σύστημα απόλυτου ελέγχου διαμόρφωσης (και όχι εκπαίδευσης) υποδουλωμένων προσωπικοτήτων θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή μέσω της τεχνολογίας, να επεμβαίνει και να αλλάζει τη διδακτέα ύλη "εξαφανίζοντας" κάθε προηγούμενη περιττή ή μη αποδεκτή "αίρεση" (διαφορετική γνώμη)...


Οι τυραννίες του παρελθόντος έκαιγαν βιβλία και ξαναέγραφαν άλλα, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, για να εξαφανίσουν τη γνώση και να χειραγωγήσουν - προβατοποιήσουν τους ανθρώπους. Οι σύγχρονες νεοφιλελεύθερες τυραννίδες απλώς τα αντικαθιστούν με τα απολύτως ελεγχόμενα (ανά πάσα στιγμή) "ψηφιακά μέσα". Ο μόνος εκσυγχρονισμός εδώ είναι στον άμεσο (και "οικονομικό") ελέγχο της εκπαίδευσης, δυνατότητα που προσφέρει η νέα τεχνολογία, δίχως να χρειάζεται να τυπώνουν νέα συγγράμματα από την αρχή και δίχως τον "κίνδυνο" να υπάρχουν και τα παλαιότερα αποσυρμένα, πάντα διαθέσιμα για "σύγκριση" ή για "αναίρεση" των νέων.

Για παράδειγμα, εάν η κυρία Δραγώνα ήθελε να "διδάξει" ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, θα μπορούσε να το πράξει άμεσα στο σύνολο της ψηφιακής διδακτέας ύλης, δίχως να χρειαστεί να γράψει και να τυπώσει καινούργιο βιβλίο και δίχως να μπει στον κόπο να αποσύρει και να εξαφανίσει το προηγούμενο που έλεγε ότι υπάρχει ελληνικό έθνος!

Όλο αυτό αποσκοπεί στην ολοκληρωτική παραγωγή αποβλακωμένου και πειθήνιου εργατικού δυναμικού δίχως καμία κριτική ικανότητα, αποσκοπεί στην ολοκληρωτική υποδούλωση του ανθρώπινου πνεύματος!

Σε καμία περίπτωση δεν δαιμονοποιούμε την τεχνολογία, αλλά σε κάθε περίπτωση υπερασπιζόμαστε το μέτρο μεταξύ αυτής και του παραδοσιακού βιβλίου, που κανένα ψηφιακό υποκατάστατο δεν μπορεί να αντικαταστήσει!

Φασίστες της κυβέρνησης, σε κάθε μισάνθρωπο σχεδιασμό σας είμαστε εδώ, ένα βήμα μπροστά, για να τον αποκαλύπτουμε στον ελληνικό λαό!
Στέφανος Μυτιληναίος

Από: blogpress-gr.blogspot.com

10 σχόλια:

  1. Ε όχι και έτσι κύριε Θαλαμοφύλακα ! Ακόμα και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του ! Έχετε δει τι κάνουν τα παιδιά με τα "πολλά κιλά βιβλία " που κάθε χρόνο τα φορτώνουν οι γνωστοί και σχεδόν μόνιμοι προμηθευτές-εκδότες που συνεργάζονται με το Υπ. Παιδείας; Η γυναίκα μου είναι εκπαιδευτικός και κάθε χρόνο που μοιράζονται τα βιβλία γινόμουνα μάρτυρας αυτού του αίσχους ! Τα παιδιά φορτωμένα με ντάνες βιβλία , άχρηστα εν πολλοίς , να ψάχνουν τρόπο να τα ... μετακομίσουν σπίτι τους. Για να γίνονται πιο πλούσιοι οι εκάστοτε Λιβάνηδες .
    Και βέβαια η μόρφωση πρέπει να μεταφερθεί στο διαδίκτυο . Όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες . ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟ . Και πάψτε πια την παραπληροφόρηση , την γκρίνια και τον λαίκισμό . Αυτά μας φέραν σαυτό το χάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τα λέτε...

    Δηλαδή επειδή οι ηλίθιοι της επιτροπής βιβλίων (ή όπως αλλιώς λέγεται) έκαναν με την παιδεία μας ότι έκαναν και με οτιδήποτε άλλο, την φόρτωσαν δηλαδή με ανούσια κόστη και έξοδα (τα κιλά βιβλία που λέτε) τώρα θα το γυρίσουμε στο ακριβώς αντίθετο;

    Θα καταργήσουμε δηλαδή τα βιβλία;

    Θα κλείσουμε τον ΟΕΔΒ;

    Αντί δηλαδή να κοιτάξουμε να θεραπεύσουμε την παιδεία μας, να επιλέξουμε ορθολογικά με ποια βιβλία θα μορφώσουμε τα παιδιά μας, θα καταργήσουμε τα βιβλία;

    Είναι λαϊκισμός αυτό κύριε ανώνυμε μου;

    Πιστεύετε αλήθεια ότι τα παιδιά μας θα μορφωθούν από το διαδίκτυο;

    Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει έστω και ένα βιβλίο στη ζωή σας, αν το έχετε κάνει θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε τη διαφορά βιβλίου και ανάρτησης.

    Προσπαθείτε να με πείσετε ότι η κατάργηση των βιβλίων είναι βήμα μπροστά.

    Λοιπόν, προτιμώ να είμαι λαϊκιστής παρά ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδιά ανήκουν στο μέλλον , όποιο κι αν είναι αυτό . Και το διαδίκτυο είναι το απαραίτητο ΄"όχημα" για την πορεία στο μέλλον . Σε όποιον δεν αρέσει no problem ! Ας κάτσει απ έξω να διαμαρτύρεται σαν γερο μπισμπίκης . Τα Ελληνόπουλα έχουν ανάγκη απο σύγχρονη παιδεία . Η εποχή άλλαξε . Γιαυτό ή ξύπνα ή σώπα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βιβλιο ως αντικειμενο δεν πρεπει να πεθανει. Απλα πρεπει το υπουργειο να καταλαβει οτι τυπωνει αχρηστα προιοντα υποκουλτουρας για μεταναστες κι οχοι ελληνες πολιτες
    Τα ειδικα γκατζετακια αναγνωσης δεν ξερω ποσο οικολογικα ειναι. Ολα θελουνε ρευμα και μπαταριες
    Καποιοι θελουνε να πουλησουνε στους γιουνανηδες ηλεκτρονικα αχρηστα προιοντα ( ΣΟΝΥ ΚΛΠ)
    Καλο ειναι το διαδικτυο αλλα δε σε κανει πλουσιοτερο γνωστικα αν πρωτιστως δεν περασεις από το σταδιο του βιβλιου. Εχει αποδειχθει και ο εθισμος και η ανικανοτητα συγκεντρωσης πολλη ωρα σ ενα αντικειμενο.
    Ο εγκεφαλος δεν προλαβαινει να επεξεργαστει οπως πρεπει τη γνώση, δε θελουμε απλά τεχνοκρατες θελουμε πεπαιδευμενους νεους. Τη μερα αυτα τα γκατζετακια δε λειτουργουν καλα θελουνε σκοταδι. Δε θελω να ζουμε στο σκοταδι Τα ματια επιβαρυνονται παραπανω αλλιως κυριοι εξυπνοι ανωνυμοι δεν θα υπηρχε το επιδομα του ηλεκτρονικού υπολογιστη που λαμβανετε ευχαριστα ολοι οι κρατικοδιαιτοι ασχολουμενοι με αυτους Εμεις που ειμαστε ολη μερα μπροστα του και ειμαστε στο ελευθερο επαγγελμα ουτε μεροκαματο δεν βγαζουμε
    καλα καλα, σας βαρεθηκα οταν μιλατε για λαικισμο Ψαχτε τα επιδοματακια σας ολοι οι κρατικοδιαιτοι και παραιτηθειτε αυτων οπως παραιτειστε και από το χαρτινο βιβλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω υπάρχει επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία ! και σου κάνει εντύπωση το επίδομα Ηλ Υπολογιστή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα για ποιο λαικισμό μιλάτε? Εδώ χάνεται το δικαίωμα της διαφωνίας. Πώς θα μπορεί κάποιος να καταφύγει σε δικαστήριο χωρίς αποδείξεις? Όσον αφορά το βάρος, αυτό θα μπορούσε να τακτοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Όχι με πλήρη κατάργηση.
    ΝΤΡΟΠΗ !!! Για άλλη μια φορά, ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικαιοσύνη ; Δικαστήριο ; Χα Χα Χα Μα σοβαρά πιστεύεις ότι σήμερα μπορείς να βρής το δίκιο σου ; Χα χα χα ...Μα δεν το έμαθες ; Ο τελευταίος απατεώνας σαυτή τη χώρα ήταν ο Κωσκοτάς ! ( Χωρις πλάκα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγώ απ τα παιδιά μου ξέρω ( και με εξοργίζει ) ότι μόλις τελειώσει το σχολικό έτος τα βιβλία τους τα ΚΑΙΝΕ ! Και δεν τολμάει κανείς να τους μιλήσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα δικά μου παιδιά δεν καίνε τα βιβλία.

    Αν τα δικά σας τα καίνε, να τους διδάξετε την αξία και τη σημασία της παιδείας και όχι να ζητάτε να καταργηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ανώνυμος είπε...
    Τα παιδιά ανήκουν στο μέλλον , όποιο κι αν είναι αυτό . Και το διαδίκτυο είναι το απαραίτητο ΄"όχημα" για την πορεία στο μέλλον . Σε όποιον δεν αρέσει no problem ! Ας κάτσει απ έξω να διαμαρτύρεται σαν γερο μπισμπίκης . Τα Ελληνόπουλα έχουν ανάγκη απο σύγχρονη παιδεία . Η εποχή άλλαξε . Γιαυτό ή ξύπνα ή σώπα ..."

    Αγαπητέ ανώνυμε,

    1ον: Τα παιδιά δεν ανήκουν στο μέλλον, αλλά μάλλον το μέλλον στα παιδιά.
    2ον: Κανείς δεν είπε να μην χρησιμοποιούν (ή εκπαιδευτούν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Από μόνο του δεν είναι όμως αρκετό.
    3ον: Δεν ξέρω αν αυτοί που δεν τους αρέσει η κατάργηση των βιβλίων είναι περισσότεροι από αυτούς που τους αρέσει.
    4ον: Αν θεωρείς το διδίκτυο αρκετό να μορφώσει τα παιδιά σου γιατί τα στέλνεις σχολείο; Πάρτους έναν υπολογιστή και άσε εμάς να δούμε τι θα κάνουμε με τα βιβλία.

    Τέλος, η προτροπή σου ξύπνα ή σώπα ταιριάζει σε ανθρώπους με μόρφωση διαδικτυακού επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου